REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Supraimpozitarea pensiilor speciale a fost respinsă de PNL în ședința Coaliției de guvernare

Supraimpozitarea pensiilor speciale a fost respinsă de PNL în ședința Coaliției de guvernare

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 1280

Liderii coaliției de guvernare nu au reușit să cadă de acord, miercuri, asupra supraimpozitării pensiilor speciale, propusă de PSD, au declarat pentru digi24.ro surse participante la ședința liderilor celor trei partide.

PSD a propus, prin vocea președintelui partidului, Marcel Ciolacu, supraimpozitarea pensiilor speciale, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a susținut ideea, propunând niște praguri de impozitare. PNL însă se opune, susțin sursele citate.

Ciolacu a spus că este necesară o analiză în privinţa unei eventuale supraimpozitări a pensiilor speciale, deoarece este incorect ca pensia să fie în unele cazuri mai mare decât salariul.

„E incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât când ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venită cu o impozitare de peste 90%. Să facem o analiză, să vedem pe categorii, sunt pensii speciale, pensii ocupaţionale. E incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Nici excepţiile n-au apărut din senin, nu le-a visat vreun parlamentar. Ele sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani în care toată clasa politică s-a implicat şi acum a venit momentul adevărului - cu aceste crize suprapuse, când trebuie să facem ceva. Facem sau nu facem? Depinde cum vrem”, a spus șeful PSD.

„Niciunde în lumea asta, decât în România, cineva când iese la pensie câştigă mai mult decât a avut în activitate. Eu n-am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect”, a adăugat Ciolacu.

Vicepremierul Kelemen Hunor a propus de asemenea impozitarea pensiilor speciale la un nivel raportat la indemnizația președintelui României, astfel încât să nu mai existe pensii de 70.000 de lei. Orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului, este sugestia liderului UDMR.

„Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just”, a spus el, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dle LOL..noi nu batem bulevardele...nici cerneala n-o bem...noi cu cerneala ne tatuam..adica ne vopsim din cap,pana-n kur...asa se poarta...ne lasam barbi,ca eschimosii.. stam pe banci in parc si mancam...kakat..despre unii...despre altii...ne drogam...umblam dupa fetite...cand sa mai studiem sa devenim...MAGISTRATI ??? Si asa primim MOCA.. de la dl. Guvern..vaucere..pensii moca..si alte pomeni electorale...si dta ne inviti sa studiem...gesit..noi nu ne reprofilam...ramanem pleava societatii..
1
0
....l-ati impuscat pe CEAUSESCU..aveati locuri de munca bine platite..toti am primit locunte de la CEAUSESCU...exista respect...stima intre oameni...fratii erau frati...nu se omorau pentru mosteniri...la scoli se invata carte...nu erau...DROGATI...TATUATI..cu suruburi in nas si-n kur...benzina era 2 lei..ce sa va mai spun???ca regretam ce-a fost odata.. acum.....ASTA-I ROMANIA..ne meritam soarta...
1
0
corb la corb nu,si scoate ...ciocu asa s,o credede,ti voi pana dupa ...apoi !
0
0
cine nu va lasa fratilor sa invatati carte sa va faceti magistrati? Dar bateti bulevardele la tinerete si beti cerneala si apoi va treziti ca vreti si voi pensii ca magistratii
1
0
Astia cu pensiile speciale va doresc sa va cumparati sicrie si locuri in cimitir de banii aia!
0
0
Liberalii astea, cei mai mincinosi, perversi, duplicitari!
1
0
asa sa ne ajute Dumnezeu, ca ne meritam soarta!
0
0
nu a zis plavanul ca nu trebuie sa mai umblam cu masuri populiste, fraierilor care l-ati votat cu 2 maini!
3
0
De aia Nu o sa ma voteze nimeni pnl!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369