REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Surpriză! Cine vrea să fie noul city manager al Constanței!

Surpriză! Cine vrea să fie noul city manager al Constanței!

Mirela PASCAL 9 mai 2023 | 00:00 13395

În ultimă lună, de la plecarea Feliciei Ovanesian din primărie, s-au vehiculat o mulțime de nume pentru preluarea funcției de city manager. De la Sorin Chiriță, expert în implementare de proiecte cu finanțare nerambursabilă și dezvoltare urbană integrată, până la Ani Merlă, șefa fondurilor europene  ale municipalității, care ar face lobby pe lângă Chițac pentru a-i da scaunul. Iată că este cineva care și-a manifestat intenția de a fi noul city manager al Constanței. Este vorba despre Cezara Popescu, angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Aceasta a fost scoasă la înaintare de partidul din care face parte, defunctul PNȚCD, care a transmis o scrisoare de recomandare primarului Chițac și Consiliului Local.

Surpriza! Cine vrea sa fie noul city manager al Constantei!Cezara Popescu

Cezara Popescu a ajuns în atenția opiniei publice mai mult prin prisma scandalului cu fostul soț, Nicolae Popescu, auditor la Curtea de Conturi, trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, și mai puțin pentru experiența și performanțele sale la nivelul administrației locale sau județene. Cezara Popescu a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, șapte ani șef Serviciu Dotări urbane, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Ar avea experiență în administrație, aspect pe care mizează și ea pentru a ținti o funcție sus pusă la nivelul municipalității, aceea de city manager.

Surpriza! Cine vrea sa fie noul city manager al Constantei!Vergil Chițac

Dacă și Vergil Chițac își dorește lucru acesta, desigur. Deși, acesta și-a exprimat opinia cu privire la acest aspect în interviul acordat ziarului Replica, precizând că nu se grăbește să-i găsească înlocuitor Feliciei Ovanesian. Cu toate acestea, în atenția lui, dar și a Consiliul Local Constanța a ajuns o scrisoare de recomandare în favoarea Cezarei Popescu. Recomandarea a făcut-o partidul PNȚCD, condus de Aurelian Pavelescu. Ce-i drept, este o formațiune aflată în moarte clinică, chiar dacă se încearcă resuscitarea acesteia.

Haideți să vedem cum sună recomandarea făcută de Pavelescu pentru Cezara Popescu.

Cezara Popescu, președintele Organizației Municipale a PNȚCD Constanța

Am onoarea de a vă transmite călduroase salutări și plăcerea de a vă adresa această scrisoare de recomandare în vederea prezentării doamnei Cezara Popescu, în special în calitatea sa de membru al Partidului Național Țărănesc Creștin  Democrat, în cadrul căruia deține funcțiile de președinte al Organizației Naționale de Femei și președinte al Organizației Municipiului Constanța. Afilierea doamnei Cezara Popescu și, ulterior, ascensiunea sa în partid s-au datorat excepționalelor calități umane dovedite, notorietății care o precede în comunitatea constănțeană, unde se bucură de o bună imagine, CV-ului care vorbește de la sine despre studiile aprofundate și bogata sa experiență profesională și managerială și, nu în ultimul rând, abilităților de leader deopotrivă eficient și apreciat de colectiv”, transmite Pavelescu în scrisoarea de recomandare.

Surpriza! Cine vrea sa fie noul city manager al Constantei!facsimil, scrisoarea de recomandare

Același Pavelescu o caracterizează pe Cezara Popescu ca fiind  ”un profesionist de înaltă ținută, cu un comportament impecabil și un om asumat, aplicat și total dedicat activităților pe care le desfășoară, indiferent dacă acestea sunt sarcini încredințate sau inițiative personale îmbrățișate de conducerea partidului, de organizațiile pe care le conduce, de comunitate sau de societate. Tipul de leadership pe care Cezara Popescu îl manifestă în activitatea sa din cadrul partidului demonstrează integritate - o calitate care poate fi considerată pilonul tuturor celorlalte calități de conducere. În egală măsură, Cezara Popescu este un excelent comunicator - nu doar bun orator, ci și bun ascultător, însușiri care îi generează transformarea interacțiunii cu oamenii în legături de încredere. De asemenea, Cezara Popescu dovedește permanent un înalt nivel de responsabilitate, asumare și implicare în implementarea unor noi direcții privind managementul partidului, este o persoană foarte bine ancorată în realitatea cotidiană și cunoaște în amănunt societatea românească si problematica acesteia. (…) Având în vedere toate cele antemenționate, o recomandăm cu cea mai mare încredere pe doamna Cezara Popescu pentru ocuparea funcției de city manager al Municipiului Constanța și avem convingerea că se va dovedi un coechipier extrem de valoros pentru onorata conducere a unui oraș aflat în plină dezvoltare”, încheie Pavelescu scrisoarea de recomandare.

Surpriza! Cine vrea sa fie noul city manager al Constantei!

Lăsând la o parte probleme cu fostul soț, Cezara Popescu este convinsă că poate face ceva pentru Constanța. ” Scrisoarea au trimis-o de la centru la primar. Am fost șapte ani șef Serviciu Dotări urbane si sigur fac treaba bună”, ne-a spus Cezara Popescu.

Evident, este foarte puțin probabil...spre deloc, ca recomandarea să primească și un răspuns pozitiv. Nu credem că Vergil Chițac și-ar mai lua pe o cap o altă problemă, în contextul în care s-a convins și el că funcția mai mult mănâncă bani decât ajută la dezvoltarea urbei. Dar, cine știe...?!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai sa zica cezara ce spaga cerea de la parinti cand se credea sefa creselor, sa zica ce spaga lua de la lucrarile de mintuiala facute acolo, sa zica cum cara cu masina oalele cu mancare de la copii, sa zica cum se lauda ca a fost fosta amanta a lui radu, sa zica cum se lauda ca invarte barbatii pe degete, sa zica cum se lauda ca are influenta peste tot, sa zica cum a facut trei copii cu barbati diferiti, ia luatii un interviu pe tema asta si pe urma tragem linie, poate mai scriu si altii care-i cunosc mestesugul lui asta
5
0
E bună! Merge! Sa dea cheazda la toată lumea să ajungă și in spate și mulțumiți estem?! Daca e și gura de aur cum zicea unu mai jos mai bun?!? Daca și înghite la toată lumea până în spate chiar mulțam estem. Doamne ajuta
3
1
facea parte din gasca de la puppy vet, firma de casa a primariei care facea bani din schingiurea cainilor. doamne fereste, asa a ajuns biata constanta, chiar asa.
7
0
garanteaza pavelescu, bine si multi altii.
4
0
Primarul doreste să facă ceva trainic în Constanta ,a inceput lucrari importante si de mare utilitate pentru că conductele nu au mai fost schimbate de cel putin 40 de ani .Văzându-le stau si mă minunez cum de nici un primar nu a luat inițiativă pana acum .Problema este ca dl Primar nu prea are cu cine lucra .Ii trebuie alături oameni ONESTi si RESPoNSABILi care să nu se mai gandesca cum sa-si faca din casă de chirpici 7vile cu sapte piscine si parc auto in fata vilelor in interes personal ci oameni CINSTiTI,capabili ,cu facultate pe DOMENIU si să sprijine initiativa Primarului si totul incet incet va căpăta contur.Dna din imagine nu poate fi capabila si nici responsabila pentru o asemenea functie de mare responsabilotate si profesionali rhitectural,ingineresc ..aici trebuie tocito pantofi ,verificari nu bla,bla,bla la o sueta la BAR sau la un salon de cosmetică
3
1
Cat tupeu are!
9
0
Cezara Popescu cred ca ar face treaba buna ca City Manager , fata de avocata lezbiana !
1
12
Haleste si baga in tine pensii si salrii din taxele tinerilor. Du banii in strainatate. Toata viata ai fost soarece de catedra
10
1
Oooo, ce petarda!
25
2
iinfractor sa stearga replica mesajele mascaritoare. Multa mwie cu kkt replica si primariei in frunte cu merla !!!
21
1
Chitac isi bate joc de Constanta si de constanteni. Orasul zici ca a fost bombardat
29
4
Deci oamenii lui mazare drogat,in continuare la kitak senil.Psd+pnl= love.Treziti va,bai fraierilor!
20
3
Toți văd ca sunt sunteți tari in gura și le știți pe toate! Concret in afara de mult BlaBlabla ce altceva se realizează! Multi dintre cetățeni nu sunt in stare sa-și mature in fata “curtii” și vorbesc de administratea unui oraș! 99% din constănțenii se declara nemulțumiți, dar nu se organizează macar 30% din ei, sa facă o acțiune concreta! Și in alta ordine de idei, au tot fost candidați independenți la toate alegerile, cine i-a ales, 0,1%? In târgul acesta toată lumea știe de toata lumea și tot alegerile cele mai proste se fac, despre ce vorbim! Orașul este dus de mult, problema majora este ca toată țara este pe cărări pustii!
18
7
Merita fata aista !
4
11
I se mai spune pe la colturi cezara gura de aur... asa zice lumea.
29
3
Toate vagaboantele cu tupeu se cred capabile. În administrație nu-i ca în pat! Acum îl f**e pe Pavelecu Aurelian?
29
5
Cum poate un functionar public sa fie presedinte intr un partid?
26
3
vai de noi...cine vrea sa reprezinte interesele orasului...nu va mai saturati de banii orasului
24
4
poate s-o puna chitac si pe soacra sa, tot un drac, orasul ramine intors pe dos. pnt cd, nu uitati, a facut salarii astronomice la directorii intreprinderilor de stat(neprivatizate) si le-au condus la ripa, nici unul nu a facut puscarie.
21
4
Primarul vc ar trebui sa demisioneze si sa puna o maimuta cu curul rosu in locul lui pt ca ar face treaba mai buna ca el.
30
1
Măcar e frumoasă
10
28
Stau si ma tot gandesc... poate gresesc! Ce functie are in cadrul DGASPC? Este cumva functionar public? Pai daca da, atunci cum este membru al unui partid politic, pentru ca este incompatibila? Nu mai vorbim ca este presedinta de organizatie. Ar trebui verificat.
35
2
Colcaie primaria de angajati si tot nu le ajung. Eu unu nu am vazut nici un reprezentant al primariei pe teren sa se certe cu constructorii privind calitatea lucrarilor, termenwle de executie, etc. In schimb am auzit ca au un spor de 50% din salariu pt faptul ca sunt prinsi in proiecte europene. Deci bani stiu sa incaseze dar treaba cat mai putina, dupa cum se remarca in teren chiar deloc. Trimitetii cate 2 ore pe bulevardul Bratianu sa vada cum pun in practica un proiect cei de la Dedeman. Cum sunt respectate etapele de executie, cum ies pe teren factorii implicati: manager de proiect, diriginte, RTE, etc….In tot santierul din Constanta nu am vazut in viata mea nici un grup de lucru. Doar cand mai iese dl Chitat din cand in cad se lipesc jiste pupincuristinpe langa el. Exact ca mustele la rahat. Scuze de compartie dar chiar asa arata!
40
1
Nu o vrem pe domnisoara. Ne ajunge acest primar minunat pe care toti constantenii il iubesc zilnic si il pomenesc in toate rugaciunile lor.
34
2
Tot partidul numeste! Ne-ati tampit cu partidele acestea. Puneti fratilor mana pe telefon si sunati la o universitate cu prestigiu, cereti numele sefilor de promotie si incercati sa dati de acestia. Vedeti ce cai au urmat si incercati sa-i readuceti in tara si puneti-va pe treaba. Cu putori de partid ne-am saturat!
47
0
Constanta nu are nevoie de city manager, pt ca primarul este managerul orasului! Aveti destui angajati in primaria aceea inutila, care stau degeaba. Trimiteti-i pe teren sa supravegheze lucrarile, ca asta ne lipseste!!
43
0
lansati concurs cu proiecte serioase pentru oras si numiti ca city manager pe cel care are cele mai bune si moderne solutii . lasati numirile politice pentru servicii fara responsabilitati ci doar plimbat hartii . oricum asta cauta sa munceasca multi asa zisi membri de partid .
31
1
Cezara o s**i bine ? cred ca da !
27
2
Din ce in ce mai rau. Daca asta ajunge city manager MA MUT. Desteptati va constanteni.
34
2
City manager puneti un barbat capabil ,inginer constructor,ingineri structuri metalice,arhitect să gândească ,să facă ceva bun pentru generatiile ce vor veni pentru ca Primarul are intentii foarre bune ....lasati toate pupezele ce vorbesc armîna ca nu se mai termină lucrările acestea in felul acesta..Au pus dalele acelea pe Bd. si acum creste iarba printre ele pentru că trebuiau puse pe pat de ciment nu de nisip ....despre ce vorbim.
43
4
Sigur intră Constanța în evul mediu cu această d-șoară ca city manager. Ce nu înțelege ea este faptul că Mazăre nu mai este primar ca să mai meargă tupeul și obrăznicia. Auzi la ea, e buna de city manager! Păcat ca nu mai trăiește Sam ca să povestească când mâncai dude și corcodușe în loc de altceva! În ce țară am ajuns sa trăim.
29
3
Scrisoare de recomandare de la pntcd..evul mediu timpuriu..o formatiune politica decedata recomanda un hingher ca city manager..astia de la partidul se trezesc vorbind singuri...pe pastaie nu l recomanda nimeni? Macar vocea si talentul
30
1
ca face treaba buna !?! Ce mwista ordinara !!!
44
5
In r*mânia funcțiile sânt aranjate cu persoane care să știe meseria ciordit in acte Nu se face un concurs corect cu oameni de specialitate Să numai zică nimeni de ce corupția înflorește zilnic la tot pasul
51
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468