REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Surprize - Surprize! Teatrele de vară din Constanţa, între RUINĂ şi REABILITARE!

Surprize - Surprize! Teatrele de vară din Constanţa, între RUINĂ şi REABILITARE!

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 311

Teatrul de Vară “Mamaia” a reprezentat, ani la rândul, pentru constănţeni sufletul acestei staţiuni, festivalul care îi poartă numele reuşind să aducă în fiecare an crema muzicii româneşti. Pe lângă acesta, concertele şi spectacolele de divertisment adunau mii şi de spectator dornici de distracţie. În ultimii ani, însă, din lipsa fondurilor, acest festival nu a mai avut loc, lucru care a dus la un dezinteres total din partea tuturor, astfel că acum locul este într-o degradare continuă.

Teatrul de Vară din Mamaia a fost inaugurat în 1963 şi, pe atunci, se numea Teatrul „Ovidiu”. A găzduit, în fiecare vară, festivaluri, spectacole de teatru, de revistă, de muzică uşoară, de muzică popular. În anul 2014 au existat chiar zvonuri că acesta ar putea fi demolat.

Totuşi, iată că există şi veşti bune în privinţa acestuia, dar și în cazul teatrului de vară din parcul Tăbăcărie. Consiliul Județean Constanța a scos la licitație contractul privind serviciile de proiectare și execuție "Reabilitare si modernizare Teatru de Vară Mamaia". Potrivit anunțului de participare simplificat SCN1054024, valoare estimată a lucrărilor este de 4.034.222,27 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri bugetare. Procedura de achizitie pt atribuirea contractului ce are ca obiect "servicii de proiectare (PTH + DDE) , servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului si executie lucrari pt obiectivul de investitie: "Reabilitare si Modernizare Teatrul de Vara Mamaia" a fost inițiată în data de 25.09.2019 cu termen pentru depunerea ofertelor: 28.12.2019. Ofertant participant: Asocierea: SC Mobitom SA, lider de asociere, SC Nide Com-Serv SRL, asociat. La data prezentei, stadiul procedurii este în evaluarea propunerii tehnice şi a răspunsurilor la clarificările solicitate. În privinţa teatrului de vară Soveja, iată ce au declarant, pentru Replica, reprezentanţii consiliului judeţean: ”Referitor la Reabiltarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja, solicitarea de finanțare a fost transmisă către CNI (încă din martie 2019). Din răspunsul primit (în august) CNI a solicitat transmiterea unei documentații tehnico-economice complete motiv pentru care CJC:- a obținut CU (luna octombrie), a solicitat Managerului de la Teatrul de Stat transmiterea unei Teme de Proiectare și Nota Conceptuală, în prezent se lucrează la finalizarea Caietului de Sarcini pentru achiziționarea serviciilor de proiectare.Valoarea estimată a proiectului (totală): 6,3 milioane euro, estimare lansare procedură: mijlocul lunii martie 2020”.

Iată că, după ce lucrările pentru reabilitarea Cazinoului au început, alte două clădiri care aparţin patrimoniului cultural al Constanţei sunt în curs de refacere.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrariele o sa inceapa la vara....ca tot e teatru de vara......
1
0
ce bloc fumos se va face aici
2
0
Minciuni, vorbe, prostii. Multora ar trebui sa le fie rusine!
4
0
se puteau reabilita numai din fondurile date aiurea de consiliul judetean dar si palasz pentru asa zisele evenimente facute de centrul cultural burada de zeci de miliarde cu manelisti.mici,bere si alte paranghelii.centrul burada este egal fosta fundatie Fantasio.Liberali inca dormiti?
4
2
din consiliu judetean : de ce nu faceti o cerere la e.u. ca va dau aia bani MOCA ! Durerea vine dupa ca se controleaza cine fura banii. Asa, de la buget furati, da-v-as muie cu mult cacat mai ales tutuianului !!!
4
1
Fagadau si gasca lui se gandesc sa fac un hotel acolo fagabou sa ea spaga si alti sa fac bani cu hotelu noi poporu prostii sa mai votam fagabou
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468