6.4° Constanța Mar., 6 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6204
6.4° Constanța Marți, 6 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6204

Surprizele se țin lanț: Germania a fost învinsă de Japonia la Campionatul Mondial!

Virgil STOIAN 24 noiembrie 2022 115

Naționala Germaniei a fost învinsă surprinzător, cu 2-1, de echipa Japoniei, în meciul de debut la Cupa Mondială. După înfrângerea Argentinei de către Arabia Saudită, eșecul „panzerelor germane” în fața reprezentativei naționalei „florii de cireș” este a doua mare surpriză în Qatar.

 

Nemții au dominat meciul în întregime, având o posesie de peste 80 la sută în prima repriză, cu 7 – 1 raportul șuturilor spre poartă.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Japonezii au marcat primii, în minutul 8, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. După o primă suspiciune de penalty, neconfirmată de VAR, în minutul 26, Germania a deschis scorul, de data aceasta dintr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Gundogan, în minutul 33. Nemții au continuat să domine jocul și pe finalul reprizei au marcat din nou, prin Kai Havertz, însă și acest gol a fost anulat, tot pe motiv de offside.

În minutul 60, Gundogan a fost aproape de a face dubla, șutul său din apropiere nimerind bara. Portarul nipon Shuichi Gonda și-a început reprezentația din repriza secundă cu două prime parade, la ocaziile lui Hofmann și Gnabry.

Japonia începe să dea semne de revenire, cu două faze periculoase. Nemții scapă după o intervenție excelentă a lui Neuer și un șut peste a lui Sakai. Egalarea a venit în minutul 75, când Ritsu Doan a fost la locul potrivit, trimițând în plasă mingea respinsă de Neuer, după un atac susținut al niponilor.

Lovitura de grație a fost dată de samuraii japonezi în minutul 83, când Ko Itakura l-a executat pe Neuer, cu un șut pe colțul scurt, după o acțiune solitară.

S-a încheiat 2-1 pentru Japonia, după ce Gonda și-a salvat echipa de la egalare cu mai multe intervenții succesive, în minutele în care ofensiva germană l-a avut în careu chiar și pe portarul Neuer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
362723143843
5/49
32410352725
joker
8194117188