REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Surse: Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul la Congresul USR PLUS

Surse: Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul la Congresul USR PLUS

Replica API 31 mai 2021 | 21:29 1049

Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse politice, citat de stiripesurse.ro

Sursele citate spun că săptămâna trecută au avut discuții între co-presedinții Dan Barna și Dacian Cioloș cu privire la congresul în care se va alege președintele partidului. Există teama că o competiție între Cioloș și Barna va crea falii in partid și că în loc de fuziune se va adânci diferența dintre foștii plusiști și foștii useriști. Astfel, Ciolos i-ar fi propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze și să susțină altă personalitate respectată în partid, care să poată obține voturi și de la foștii membri PLUS, și de la useriști.

„Daca Cioloș sau Barna câștiga președinția USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide și va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecințele previzibile: tensionarea relațiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri și afectarea eficienței la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate și responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din același motiv”, spun sursele citate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614