REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Suspendarea REGULAMENTULUI de ACCES în PENINSULĂ se MUTĂ la Curtea SUPREMĂ

Suspendarea REGULAMENTULUI de ACCES în PENINSULĂ se MUTĂ la Curtea SUPREMĂ

Replica API 5 ianuarie 2022 | 14:46 1696

Cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare executare act administrativ privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost respinsă, ca neîntemeiată, prin sentinţa din 15 noiembrie a Tribunalul Constanţa. Reclamanții au reușit strămutarea dosarului la Înalta Curte de Casație și Justiție, data formării dosarului fiind 16 decembrie 2021, primul termen de judecată urmând a fi alocat ulterior. Printre cei care au solicitat suspendarea se află persoane juridice dar şi persoane fizice ca Barbu Paraschiva, mama fostei deputate Antonella Marinescu sau Marinescu Andrei Rareş, fiul fostei deputate.

Ce spune Regulamentul de Acces:

Potrivit Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța adoptat prin HCLM 294/2021, din punct de vedere al destinației, zona peninsulară va fi separată în două părți:

a)Zone exclusiv pietonale (cu destinație pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații speciale)

b)Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă)

Accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va realiza doar în baza unui permis, iar constănțenii pot depune cereri pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară. Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale. Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Regulamentul este suspendat

Vă reamintim că în acest moment Regulamentul de acces în Zona Peninsulară este suspendat prin decizia executorie dar nu definitivă, a Tribunalului Constanța. Sentința a fost pronunțată pe 15 decembrie 2021.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
greseala dupa greseala, de ce trebuie sa platim taxe de parcare?sunt prea mici taxele si noi nu stim?nu va mai voteaza nimeni
8
2
Nu poti inchide un cartier al orasului, doar pentru ca asa vrei tu! Numai greseli ai facut, tu urasti constantenii!
11
1
Don Vergila inchide Constyanta si fa un tarc din care sa iesit cind vrea muschii tai.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272