REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sute de mii de euro investiți într-un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din zona Cogealac

Sute de mii de euro investiți într-un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din zona Cogealac

Replica API 1 martie 2018 | 00:00 399

Un nou centru pentru copiii cu dizabilități va fi înființat în județul Constanța. Înființarea Centrului de Zi de Recuperare Cogealac a fost aprobată de Consiliul Județean Constanța, în ședința din ianuarie a.c., în acest sens fiind încheiată o asociere între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Fundația SERA România, din București, reprezentată de Bogdan Simion.

„Este necesar acest centru, având în vedere că pe raza localităților Cogealac, Grădina, Istria, Mihai Viteazu, Fântânele, Târgușor și Săcele sunt 53 de copii beneficiari de certificate de încadrare în grad de handicap. De asemenea, un număr de 146 de copii din comunele menționate sunt în asistență maternală, iar în zonă există copii cu probleme medicale care nu au un certificat de încadrare în grad de handicap, dar care au nevoie de servicii de recuperare, este necesară înființarea unui centru care să asigure servicii profesioniste și personalizate de îngrijire, reabilitare, educație, recreere și socializare pe timpul zilei, consiliere, educare pentru părinți sau pentru reprezentanții legali.

Pentru construirea unui astfel de centru DGASPC Constanța a căutat diverse surse de finanțare, demersurilor răspunzând Fundația SERA care și-a arătat disponibilitatea finanțării viitorului centru”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Astfel, în realizarea centrului urmează să fie investiți 420.000 de euro, acesta urmând să aibă 100 de locuri și să ofere terapii de recuperare: psihoterapie, logopedie, kinetoterapie, hidroterapie, ergoterapie, activități educative în grup.

„Scopul este de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor cu dizabilități psihomotorii din familii, prin asigurarea activităților de abilitare – reabilitare, socializare, educație și consiliere a familiilor”, au mai precizat reprezentanții direcției județene.

Centrul de Zi de Recuperare Cogealac urmează să fie predat, spre administrare, direcției la sfârșitul lui 2018.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va spalati pe cap cu primarul vostru. Na ca n-a mai dat nici un teren. Se va construi la Medgidia fraierilor. Acum duceti-va la primarul vostru si mai pupati-l in cur
0
0
Domnu Ghiorghe, il face DGASPC prin finantare x dar fara ajutorul primarului,pot sa-si bage finantarea undeva!Cred ca m-ai inteles,nea Ghiorghe! Felicitari dle primar Alexa Gheorghe.Demonstrati ca va pasa de comuna Cogealac!
0
1
Bai analfabetilor voi stiti sa cititi ? Nu primaru face acest centru DGASPC Constanta finantat de Fundatia SERA !!!
3
2
Dl.primar Alexa a aratat ca face lucruri bune pentru comuna cum ar fi asfaltarea si nu numai ,si am convingerea ca va duce la bun sfarsit totul inclusiv construirea acestui centru dandu-le peste nas celor care il critica.Cu siguranta merita inca un mandat !
3
3
Felicitari D le primar
2
5
Bravo dn primar Alexa Gheorghe! Sunteti cel mai bun primar pe care l-a avut com Cogealac! Daca faceti si acest centru pentru comuna si nu numai,aveti postul de primat asigurat pe multi ani de acum incolo! Felicitari,inca o data!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102