REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Sute de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă șoferii

Sute de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă șoferii

Victor ROTARU 4 decembrie 2023 | 00:00 3946

Peste 800.000 de șoferi încă mai au asigurări auto obligatorii emise de compania intrată în faliment în primăvară.

Sute de mii de polite RCA expira in cateva zile. Ce trebuie sa faca soferii Foto cu rol ilustrativ

Peste 800.000 de șoferi care mai au polițe RCA valabile, emise de compania Euroins, mai au doar cinci zile la dispoziție să-și facă o asigurare nouă. Compania a rămas fără autorizație în primăvară, când autoritățile au descoperit probleme în dosarele respinse și lipsa fondurilor pentru despăgubiri.

Ce amenzi riscă șoferii care vor fi depistați fără RCA

Șoferii care au încheiate polițe de asigurare cu compania Euroins riscă amenzi între 1000-2000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare. Asta dacă după data de 7 decembrie nu vor încheia polițe de asigurare cu o altă companie.

S-a ajuns în această situație după ce Euroins a intrat în insolvență, deși Autoritatea pentru Supravegherea Financiară (ASF) a dat un răgaz șoferilor, de trei luni, șoferilor. Începând cu 7 decembrie, aceștia vor fi nevoiți să încheie polițe de asigurare cu alte companii, în caz contrar, nu vor mai putea circula pe drumurile publice. ASF dă asigurări că prețurile polițelor de asigurare vor fi unele decente, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orice firma de asigurareare are si ea la randul ei incheiata o polita de asigurare....cu un alt asigurator !!!Tocmai pentru astfel de cazuri, imposibilitatea de a mai putea plati ! Polita de asigurare este un contract pe o perioada determinata,nu merge asa...nu mai pot , nu mai am bani,m-am razgandit peste noapte ! Daca Euroins nu a avut un asigurator real in spate , atunci...cativa oameni grei din guvern (guvernul din perioada excrocheriei) trebuie sa faca multi ani de puscarie !
1
0
Să vedeți câți inconștienți vor circula pe drumurile publice fără RCA , punand viața în pericol fără să fie trași la răspundere conform prevederilor legale în vigoare.Dupa ce va avea loc o judecată și ani pierduți stând prin proces.
1
3
facut crere de recuperare a banilor, din luna martie!! Am de recuperat 1200lei! Dar in Romania-tara hotilor si a caritasurilor, nu mai ai nici-o speranta. Suntem varza. ASF sta de sase la manglele mafiei.
2
0
Nimic pe lumea asta nu e moca. Iar dacă pare ieftin sau moca, nu e ceea ce pare. V-ati bucurat cândva ca ati cumpărat ieftin. Acum luati-o în bot. Băgați frumușel mâna în buzunar și cumpărați RCA de la o firmă serioasa. Nu vă mai gândiți la cai verzi pe pereți. Vă pup!
1
6
ASF dă asigurări că prețurile polițelor de asigurare vor fi unele decente, potrivit antena3.ro LOOOOOOOL
5
1
Merg pe jos si cu autobusul si fac ceva pe asigurarile si amenzile lor. LOL. Sa le plateasca fraierii speriati.
3
1
Trebuie sa cumpere altele. Cand cumperi ieftin exista un risc.
2
3
Pentru ce sunt platiti cu 16 salarii cei de la cinducerea asf? Ca sa o frece? Pe ei nu-i trage nimeni la raspundere? Ce au pazit? Ma doare-n plua, pe asigurarea mea scrie 2024.
13
3
Bai brokerii nu mai speriati lumea aiurea
9
0
pe 8 decembrie toate echipajele pe teren pentru verificarea politelor RCA a conducatorilor auto de pe strazile Constantei!
8
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436