REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sute de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat spanac contaminat

Sute de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat spanac contaminat

Valentina CAMARA 19 decembrie 2022 | 11:48 622

 Autorităţile sanitare din Australia au cerut populaÈ›iei să nu consume produse care conÈ›in spanac baby după ce peste 200 de persoane s-au îmbolnăvit.

O serie de produse pe bază de spanac baby au fost retrase din supermarketurile din toată ţara după ce Food Standards Australia New Zealand a avertizat că este posibil să fi fost contaminate cu material vegetal nesigur.

Simptomele consumului de astfel de produse contaminate includ delir sau confuzie, halucinaÅ£ii, pupile dilatate, bătăi rapide ale inimii, faţă înroÅŸită, vedere înceÅ£oÅŸată ÅŸi gură ÅŸi piele uscate, a precizat autoritatea sanitară.

În statul New South Wales, care găzduieÅŸte cel mai mare oraÅŸ Sydney, 164 de persoane au raportat simptome după ce au consumat baby spanac ÅŸi cel puÅ£in 42 dintre aceste persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au declarat luni autorităţile sanitare.

Cel puÅ£in 20 de persoane s-au prezentat la secÅ£iile de urgenţă ale spitatelor din statul Victoria, însă au existat ÅŸi cel puÅ£in 10 cazuri posibile în Queensland. Departamentul de Sănătate al Teritoriului capitalei australiene (ACT) a declarat că investighează "mai multe" cazuri posibile de otrăvire.

Organismul din sectorul legumelor AUSVEG a declarat că retragerea produsului se limitează la spanac baby provenit de la o singură fermă din statul Victoria.

Directorul executiv al AUSVEG, Michael Coote, a declarat că le-a cerut locuitorilor să arunce produsele retrase de la vânzare ÅŸi să solicite asistenţă medicală dacă este necesar.

"Având în vedere că produsele afectate provin de la o singură fermă ÅŸi toate produsele afectate sunt scoase de pe rafturi, consumatorii australieni pot avea încredere în alte produse pe bază de spanac ÅŸi frunze de salată care sunt în prezent disponibile pentru vânzare ÅŸi care nu sunt afectate de alerta sanitară", a mai spus el, potrivit agerpres.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272