REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Taberele școlare private, din ce în ce mai greu accesibile!

Taberele școlare private, din ce în ce mai greu accesibile!

Marieta ȘTEFAN 27 iulie 2023 | 00:00 881

Taberele pentru copii au ajuns un lux. De la an la an, tarifele cresc, astfel că puțini mai sunt acei părinți care își permit o astfel de experiență pentru copiii lor. Iar dacă vorbim despre familii cu doi, chiar trei copii, atunci situația devine și mai dificilă. Ori merg împreună, ori nu merge niciunul! O tabără la munte, de exemplu, a ajuns să coste anul acesta în jur de 2.300 de ei. Pe lângă acest preț, mai trebuie să luăm în calcul și banii de buzunar pentru o săptămână... să zicem undeva la 500 de lei, poate chiar mai mult. Așadar, se merită să dai 3000 de lei pentru o singură persoană? Cu banii aceștia pleacă în vacanță întreaga familie!

Taberele scolare private, din ce in ce mai greu accesibile!

Unii copii n-au văzut niciodată marea, așa cum alții nu au văzut niciodată muntele. Așa că o tabără școlară e binevenită, atât pentru copii, cât și pentru părinții care vor să-i răsplătească, după un an greu la școală în care au obținut rezultate bune și de ce nu să se echilibreze puțin emoțional în lipsa micuților de acasă.

Școlile au venit cu oferte încă din timpul anului școlar, iar părinții au de unde alege. În funcție de aptitudini și de dorințe, micuții pot fi inițiați să călărească, să escaladeze, să cunoască mai bine natura, să meargă cu bicicleta la munte (mountain bike), să găsească comori… sau să vină la mare. Pentru cei care s-au născut la buza mării, destinația este, evident, muntele, iar locațiile sunt diferite și majoritatea oferă în programul prestabilit, trasee turistice, unde, la un moment dat, se face popas și se servește prânzul.

Taberele scolare private, din ce in ce mai greu accesibile!

Altele sunt localizate în poieni, sub formă de camping și îi învață pe copii traiul la cort. Este foarte adevărat că aceste tabere de munte oferă anumite condiții și în pachetele lor și trasee turistice, unde micuții sunt supravegheați de ghizi autorizați, în perfectă siguranță, dar prețurile nu sunt tocmai mici.

Spre exemplu, Tabăra de munte de la Piatra Craiului are o locație specială de campare, adică corturi și cu toate acestea, prețul este de 2.300 de lei per pachet. „Până anul acesta, am optat pentru taberele școlare. Erau mai accesibile la preț, undeva la 1.500, 1.800 de lei. Însă, prețurile au crescut foarte mult, cinci zile 2.300 de lei, la care adăugăm banii de buzunar, încă 500 de lei sau mai mult. Cu 3.000 de lei mergem toată familia, trei zile la munte”, ne-a declarat un părinte.

Și încă un detaliu important de luat în calcul: sunt familii cu doi , chiar trei copii, iar părinții trebuie să scoată din buzunar dublu, poate triplu, după caz.

La mare e mai ieftin!

Tabăra de aventură de la Predeal costă cu 200 de lei mai puțin, adică 2100 de lei. Oricum, prețul nu scade sub 2000, comparativ cu cel al taberelor de la mare, de stat, unde prețul este de 900 de lei, pentru aceeași perioadă de timp. Ori, în condițiile actuale, când totul s-a scumpit, e de la sine înțeles că majoritatea părinților preferă să își trimită copii la mare, nu pentru că nu și-ar dori altfel, da, atât își permit. Unii dintre ei poate au făcut sacrificii întreg anul, ca să poată face această bucurie copilului lor. Ce să mai vorbim de o familie cu doi copii, cu o diferență mică de vârstă între ei, de doi – trei ani. Nu îl poate trimite doar pe unul și pe celălalt să îl lase acasă. Așa că taberele de la mare sunt în permanență pline, chiar dacă condițiile oferite lasă mult de dorit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA ZICEM ADEVARUL DIN 5 ZILE 2 SUNT PE DRUM , O ZI DUS UNA INTORS . IN TABARA STAU EFECTIV 3 ZILE . ASTA NU MAI ESTE TABARA ESTE BATAIE DE JOC A CELOR CARE LE ORGANIZEAZA DE LA AGENTII DE TURISM LA PROFESORI SAU INVATATORI CARE LE PROMOVEAZA , NU MAI ZIC CA MAI STAU SI CATE 4 SAU 6 IN CAMERA .
4
0
O sa ajungem ca in perioada interbelica, atunci cand oamenii plecau din sat doar pentru cumparaturi sau ca sa isi viziteze rudele, aflate la cel mult 50 km de ei... prizonieri in propriile locuinte/localitati.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468