REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Tablouri pictate de Johnny Depp, vândute cu peste 3,5 milioane de euro

Tablouri pictate de Johnny Depp, vândute cu peste 3,5 milioane de euro

Replica API 1 august 2022 | 00:00 616

Actorul american Johnny Depp a vândut joi o colecţie de tablouri pe care le-a creat de-a lungul anilor, reprezentând portrete ale unor legende de la Hollywood şi din industria muzicii rock, cu aproximativ 3 milioane de lire sterline (peste 3,5 milioane de euro) prin intermediul unei galerii de artă din Marea Britanie, informează AFP.

Johnny Depp a publicat joi un mesaj pe Instagram în care a precizat că acele portrete, realizate pe baza unor imagini create pe computer, au fost puse în vânzare pe site-ul oficial al Castle Fine Art, o companie care administrează o reţea de galerii de artă din Regatul Unit.

Sursa foto: Castle Galleries / Facebook

Reprezentanţii companiei menţionate au declarat că acea colecţie de serigrafii, grupate sub titulatura "Friends and Heroes" ("Prieteni şi Eroi"), reprezintă "o mărturie a celor pe care el (Johnny Depp - n.r.) i-a cunoscut foarte bine şi a celor care l-au inspirat".

Sursa foto: Castle Galleries / Facebook

"Tablourile mele au făcut parte din viaţa mea, dar le-am păstrat pentru mine şi m-am limitat. Nimeni nu ar trebui să se limiteze niciodată", a declarat starul hollywoodian, citat pe site-ul Castle Fine Art într-un comunicat.

Sursa foto: Castle Galleries / Facebook

Tablourile vândute sunt portrete ale unor legende precum Bob Dylan, Elizabeth Taylor, Al Pacino şi Keith Richards.

Sursa foto: Castle Galleries / Facebook

Galeria a precizat că site-ul său oficial, unde 780 de loturi au fost scoase la vânzare, a fost copleşit din cauza numărului mare de cereri. Cumpărătorii au plătit sume diverse, inclusiv 17.800 de euro pentru un ansamblu de patru serigrafii înrămate împreună şi 4.700 de euro pentru o serigrafie individuală.

În acelaşi comunicat de presă, galeria britanică afirmă că tablourile realizate de Johnny Depp au un stil care se află "la intersecţia dintre pop-art şi street-art", fiind un fel de "pop-art cu sentimente", precizează BBC, citat de Agerpres.

În iunie, Johnny Depp a obţinut despăgubiri de 10 milioane de dolari într-un proces de defăimare pe care l-a intentat celei de-a doua soţii a lui, actriţa Amber Heard, de care starul hollywoodian a divorţat în 2017 după o căsnicie de doi ani. Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a făcut recurs după pronunţarea acelei sentinţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212