REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Tâlhar de meserie, plasat 4 ani și 6 luni la ”răcoare”

Tâlhar de meserie, plasat 4 ani și 6 luni la ”răcoare”

Replica API 16 martie 2022 | 19:31 923

Demir Șaban a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Bărbatul este acuzat că a pătruns prin efracție, în două locuințe, de unde, prin amenințarea proprietarilor, a furat o sumă de bani, un telefon dar și 3 sticleți. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatului la 4 ani și șase luni de închisoare. Sentința a fost comunicată pe data de 17 noiembrie 2021 și a rămas definitivă în urma respingerii apelului din data de 22 februarie 2022.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit anchetei, la prima spargere, Demir Șaban a escaladat gardul și a forțat ușa de acces în imobilul victimei. Apoi, a pătruns în dormitor, a culcat victima pe pat și a amenințat-o cu moartea dacă nu îi dă bani. Femeia i-a dat acestuia 1000 de lei, inculpatul mai sustrăgând și un telefon. Cea de-a doua tâlhărie a fost mult mai ușor de comis pentru inculpat, având în vedere că victima se afla în scaun cu rotile. Demir Șaban a a escaladat gardul curții, apoi a intrat în locuință, după ce a spart geamul ușii de acces în imobil și a forțat ușa de acces cu un topor. Ajuns în casă, bărbatul a controlat în buzunare victima, iar după ce a observat că nu are asupra sa bani, a luat o colivie în care se aflau 3 păsări din specia sticleți și a părăsit locuința.

Inculpatul nu și-a recunoscut faptele

Fiind audiat în calitate de suspect, nu a recunoscut tâlhăriile. Acesta a menționat că a intrat în curtea primei victime, a sustras telefonul acesteia ce se afla pe o masă, pe verandă, apoi i-a cerut acesteia bani. Persoana vătămată i-a dat o sumă de bani, apoi suspectul i-a mulțumit. De asemenea, suspectul a declarat că nu a lovit-o și nici nu a amenințat-o în vreun mod pe persoana vătămată. Referitor la a doua faptă, suspectul nu a recunoscut că ar fi intrat în imobilul victimei, declarând că nu are cunoștință despre furtul coliviei cu păsări.

Magistrații din cadrul Curții de Apel au constatat că prima instanță a respectat toate regulile ce caracterizează stabilirea pedepsei, atât în ceea ce privește cuantumul, cât și modalitatea de executare, în sensul unei evaluări concrete a criteriilor statuate de legiuitor, evidențiind gravitatea faptei comise, prin prisma circumstanțelor reale, dar și a circumstanțelor personale ale inculpatului, atât a celor legate de comportamentul procesual, cât și a celor ce vizează strict persoana acestuia, aprecierea fiind făcută fără o preeminență a vreunuia din criteriile arătate, precum și consecințele pedepsei și a modalității de executare privative de libertate, prin prisma funcțiilor unei asemenea sancțiuni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212