REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

TÂLHAR de MESERIE, trimis din nou după gratii

TÂLHAR de MESERIE, trimis din nou după gratii

Replica API 8 martie 2021 | 00:13 1604

Filmele artistice și serialele din ultimul timp abundă în scenarii care mai de care mai fanteziste prin care să jefuiești ceva sau pe cineva. Ion C. a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Acesta a recurs la un plan văzut probabil în filmele cu gangsteri, și mascat doar cu un ciorap de culoare crem, a jefuit o femeie deposedând-o pe aceasta de poșetă.

Date din anchetă

Conform rechizitoriului, inculpatul Ion C. având fața acoperită cu o bucată de material, a deposedat-o prin amenințări și acte de violență de o geantă pe victimă, în timp ce se aflau pe drumul betonat dintre Tabăra Stizo și platforma CNE Cernavodă.

Declarația victimei

Conform declarațiilor victimei, aceasta lucrează ca tehnician constructor la S.C Stizo Nuclear S.A. și zilnic merge pe jos, de la domiciliu până la locul de muncă circa 3 km , singură, pe drumul betonat care trece prin pădure și duce la șantierul centralei nucleare. În ziua jafului, a plecat singură de la domiciliu în jurul orei 07:30, pe drumul betonat menționat, având asupra sa o geantă de culoare neagră din imitație de piele. În jurul orei 07:40, a ajuns la o intersecție de drumuri, pe marginea acestora fiind liziera de pădure. Din partea stângă a văzut brusc o persoană de sex masculin mascată cu un ciorap de culoare crem, care s-a apropiat de ea. Autorul a ridicat brațul său stâng deasupra ei și i-a spus că dacă nu îi va da geanta, o va omorî. După acestea, individul a prins cu mâna sa dreaptă geanta și i-a smuls-o. Ea ținea geanta de toartă cu mâna stângă și a opus rezistență, dar autorul a reușit să o smulgă. Victima declară că nu a fost lovită în niciun moment, dar dacă autorul nu ar fi reușit să îi smulgă geanta este sigură că ar fi lovit-o.

Declarația inculpatului

Audiat în cauză, inculpatul a declarat că în data de 27.09.2019 s-a trezit în jurul orei 05:00 și a căutat alimente la tomberonul de gunoi din zona piața Unirii. După acestea s-a deplasat pe jos până în cartierul Trust la stadionul Ideal. A trecut prin stadion și s-a deplasat către fosta Colonie Stizo. A mers prin pădure pe o cărare apoi a ieșit pe un drum betonat, în jurul orei 07:20. A observat că o persoană de sex feminin se deplasa dintre platforma CNE către Tabăra Stizo și un bărbat care se deplasa către Elcomex. A fumat două țigări timp de circa 30 de minute apoi a văzut o persoană de sex feminin care venea dinspre Tabăra Stizo. Acea persoană avea o geantă de culoare neagră din piele asupra sa. A stat lângă un copac până s-a apropiat acea persoană. A luat de pe sol o pânză de culoare galben-portocaliu și a pus-o pe față, sub șapcă, deoarece are un tatuaj în zona feței. Când persoana de sex feminin a ajuns în dreptul său, a ieșit de după copac și i-a spus să îi dea geanta că nu îi face nimic. A smuls geanta de culoare neagră și a fugit pe drumul de beton spre Elcomex. A mers circa 100 de metri apoi a căutat în geantă. A găsit suma de 30 de lei, a luat banii și a aruncat geanta în pădure. În timp ce se deplasa spre centrul orașului pe stradă a fost oprit de un echipaj de jandarmi care l-au legitimat. I-a condus pe jandarmi în locul în care a aruncat geanta. Fiind reaudiat în calitate de suspect la aceeași dată, Ion C. a susținut că nu a amenințat persoana vătămată, ci doar i-a luat geanta din mână.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul a fost condamnat în anul 2003 la pedeapsa închisorii de 7 ani pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie, iar la în anul 2012, la pedeapsa închisorii de 8 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Inculpatul a fost eliberat la termen la data 26.07.2018. Astfel, se constată că acesta a săvârșit prezenta infracțiune în stare de recidivă postexecutorie. Instanța a decis condamnarea inculpatului la la pedeapsa închisorii de 4 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu are lecuire decat numai la subsol in mina si asa minerii fac greve , lucrezi mananci, muncesti si stai la adancime pe banii tai nu pe ai nostii!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102