REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tâlharii care au furat tablourile de Grigorescu şi Tonitza, săltaţi la Constanţa - citeşte detalii în exclusivitate

Tâlharii care au furat tablourile de Grigorescu şi Tonitza, săltaţi la Constanţa - citeşte detalii în exclusivitate

Replica API 1 noiembrie 2011 | 00:00 104

O parte din obiectele de artă a ajuns în casele de amanet de la malul mării!

O parte din obiectele de artă a ajuns în casele de amanet de la malul mării!

Mai multe tablouri de patrimoniu, semnate de Grigorescu şi Tonitza au fost descoperite la Constanţa! Tablourile fuseseră furate, la comandă din câte se pare, dintr-o casă din Piatra Neamţ. Jaful a avut loc în luna mai, la acea dată hoţii legând proprietara şi menajera din casa unde au acţionat. Ieri seară, după o intervenţie în forţă, poliţiştii şi un magistrat din Neamţ au prins hoţii, iar apoi, cu ajutorul luptătorilor DIAS Constanţa, au fost efectuate percheziţii la Cobadin, în judeţul Constanţa. Tablourile au fost găsite în maşina suspecţilor, care veneau spre Constanţa din Piatra Neamţ, fiind opriţi la Ialomiţa.

Potrivit surselor noastre, cu ocazia percheziţiilor de la Cobadin, tâlharii au fost destul de recalcitranţi, fiind imobilizaţi de oamenii legii. La Cobadin, oamenii legii au găsit câteva statuete, dar şi tablouri.

Este vorba despre Marian Stavarache de 43 ani, din Medgidia, fără forme legale în Cobadin, suspect de furtul comis în luna mai, care a petrecut nu mai puţin de 16 ani prin penitenciare, şi Marinică Chiper de 43 de ani, din Cobadin, acuzat de tăinuire. Potrivit acestora, tâlharii au acţionat la pontul unui cunoscut interlop din Piatra Neamţ, cunoscut sub numele de Purice. Cele nouă tablouri furate în luna mai dintr-o vilă din Piatra Neamţ sunt "Car cu boi", "Băiat", "Fata pe piatră" şi "Peisaj", semnate de Nicolae Grigorescu, "Flori galbene", de Nicolae Tonitza, "Fructe", de Octav Băncilă, "Flori", de Ştefan Potop, "Natură moartă" de Corneliu Baba şi "Vaci", de Ştefan Luchian. Estimări ale experţilor independenţi evaluează doar "Carul cu boi" la peste 200.000 de euro, iar tot jaful la peste 1.000.000 euro. "Opt din cele nouă tablouri au fost găsite, ultimul fiind deja vândut. Pentru cele opt tablouri cei doi suspecţi solicitau 65.000 euro", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. Precizăm că pe lângă tablouri au mai fost furate şi bijuterii din aur şi statuiete din fildeş, evaluate la circa 70.000 euro, şi care au fost vândute la casele de amanet din Constanţa.

Vom reveni cu informaţii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212