REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TÂLHARUL care a LEGAT PAZNICII la VALU a fost PRINS și `PLÂNGE` că a fost AGRESAT de MASCAȚI

TÂLHARUL care a LEGAT PAZNICII la VALU a fost PRINS și `PLÂNGE` că a fost AGRESAT de MASCAȚI

Replica API 7 iulie 2021 | 00:00 16075

Cosmin Eduard Stoean, unul dintre indivizii condamnați în dosarul paznicilor legați și bătuți la o fermă din Valu lui Traian, a fost prins. Acesta fusese condamnat la 6 ani, în februarie, însă era de negăsit, fiind dat în urmărire. Oamenii legii l-au găsit și s-au prezentat la o adresă din Palazu Mare. Inculpatul a fost săltat și introdus în penitenciar. Însă, de aici s-a derulat un scenariu demn de film. Stoean a spus că se simte rău și că vrea la spital. A făcut circ, iar angajații penitenciarului l-au condus la unitatea spitalicească. Între timp, tatăl acestuia a sunat la 112, precizând că fiul lui (adică persoana condamnată în speța de față) a fost agresată de mascați și se află la spital. Așa cum este procedura, în cauză se efectuează cercetări.

Paznici legați și bătuți la Valu lui Traian

Amintim că, în urma comiterii unor infracțiuni de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au desfășurat, la data de 11 decembrie 2018, 9 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2018, în jurul orei 2:30, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 41 de ani, toți din municipiul Constanța, ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în interiorul unei ferme de la marginea localității Valu lui Traian unde, după exercitarea unor acte de violență asupra a două persoane, ar fi sustras o bovină, mai multe caprine, un laptop și mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu de 15.000 de lei.

Totodată, în urma perchezițiilor, polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, au identificat un DVR, două generatoare electrice, mai multe telefoane mobile, laptopuri, tablete, scule electrice, două baionete, două foarfece tip gură de lup, 25 de cartușe (model 7,62 mm), alte obiecte contondente, precum și 37.450 de euro și 2300 de lei, bunuri susceptibile a fi fost obținute prin comiterea unor alte fapte cu violență (tâlhării).

Trei dintre suspecți, Lucian Radu, Laurenţiu Stoian şi Cosmin Eduard Stoean, au fost depistați în timpul perchezițiilor și conduși la audieri, după care reținuți și apoi arestați preventiv. Cel de-al patrulea era de negăsit, existând informații că a plecat din țară.

A fost propus spre arestare preventivă în lipsă, dat în urmărire internațională, după care a fost depistat.

Condamnați definitiv în februarie

Instanța de fond l-a condamnat pe Laurențiu Stoian la 7 ani cu executare. De asemenea, Lucian Radu s-a ales cu 5 ani, Cosmin Eduard Stoean – 6 ani și Ion Maltezu – 5 ani. Mai exact, Judecătoria Constanța s-a pronunțat pe 25.06.2020, dar decizia nu a fost definitivă, astfel că s-a judecat apelul, pe 2 februarie 2021, care a fost respins.

Prin urmare decizia a rămas definitivă. Numai că Stoean Cosmin Eduard era de negăsit.

Stoean, săltat de mascați din Palazu Mare

Astfel, în cursul zilei de marți, 6 iulie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune pe linia depistării persoanelor care se sustrag de la executarea pedepsei cu închisoarea.

În jurul orei 4.30, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Constanța pe numele unui bărbat (Stoean Eduard Cosmin), de 32 de ani, din cartierul Palazu Mare.

Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Conform procedurilor, bărbatul a fost condus la sediul I.P.J. Constanța, ulterior fiind încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, în vederea executării pedepsei.

A cerut să fie dus la spital

Ajuns la penitenciar, a început circul. Eduard Cosmin a început să acuze că se simte rău și că vrea la spital.

Apoi, în jurul orei 16.15, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fiul său s-ar afla la SCJU Constanța, unde i se acordă îngrijiri medicale, fiind victima unei agresiuni (că l-ar fi agresat mascații).

Cu privire la acest aspect, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificarea celor sesizate prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea situației de fapt.

Citește detalii despre faptele celor în cauză, aici: Trei tineri REŢINUŢI la Constanţa: cu glugile pe cap, BĂTEAU oameni, îi LEGAU şi FURAU tot ce prindeau!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie impuscati la nastere, la fel si parintii lor
5
1
jigodiile au drepturi.oamenii normali fara
10
3
Tilharul si batut cum a facut el cu paznicii,jandarmii sa fie avansati la exceptional.
12
2
Nu ma la noi asa cv
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468