REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Tânăr arestat, după ce s-a lăudat pe Instagram cum a stors 50.000 de euro de la o bătrână, prin metoda „Accidentul“

Tânăr arestat, după ce s-a lăudat pe Instagram cum a stors 50.000 de euro de la o bătrână, prin metoda „Accidentul“

A.F. 24 aprilie 2024 | 00:00 883

Un bărbat de 28 de ani, care a înșelat o bătrână bolnavă de Alzheimer prin metoda 'accidentul',  a fost arestat după ce a pus pe Instagram o postare în care se lăuda cu banii pe care i-a stors de la aceasta.

Tanar arestat, dupa ce s-a laudat pe Instagram cum a stors 50.000 de euro de la o batrana, prin metoda „Accidentul“

Emanuele Donato Pirro, bărbatul de 28 de ani care a înșelat și jefuit o femeie în vârstă care suferea de Alzheimer de 50.000 de euro, a fost încarcerat pentru conspirație la extorcare. El s-a lăudat cu acest lucru în poveștile de pe Instagram.

A contactat-o pe femeie și a pretins că este mareșal de carabinieri și a jefuit-o de nu mai puțin de 50.000 de euro. Însă ofițerii poliției italiene i-au depistat identitatea, l-au arestat și l-au dus la închisoare. Autorul escrocheriei era un bărbat de 28 de ani, cu condamnări anterioare și deja cunoscut de poliție pentru episoade similare. Ceea ce l-a trădat a fost, de asemenea, comportamentul său lăudăros pe rețelele de socializare, ceea ce le-a permis anchetatorilor să dea de urma lui. Poveștile postate pe Instagram îl imortalizau în timp ce, mulțumit de lovitură, făcea semnul victoriei cu degetele în fața obiectivului smartphone-ului. Ofițerii Polfer îl opriseră în februarie anul trecut într-un tren, după ce jefuise o femeie în vârstă în nordul Italiei. El avea încă prada la el.

Potrivit informațiilor apărute în prea italiană, tânărul de 28 de ani a vizat-o pe bătrâna care locuia în zona Porta Pia, o femeie de 73 de ani care suferea de un început de Alzheimer. Incidentul datează din 10 ianuarie și a avut loc în centrul Romei. "Sunt un mareșal al carabinierilor, trebuie să-mi dai 14 mii de euro". Cu o scuză a reușit să o convingă pe femeie că trebuie să-i dea banii. Aceasta a avut încredere în el, crezând cu adevărat că are de-a face cu un ofițer de carabinieri, și s-a supus. Judecătorul de instrucție preliminară de la Tribunalul din Roma a dispus arestarea preventivă pentru infracțiunea de șantaj multiplu în formă agravată în asociere.

Cum funcționează escrocheria accidentului care nu s-a întâmplat niciodată

Când femeia, cu ajutorul fiului său, și-a dat seama că a fost înșelată, a depus plângere la secția de poliție. Aceasta a declarat că a primit un telefon de la un maistru carabinier fictiv care i-a spus: "Fiica dumneavoastră a călcat și a rănit grav o femeie. Va ajunge la închisoare dacă nu îi dă imediat avocatului 14.000 de euro. Avocatul va veni și va suna la ușa dumneavoastră pentru a vă ușura situația, trebuie doar să îi dați banii și fiica dumneavoastră va fi liberă". Dar femeia în vârstă, speriată și în același timp îngrijorată pentru fiica ei, i-a răspuns că nu are banii pe care îi cerea.

La scurt timp, telefonul a sunat a doua oară, iar un bărbat care pretindea că este avocat i-a spus "Uite, dacă nu ai bani lichizi, sunt bune și bijuteriile și ceasurile. În curând va veni un bărbat la tine acasă, dă-i totul". La interfon a sunat un tânăr, care a luat banii și obiectele de valoare de la femeie, în valoare totală de aproximativ 50.000 de euro, și a plecat, pierzându-și urma. Imaginile preluate de camerele de supraveghere video din zonă le-au permis anchetatorilor să ajungă până la Pirro.

Pirro avea un plan de acțiune bine pus la punct. Nu s-a mișcat singur, ci a fost ajutat de câteva persoane, pe urmele cărora polițiștii încearcă să ajungă. Aceștia făceau parte dintr-un grup dedicat escrocheriilor de acest fel, originar din Forcella, o zonă din centrul istoric al orașului Napoli. Potrivit celor reieșite până acum din activitatea anchetatorilor, aceștia ar fi dat lovituri în diferite orașe din Italia, deplasându-se  din nordul și până în sudul peninsulei. Grație prăzii obținute în urma escrocheriilor, presupușii infractori au reușit să scoată la mezat chilipiruri costisitoare, pe care le etalau pe rețelele de socializare, lucru care a dus, în final, la prinderea lor, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272