REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tânărul de 24 de ani care a murit în cumplitul accident rutier la Hanul Morii dorea să scape de maşina care i-a adus sfârşitul!

Tânărul de 24 de ani care a murit în cumplitul accident rutier la Hanul Morii dorea să scape de maşina care i-a adus sfârşitul!

Replica API 21 mai 2018 | 00:00 632

NENOROCIRE

NENOROCIRE

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 24 de ani, din județul Vrancea. Duminică dimineața, în jurul orei 8:00, acesta conducea un autoturism cu volanul pe partea dreaptă, pe Drumul Național 2 A, dinspre Constanța spre Hârșova, iar la intersecția din zona Hanul Morii, a intrat în coliziune cu un autobuz care efectua curse regulate Constanța – Brașov și care oprise la trecerea de pietoni. În urma impactului, băiatul de 24 de ani a murit pe loc, iar prietena sa, o adolescentă de 17 ani, a fost rănită. Aceasta a fost preluată de ambulanță și transporată la Spitalul Hârșova, având o traumă minoră. Potrivit IPJ, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării distanței minime obligatorii între autovehicule și a vitezei.

De remarcat că autoturismul a fost avariat în partea dreaptă, pe partea cu volanul. Dacă ar fi avut volanul pe stânga, cea care și-ar fi pierdut viața ar fi fost minora de 17 ani. Acesta este al doilea accident tragic, din ultima perioadă, în care este implicat un autoturism cu volanul pe dreapta. La sfârșitul lunii martie a.c., doi soți din Buzău au arsde vii în propria mașină, după ce aceasta a fost lovită în plin de un autoturism cu volan pe partea dreaptă, condus de un tânăr de 26 de ani, intrat în depășire. Mașina celor doi soți a fost învăluită imediat de flăcări, iar la sosirea echipajelor de salvare nu s-a mai putut face nimic, cei doi erau carbonizați.

Cine este tânărul decedat

Tânărul în vârstă de 24 de ani, din Vrancea, care a murit în cumplitul accident de la Hanul Morilor din Constanța se numeşte Alexandru Florin Lăzăroiu. El postase un anunţ pe Facebook, cu câteva săptămâni înainte de nenorocire, prin care anunţa că vinde maşina cu volan pe dreapta!

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise

Aceste accidente ridică, din nou, semne de întrebare referitor la siguranța conducerii mașinilor cu volan pe dreapta pe șoselele din România. Un proiect de modificare a legislației în privința acestor autovehicule stă de doi ani în Parlament. Documentul, care prevede printre altele, montarea unui sistem corespunzător de oglinzi în partea stânga-față, a fost deocamdată respins de Camera Deputaților.

În prezent, cei de la Registrul Auto Român sunt obligați să le dea aviz mașinilor deja înmatriculate în Uniunea Europeană, chiar dacă ar putea reprezenta un pericol pe șoselele din România. Se cere doar echiparea lor cu faruri care emit un fascicul luminos orientat spre partea dreaptă a drumului.

O altă recomandare cere schimbarea lămpii de ceață de pe partea dreaptă pe partea stângă. În ultimii 3 ani, în România au fost înmatriculate 38.000 de mașini cu volanul pe dreapta. Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică aceste autoturisme după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Dacă restricția ar fi impusă de acum, România ar riscă să fie sancționată de Bruxelles, așa cum a pățit Polonia.

D.A., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne pisam pe tine, bai sclavule. La ce mentalitate de cretin congenital ai, ne-am cam dat seama cum ai luat carnetul... asta daca nu ai cumva permis luat prin Spania si aici circuli cu el ca, deh, suntem stat comunitar. Cate zile ai pe cartea de munca? Taxe si impozite ai platit Romaniei? Suge-o-n cur bai scursura umana!!! Sa mori de cancer, tu si cu toti handicapatii cu care te inconjori!!!
2
0
Doar un alt cocalar idiot care a crapat si ne-a scutit de prezenta sa pe drumurile patriei. Iar boul de la 17:21 este cocalar dobitoc si fudul ca orice alt prost!!!!
5
0
Mai Ninja , mai Sudanezule pai Mondeo e masina mai rapandula? Nu ti-a dat cadou si un tricou antifonat sa nu se auda cand iti ghioraie matzele? Uite asa aduceti toate cazanele pe strazile tarii , labagii mici ce sunteti
6
1
Pt.Emiliano,bai saracule care mata si cu tarfa de nevasta-ta spala martalogii la coaie prin Italia sau Spania,acum 2 saptamani am luat un Mondeo 2011 cu distributia sarita cu 150 lire din licitatie,m-a mai dus 300 sa-l fac sa mearga si mai ma costa 300 sa ajung la CT cu el,unde m-a plimb toata vara,si trag de el ca de un cal mort la toate liniutele prin oras,dupa care in septembrie il vand in sec.2 cu 1700-1800,la dezmembrari,e echipare Steel,cu 2 navigatii,tu nu ai de unde sa stii,la Logan sau la Fabia cu care umbli,si pentru care te-ai bagat sklav 5 ani la banca ,nu ai asa ceva...Labagiule!
1
8
de unde ai tu 2 masini cu volanele pe dreapta???ti le-a facut cadou dna. de la BRD???RUSINE MA..GHINITA...RUSINE...
3
2
La ce postari avea pe facebook nu e de mirare ca a murit asa. In fiecare noapte se aduna vitezomani din astia in parcul garii fara ca politia sa ii poata opri sa nu mai organizeze raliuri pe tot bulevardul. Accidentul s-a produs in primul rand din cauza soferului imprudent si inconstient. Aviz fetelor care umbla cu tipi din astia. Viata poate fi scurta daca nu esti atent cu cine umbli.
11
0
DREAPTA POATE SA MI O FACA CINEVA CADOU CA NU MA SUI IN EA.CEI CARE AU ACESTE MASINI SUNT LOVITI CU PULA IN FREZA CEI CARE AU ACESTE MASINI SAU SE ARD IN BULAN SI NU ISI CUMPARA O MASINA ADEVARATA.
15
1
Este perfect normal sa fie interzise in circulatie masinile cu volan pe dreapta. Si asa se conduce dupa chef si ureche,daca mai ai si volanul pe dreapta este periculos pentru tine si pentru ceilalti din trafic ! Stiu ca amarastenii care muncesc din greu in Anglia vor sa aiba macar o masina ,dar totusi decat sa participi la ceva gen ruleta ruseasca,mai bine faci un efort mai ales de rabdare, si-ti iei mai tarziu ceva ce se poate conduce normal pe strazile noastre,chiar daca nu e o conserva veche dar cu nume celebru.Decat sa fii invidiat de dobitoci si posibil mort in curand,mai bine ramai viu !
19
0
Ce conteaza unde avea volanul. N-a fost atent la ce se intampla in trafic in fata lui. Multumesc de detalii sfasietoare si poze de pe feisbuc. Chiar nu puteam sa dorm daca nu stiam cine este.
11
20
Eu posed doua masini cu volanul pe dreapta si sunt ft multumit de ele.
4
34
In ultimii 20 de ani, Media Sud Constanta a bagat zeci de oameni in mormant in urma accidentelor cu microbuzele lor. Zeci de familii au ramas indurerate pe viata datorita unor nemernici de soferi care conduc cu viteza si imprudent. Iar Media Sud nu a patit nimic. Le-a luat cineva licenta dupa vreun accident? Nu. Dovada ca traim intr-o tara pe care trebuie sa o cam parasim!
17
7
Ca el.multi.altii,succes
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614