REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tănase (BVB): Românii pot câştiga la bursă mai mult decât dacă îşi ţin economiile în bancă

Tănase (BVB): Românii pot câştiga la bursă mai mult decât dacă îşi ţin economiile în bancă

Replica API 29 mai 2019 | 00:00 348

Românii pot câştiga la bursă mai mult decât dacă îşi ţin economiile în depozite bancare, iar factorii de decizie ar trebui să încurajeze o participaţie mult mai mare a populaţiei la piaţa de capital, a declarat, marţi, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

"De ce suntem atât de jos cu piaţa noastră de capital? Pentru că avem o piaţă primară cu foarte puţine companii care se adresează pieţei de capital pentru finanţare, avem puţine companii care se listează", a spus el, în cadrul conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", organizată de ziarul Bursa.

Un al doilea motiv este participarea mică a populaţiei la piaţa de capital, a adăugat el.

"Ca piaţa de capital să devină un pilon al societăţii, ar trebui ca toţi stakeholderii acestei societăţi să încurajeze o participaţie mult mai mare a pieţei de capital. Nu vom obţine această participare foarte repede, ci pe termen lung, aş vrea să obţinem să conştietizăm că aceasta este principala problemă, trebuie să avem o participaţie mult mai mare a oamenilor. Aceştia să ia economiile din depozitele locale, să le ţină în valori mobilare, ceea ce este un câştig pentru ei, independenţa financiară fiind îmbunătăţită la pensie, dacă fac acest lucru. Este un mesaj simplu, nu e nimic complicat, doar să ne focusăm pe acest mesaj", a continuat Tănase.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212