REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tănăsescu: Nu ați vrea să îi întrebați pe credincioși de ce nu au păstrat distanța?

Tănăsescu: Nu ați vrea să îi întrebați pe credincioși de ce nu au păstrat distanța?

Replica API 28 mai 2020 | 23:30 4189

Un eveniment inedit s-a petrecut în noaptea de marți, 26 mai. Constanța a devenit pentru câteva minute, singurul oraș din lume care cuteză să celebreze Învierera Domnului pentru încă o dată.

Constănțenii au fost chemați de Arhiepiscopia Tomisului, prin vocea Înaltpreasfințitului Teodosie, să primească pentru a doua oară în decurs de o lună, Sfânta Lumină a Învierii. Toată țara a fost cu ochii pe orașul de la malul mării pentru a vedea desfășurarea evenimentului unic, dar care poate crea un precedent.

ÎPS Teodosie: Credincioșii nu vor păți nimic, se vor vindeca

La slujbă de la Catedrala Sfinții Petru și Pavel au participat circa 300 de persoane. Nu, nu au fost spartani, ci doar oameni simpli care au venit pentru a primi încă o dată Sfânta Lumină, dar și pentru a asista la o demonstrație de putere din partea Arhiepiscopiei Tomisului, prin intermediul actorului principal, ÎPS Teodosie, cel care a răspuns foarte calm în momentul în care jurnaliștii i-au atras atenția că nu se respectă distanțarea socială, impusă de autorități: ”Nu vor păți nimic, eu nu sunt polițist”, a spus Teodosie, lepădându-se de responsabilitate și continuându-și marșul de glorie printre credincioși, chiar în curtea catedralei. De asemenea, după împărțirea Sfintei Lumini, credincioșii s-au putut împărtăși, chiar dacă Biserica Ortodoxă Română a interzis acest lucru. „Eu nu am putut să-i amân pe credincioși. Se vor vindeca”, a mai spus Teodosie.

Credincioșii sunt responsabili pentru acțiunile lor

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a devenit pentru încă o dată Sfântul Apostol Petru. Acesta s-a lepădat de responsabilitatea pe care o purta Arhiepiscopia Tomisului, precum a făcut-o de mai multe ori Sfântul Petru de Iisus. „Nu ați vrea să îi întrebați pe credincioșii prezenți la slujbă dacă au respectat sau nu măsurile impuse de autorități?”, a răspuns Eugen Tănăsescu cu o întrebare la o altă întrebare, care făcea referire la un punct de vedere al Arhiepiscopiei Tomisului în ceea ce privește nerespectarea distanțării sociale, care se putea observa de la fața locului sau din imagini.

Oamenii legii au asigurat ordinea la eveniment

Oamenii legii au fost și ei prezenți la eveniment și au dat un avertisment unui bărbat care la un moment dat a început să îî adreseze Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie cuvinte injurioase. Potrivit acestora, oamenii au fost rugați să păstreze distanțarea, chiar dacă pe imagini se pot observa grupuri mai mari de trei persoane, care sunt sau nu din aceeași familie.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa i ti fie rusine draga domnule.In cheia asta putem sa intrebam si morti de ce se mai lasa inca spalati in garajul vecin casei mele.I mi este asa lehamiteee.Chiar nu este nimeni care sa opreasca asta.Toata lumea sa primeasca spaga,au luat politi a luat dsp.Nu mai putem dnl or dragi nu mai putem.
1
0
Eugene tata esti o leeeepra far de pereche.Ce sa fie intrebati credinciosi de ce nu pastreaza distanta.Uite asa ma lepra vin buluc sa va bage voua bani in buzunare multi bani ma javra sparta.Nu ma contrazice k stiu ce zic.Nemernicule tu si sefu tau si slugile lui PIRLITE.
1
0
da da da tre intrebati credinciosi.dar ar mai trebui intrebati ar vrea oare ca ultima lor baie sa le fie facuta intr un garaj.zic si eu deh.acuma ma puteti contrazice dar nu cred sa aveti gindu asta.posibil sa fi fost chiar din miezul dodostei intelegi ce zic doar nu esti timpit.de ai fi asa nu ai reusi sa manipulezi atiita lume cu minciunile tale.
2
0
Aha de ce nu pastreaza distanta credinciosi ok ok.Pe dvs va intreb de ce ati mincat maron si nu ati spus pe sleau ca in acel garaj din acea locatie se spala morti.Ce sa faci daca esti o sluga infecta si te stapineste banu ca si pe sefu tau.Stiu om care va spalat morti acolo si nu 2 muuuulti.Ce zici de asta mincatorule de hindel
3
0
DRAGA DNLE TANASESCU MA APTIN CU GREU SA NU I TI ZIC DE BINE MUUULT BINE TIE SI MAMITI CARE TE A PLAMDIT TIMPIT.INTREABATE PE TINE DE CE AI HALIT KKAT CIND AI SPUS CA MORTI NU SE SPALA IN ACEL GARAJ.STI CA ASA STAU LUCRURILE SI MINTI.VECINI AU OAMENI CARE AU LUCRAT SPALAT MOTI ACOLO IN ACEL GARAJ.CHIAR ESTI DE MI E SCIRBA.
2
0
NU AI VREA SA MI SUGI PULA? CONDUCATOR DE OPEL. MUIE
2
0
asta este tupeu identic cu partidul care il sprijina pe el si pe teo dos ie.
2
0
Daca comenta un sarac, ca sa intrebe pe altii militienii procurorii, imediat il saltau ca face propaganda, impotriva ordinii publice. Dar pe durduliul acesta din poza nu il salta, ca intretine irascibilitatea, atita oamenii impotriva statului de drept, si pune vietile oamenilor in pericol? Acestia de la catedrala Sf. apostoli Petru si Pavel, care este manastire nu stie purtatorul de vorbe ca monahii sunt in ascultare? Sau seful lor pe jud. Constanta nu este monah? si nu trebuie sa faca ascultare? purtatorule de vorbe.... mai gindeste si cu ce porti pe umerii tai.
3
0
Iar ati vorbit cu prieteni imaginari?De ce aveti nevoie de intermediari in relatie cu Divinitatea.Ori sunteti prea pacatosi?
1
2
Asa, asa. Savurati-va oftica.
1
1
Turma se duce unde o indruma ciobanu.
2
2
Are tupeu acest Tanasescu, precum si Teodosie. Cine ii sustine? Fagabou trebuia sa interzica.
6
2
trebuia arestat pe loc adunatura asta de popi ce au permis incalcarea legilor.iar pe Teodosie zis si Mache , ticalos ca om , impertinernt , sa stea citiva ani la izolare im celulal la Poarta Alba. Banii ce ia facut sa fie confiscati.
5
2
Dar multi de prostit
4
2
Dar lumina de unde a adus-o ?-----din altar ?-----ce facatura a fost!
6
2
Da esti asa smart pune intrebarea si celor de la Kaufland si alte hiper magazii de vechituri. ocupati-va de lucruri pe care se presupune ca le-ati invatat la scoala agricola de la Castelu. Cei doxati sa-si dea pareri,nu semianalfabetii. Se vede ca a fost pauza la tras pe nas. De la 1 va reveniti.
1
1
ba nene dar analfabet esti
5
1
Politia pe unde o fi fost cand la Cluj pe aeroport erau peste o mie de oameni?Sau la inmormantarea lui Pimen?
6
3
Un handicapat idiot care profita de naivitatea oamenilor Daca nu era inca un paste nu se inghesuiau oameni
6
0
cand a aparut religia,a aparut si prima indobitocire in masa.
9
4
Religia sau evul mediu acelasi lucru!
9
4
Pana sa vina theo cu idei de inviere part 2 stateam bine cu covid pe constanta... el zice ca oamenii sunt iresponsabili pentru nerespectarea distantei sociale dar el a impartasit enoriasii cu lingurita ..asta c inseamna?
10
1
acolo au fost niste carcase de oameni fara minte si cum dracului sa crezi in inviere natie de labili psihici politica si religia ne vor prosti
14
5
tanasescule intr o zi cu soare o sa ti sparga vreun infidel o sticla direct in capatana aia a ta de taranus parvenit!
15
6
Vai! cat de antipatic poate sa fie boul asta de la radio. Un fel de mircea badea al bisericii
27
5
Respect! Da, e o demonstratie de putere caci despre asta e vorba in povestea virusului chinezesc - despre putere, iar aici in Dobrogea nu vin niste papitzoi de sasi sia rabitzoi venetici sa ne puna noua bocancul pe grumaz in numele neomarxismului scelerat si anticristic! Independenta religioasa e primul pas spre independenta politica si tot petrolul e la noi bucurestenilor!
3
26
S-a milogit la babe sa vina la invere ,ia pus pe popi sa adune enuriasi prin sate si sa-i aduca si dupa aia ii toarna la autoritati spunand ca ei nu sunt de vina,ce caractere Apropo soborul ala de popi care au tinut slujba bot in bot de ce nu purtau masti autoritatile nu au vazut?
14
4
Dupa ce va baga in buzunare un purcoi de lovele vezi luminarici iconite candelute si aaaalte asemeni mai si mixionezi pe ei draga EUGENE.Chiar esti asemeni sefului tau daaa o lepra.
16
3
va veni si vremea cand o sa raspunda popii pentru tot ce au savarsit de-a lungul istoriei. Incepand cu prosteala cu religia, urmand cu inchizitia si terminand cu turnatoria, avarismul si minciuna. La munca pe camp sau la spatii verzi futuva-n rasa de farisei ce sunteti !
16
5
Bai Tanasescule ia intereseazate daca in cazul asta in afara de credinciosi pe care tu ii faci responsabili pentru ca nu au pastrat distanta nu este responsabil si I.P.S.Teodosie care i-a chemat pe oameni la"slujba de pasti".Totusi eu sper ca la slujba asta nu s-a infectat nimeni.
19
3
O turma de atei isi dau cu parerea.
7
28
Daca credinciosii se vor vindeca, de ce un preot a murit de coronavirus???
26
3
Cind tu incurajezi ca oamenii sa vina in masa, ce distanta sa mai fie?Dupa ce ca sunteti meschini, mai sunteti si lasi.
24
4
Prosta Natie Suntemmm ...
22
3
Vedeti mai prostilor, tot voi sunteti de vina. El face invierea partea a doua si va strange ca pe oii, si tot voi picati de vinovati. Sa va iau invierea 2 in poola. Si barbile.
14
4
Tapu' asta incornorat nu are toata tigla pe biserica.
21
3
Am ramas si eu surprinsa de initiativa lui Teodosie care in dorinta lui de a arata cine este seful, a obligat pe toti preotii din judet sa tina slujbe de reinviere . Am participat la slujba de dragul parintelui care ne-a rugat sa venim , ca stie ca este penibil ceea ce se intampla, dar preainaltul nu mai este in toate mintile si daca nu tine slujba il va da afara din preotime.
26
4
Nu insistati prea mult cu subiectul? In Grecia marti seara toata tara a iesit la slujbe. De ce sunteti asa suparati pe o slujba bisericeasca? Altele sunt problemele acestei tari
9
29
Ptr ca sunt la fel ca voi!
8
4
huooo poponararule sa pastrezi tu distanta limbistule
17
7
Nesimtirea-i mare la spagoveanu si pupincuristii lui. Dupa ce au urlat, s-au mil9gic de babe sa vina, sa le pupe poala si sa si cotizeze, acum sluga lui puscariasului da vina pe fraierii care s-au adunat ca o turma sa-l asculte pe castrat. Asa va trebuie oilor, ati mers, ati cotizat , acum mars...
29
4
PAI IAR TREBUIE SA DAU PRIME DE PASTI ?
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108