REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Tănasi Zburlea vrea să facă salon de nunţi în depozitul de cherestea de pe Aurel Vlaicu?

Tănasi Zburlea vrea să facă salon de nunţi în depozitul de cherestea de pe Aurel Vlaicu?

Replica API 13 aprilie 2020 | 16:35 4907

Doru Alexandru Constantin este un afacerist din Constanţa, din domeniul farmaceutic, ce a demarat procedurile pentru ridicarea unui depozit de medicamente pe Aurel Vlaicu, vizavi de Vivo. După ce Replica a făcut public faptul că lucrările ar putea fi demolate din cauza vecinului, care a reclamat că hotărârea care a stat la baza investiţiei ar fi nelegală, aspect constatat, de altfel, şi de judecători, iată că investitorul a reacţionat şi a dorit să facă unele precizări. Alexandru Constantin, reprezentantul SC Alfa Medical SRL, spune că vecinul, Tănasi Zburlea, care deţine pe terenul învecinat un depozit de cherestea, i-a pus beţe în roate încă de când a demarat construcţia. Se pare că vecinul ar fi dorit terenul pentru a-şi face un salon de nunţi. Este o ipoteză a lui Alexandru Constantin, însă care nu este bazată pe lucruri certe.

Hotărâre de consiliu anulată, păgubitul ACUZĂ

O hotărâre de consiliu local aprobată în anuarie 2018 a fost anulată de magistrații constănțeni, la solicitarea Prefecturii Constanța, la finele anului trecut. Este vorba despre aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil P+1e - birouri și depozit farmaceutic, bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Vivo, parcela a 592/20/1, investitor SC Alfa Medical SRL. Acțiunea împotriva Consiliului Local Constanța a fost depusă în ianuarie 2019. Hotărârea în cauză a fost adoptată fără să respecte prevederile legale.

În urma unor verificări efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, la sesizarea vecinului Tănasi Zburlea, care deţine un depozit de cherestea, s-a constatat că hotărârea a fost adoptată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv: lipsa avizelor RAJA, Electrica SA, Congaz SA. Petrotrans SA, imobilul aflându-se în zona cu interdictie temporară/definitivă de construire, conform prevederilor C.U. nr. 1152 din 04.05.2017 emis de Primăria Constanţa. S-a mai constatat faptul că proprietarii parcelelor din zonă nu au fost notificaţi.

Mărul discordiei: terenul

Doru Alexandru Constantin spune că totul i se trage de la vecinul Tănase Z, care deţine pe terenul alăturat un depozit de cherestea. „Construcţia este blocată din cauza vecinului cu cheresteaua. El mi-a făcut plângeri. Am venit toate organele posibile să mă controleze. Am toate documentele necesare, am avizele necesare. În reclamaţia care a fost facută de către domnul Tănasi Zburlea (vecinul cu hala albastră) scrie despre faptul că nu a fost făcută consultarea publică. Există consultarea publică. Panoul a rămas pe teren 30 de zile”, a spus, pentru Replica, Doru Alexandru Constantin. Întrebat care este interesul vecinului prin demersurile sale de a-i bloca proiectul, acesta a precizat: „Achiziţia terenului. Cei de la Farmec Cluj, înainte să vândă terenul, au pus condiţia ca viitoarea constructie să aibă destinaţie medicală. La etaj voiam să fac şi un cabinet oftalmologic. Nu ştiu care era interesul lui. Cred că dorea să construiască un salon de nunţi. Nu sunt sigur, e doar o ipoteză. Afacerea cu lemnele, ma gândesc, nu poate să mai dureze având în vedere extinderea bulevardului Aurel Vlaicu”, a completat Constantin.

“Este foarte agresiv. În momentul în care a început săpătura pentru fundaţie a venit la maşina şi a început să mă injure. A avut aceeasi atitudine şi vis a vis de muncitori care m-au întrebat ce să facă. De precizat faptul că domnul are 70 de ani”, a mai spus Doru Alexandru Constantin.

Ce spun reprezentanţii depozitului de cherestea

Fiica lui Tănasi Zburlea a declarat, pentru Replica, faptul că familia sa nu intenţionează să construiască niciun salon de nunţi. Mai mult, Aneta Munteanu a precizat faptul că Alexandru Constantin nu a primit acordul lor pentru a construi. Mai mult decât atât, acesta ar fi depăşit şi hotarul, aspect constatat la măsurători. "Am două întrebări să-i adresez vecinului: Dacă a construit pe hotar, şi-n dreapta şi-n spate şi dacă a primit acordurile vecinilor. Înainte să demareze construcţia, ne-a întrebat dacă suntem de acord. Am spus că nu suntem de acord să construiască la limita noastră de proprietate. A venit apoi şi ne-a ameninţat că, dacă nu-i dăm acordul o să vedem noi. Nu aşa se face. Noi nu vrem să facem niciun salon de nunţi".

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hala ala albastra tot pe hotar pare a fi construita
1
0
au sters toate comentariile de la articolul cu av dr onaca. Sictir
0
0
Vanturache cum e tati cu legea...doar pentru uniii...cine sare cu banii... hopa ... hopaaa
5
0
f bine da drumul la treaba ce tot atatea tangouri si aprobari,,astia ne jupoaie de vii cu taxele , sa ma bag si yo la fisc..
2
3
vrea sa creasca niscaiva oite pe terenul vecinului,ca noi nu avem nevoie de medicamente,ne tb branza!
8
3
Asa este, confirm cele metionate referitor la facturi, eu cred ca nu au vazut una in viata lor, nici nu stiu ce inseamna.
10
0
Un salon de nunti in decorul pastoral de pe Aurel Vlaicu ?!....
15
0
adio falittti
4
1
Daca ai peste 70 de ani proprietatea iti poate fi incalcata.Legile ar trebui schimbate sa fie interzia cu desavarsire constructia de case la limita proprietatii.Acordul vecinilor este de multe ori un santaj.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212