REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Târgul de primăvară al ofertelor educaționale din învăţământul profesional

Târgul de primăvară al ofertelor educaționale din învăţământul profesional

Replica API 14 martie 2019 | 00:12 412

În perioada 14-15 martie a.c., Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează Târgul meseriilor, ediția de primăvară, sub titlul „Ştiu să-mi aleg meseria!”, având ca actori principali unitățile școlare cu oferte de pregătire pentru învățământul profesional și învățământul profesional dual.

Evenimentul se adresează elevilor din ultimele clase de gimnaziu precum și părinților acestora care pot beneficia, și cu această ocazie, de cunoaşterea obiectivă a resurselor personale ale copiilor lor, a intereselor sau aptitudinilor acestora.

Elementul de noutate al acestei ediții este prezența elevilor din învățământul primar care, cu ajutorul profesorilor care le îndrumă pașii, vor face cunoscute vizitatorilor primele rezultate ale activităților de orientare profesională, menite să valorifice întregul demers al consilierii unui elev pentru o carieră de succes pe tot parcursul școlarizarii lui.

Cele 36 de unităţi şcolare cu învăţământ professional și dual, împreună cu operatorii economici-parteneri, îşi vor expune oferta de formare între orele 11.00 și 18.00, în zilele de 14 și 15 martie la Casa de Cultură din Constanța și în cele cinci locații din județ: Medgidia, Cobadin, Crucea, Cogealac și Mangalia.

Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, a Instituției Prefectului Constanța, a reprezentanților CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, elevii și părinții vor putea beneficia de informații complete, specifice unei consilieri de calitate, referitoare la toate calificările profesionale din oferta educațională constănțeană.

Școlile gimnaziale din județ vor fi incluse în programul de vizitare, eșalonat pe ore, de către centrele organizatoare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper ca o sa apuc sa vad schimbarea in bine in tara mea...sa vad tinerii ca nu mai vor sa plece Din pacate fenomenul nu e usor de oprit
0
0
Multumiri si felicitari tuturor acelora care se implica in promovarea acestui tip de invatamant. Toate inseamna multa munca si timp dedicat.
0
0
Pai daca pleaca atatia , mie cine-mi va plati pensia speciala de fost parlamentar timp de 20 de ani...?!?
0
0
Pentru cei de la sate sunt foarte bune scolile profesionale, invatati o meserie si nu fiti prosti sa ramaneti in tara, mergeti unde sunteti platiti de 10 ori mai bine pentru a putea beneficia de o calitate a vietii superioara.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218