REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Tăriceanu: ALDE solicită amânarea începerii şcolii până după alegerile locale

Tăriceanu: ALDE solicită amânarea începerii şcolii până după alegerile locale

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:00 1073

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, solicită amânarea începerii şcolii până după alegerile locale, astfel încât guvernanţii să aibă încă două săptămâni să se organizeze pentru o bună desfăşurare a cursurilor.

"Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie", a scris, Tăriceanu, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului ALDE, candidat la funcţia de primar general al Capitalei, "haosul din învăţământ continuă".

"Azi (n.r. luni) guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general, harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţa fizică. În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă! Insistenţa guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală. Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente", a adăugat Tăriceanu.

Analiza situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ, care cuprinde numărul de cazuri nou confirmate de COVID-19 în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost făcută luni publică. Aceasta este necesară pentru stabilirea scenariului privind începerea noului an şcolar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Propun amanarea intregului partid ALDE. Un partid zero, chiar minus. Tradiceni si facatori de nimic in ministerele de unde au luat salarii de la stat. Inca mai sunt directori incompetenti numiti de ALDE. Probabil vor fi la PNL intre timp. Nu mai scapam de echipa asta de lipsiti de bun simt politic si economic?
0
0
Tu mal tralesti jlgodle
3
1
Bine "roman" !
2
0
se pare ca acest puscarias este imun la oprice comentariu, o fi beneficiat de o miruire, se practica la PSD- vezi cazul Sova, care de altminteri a si disparut din peisaj- si continua sa latre la luna si la stele. Acele 2,4 procente , conform ultimului sondaj, te-au demoralizat, esti in pragul unei depresii?, logic nu vei mai avea imunitate si justitia isi va face datoria. Asa sa te ajute Dzeu
6
0
Asta este o relicva ,cine ii da atentie?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108