REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Tăriceanu, despre o decizie a lui Iohannis în cazul Kovesi: Un termen rezonabil nu poate să fie până în decembrie

Tăriceanu, despre o decizie a lui Iohannis în cazul Kovesi: Un termen rezonabil nu poate să fie până în decembrie

Replica API 18 iunie 2018 | 00:29 425

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului, ca garant al Constituţiei, trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a deciziei CCR, într-un "termen rezonabil", care nu poate să fie luna decembrie.

"Eu nu vreau ca acest moment foarte dificil prin care trecem legat de contextul deciziei Curţii Constituţionale referitoare la obligaţia preşedintelui de a semna revocarea lui Kovesi să se transforme într-un război mai amplu. Eu cred că preşedintele, ca garant al Constituţiei, îşi va da seama că statul de drept pe care e obligat să-l apere, ca preşedinte şi ca garant al Constituţiei, presupune un singur lucru, şi anume, să semneze decretul de revocare", a afirmat duminică Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE.

El susţine că în contextul în care România va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE în 2019, este necesar ca în România să există o perioadă mai calmă, fără tensiuni politice.

"România are orizontul 2019 - preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi trebuie să ne pregătim pentru această provocare. Şase luni ochii întregii Europe vor fi mai mult sau mai puţin aţintiţi către noi. Şi eu vreau să facem o performanţă bună şi de aceea ar trebui să existe o perioadă mai calmă, mai liniştită, fără ca ea să fie afectată de tensiuni politice. Şi de aceea contez pe decizia preşedintelui în aşa fel încât această situaţie de criză instituţională şi constituţională să se încheie cât mai rapid", a subliniat preşedintele ALDE.

Întrebat cât timp e dispusă Coaliţia să aştepte decizia preşedintelui Iohannis, Tăriceanu a spus: "N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate să fie până în decembrie".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma intreb,oare bunicul asta se culca si doarme in pat cu fatuca aia de douazeci si cativa anisori?Oare ,dimineata cand se ridica din pat cu pieile alea lasate,buhait la fata si cu gura mirosind a mos,nu-i este rusine!
3
0
ce ati facut nenorocitilor, dati liber criminalilor care ne executa pe strada pentru un penal ordinar draknea, l-ati scapat si pe iliescu? NENOROCITILOR ORDINARI- BLESTEMATI SA FITI IN VECI CU FAMILII CUTOT, NICI IN MORMANT SA NU AVETI LINISTE
5
0
un termen rezonabil sa ne sougy la kricy pana maine se poate dom tradiceanu?
3
0
nea Caline nu te duce acasa pina nu i-ti vezi visul cu ochii Kovesi la puscarie si tu presedinte mergi pe cualitoe
0
1
Nu mai, o sugi tu si cu ma-ta!
3
0
Calin o cauta disperat cu lumanarea.in apel il condamna cu executare.o are mica
5
0
Sa i sugeti cuculetul plin de branza a lui Tariceanu
1
6
cata dreptate ai, nu numai pana in decembrie ci pana ii expira mandatul, multumit?, nemernicilor, astapta 21 06, o justitie corecta cum o doriti voi va trebui sa il condamne pe draknea sau sa ii dea cu suspendare ca tot in executie se va transforma. Sa speram ca presul psd dorneanu mai are un dram de constiinta si nu va risca sa cada in derizoriu
5
1
Dute acasa mosulica nuci nu mai stii cate neveste ai avut din cauza statului paralel si a lui iohanis care te tine la respect
11
1
Joha, DEMISIA Tara asta nu e procurorilor ca nu i a coruptilor. Poate cele 6 case, DA !
1
14

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272