REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Tăriceanu: OUG privind alegerile anticipate legiferează, practic, turismul electoral

Tăriceanu: OUG privind alegerile anticipate legiferează, practic, turismul electoral

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 463

Călin Popescu-Tăriceanu

Ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen reprezintă o legiferare a turismului electoral, a apreciat, joi, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a adăugat că vor exista probabil sesizări la Curtea Constituţională în legătură cu această ordonanţă.

"Probabil vor fi sesizări la Curtea Constituţională în legătură cu ordonanţa. Problema majoră pe care o văd - eu am văzut textul ordonanţei ieri - este legată de legiferarea, practic, a turismului electoral. Pentru că logica democraţiei parlamentare a dus la crearea unei zone, unei circumscripţii - aşa funcţionează peste tot - care permite legătura dintre cetăţeni şi ales şi responsabilitatea alesului în faţa cetăţenilor. În momentul în care se desfiinţează circumscripţiile electorale - dacă nu ai o listă naţională şi permiţi votul oriunde şi oricând -, atunci sigur că această logică este înfrântă şi ea distruge conexiunea, legătura care trebuie să existe între alegător şi ales. Şi aici cred că este o problemă serioasă care, de data asta, este pe fond şi nu numai una de formă", a arătat Tăriceanu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, la finalul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Tariceanu a facut mai tare. Turism parlamentar. Situatia de acum e si rodul tradarii unora ca el. Romania e in boala.
0
0
Mai fosilelor, mai lasati Parlamentul Romaniei si mai duceti-va acasa !
1
1
Wow! Cine vorbeste de turism electoral?! Tu, marele LIBERAL care te-ai INSAITAT cu ciumatii, cu dancilica veorica, cu dragnea puscariasul,... ca sa primesti imunitate, sa scapi de hotii si faradeli !? Langa Dragnea, este locul tau, TRASEISTULE politic!
2
1
Bai bosorog senil, mars dracului la nevestele si plozii tai!!!
2
1
nu vezi ca numai eu te mai bag in seama ? Ca sa-ti dau cacaul la lins !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272