REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Tăriceanu: Parlamentarii ALDE vor depune luni o serie de amendamente la legea votului prin corespondență

Tăriceanu: Parlamentarii ALDE vor depune luni o serie de amendamente la legea votului prin corespondență

Replica API 26 octombrie 2015 | 23:35 196

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că parlamentarii ALDE vor depune, luni, o serie de amendamente la legea votului prin corespondență, adoptată de Senat și aflată în dezbaterea Camerei Deputaților.

"Am anunțat în câteva luări de poziție anterioare că nu susținem această formulă referitoare la votul românilor din străinătate pentru că este o formulă extrem de birocratică, de greoaie, care în loc să aibă atuul principal de a le permite românilor să voteze, are exact efectul contrar. Proiectul de lege conține foarte multe prevederi care îi vor face pe cei care sunt în străinătate să renunțe la vot. Noi susținem necesitatea unui mecanism cât mai simplu care să permită unui număr cât mai mare de cetățeni români aflați în străinătate, fie că sunt la muncă, fie că au ședere permanentă, fie că sunt pur și simplu în trecere să poată să voteze în orice condiții. (...) Am pregătit un set de modificări la actuala formulă care este la Cameră", a afirmat Tăriceanu duminică, într-o conferință de presă.

El a explicat că amendamentele ALDE "practic elimină cam toate prevederile greoaie și se bazează (...) prin înscrierea prealabilă în reședințele ambasadelor și consulatelor din străinătate a celor care doresc să voteze cu minim șase luni înainte de data alegerilor, urmând ca MAI și MAE să redimensioneze secțiile de votare".

"Am mai subliniat și în trecut, este bine să învățăm din experiența tărilor din Europa Occidentală, Franța și Germania, care au experimentat votul prin corespondență și au renunțat la această procedură. De ce să facem complicat, când putem să facem simplu. Vrem încă o dată să fim bine înțeleși.(...) Parcă această lege este făcută să exemplifice cum sunt făcute multe din legile din România, cât mai complicate, cât mai multe prevederi. După ce iese legea, bineînțeles, trebuie să apară și normele de aplicare care îngreunează și mai mult legea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212