REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu: ‘România poate să devină un punct de legătură, de intrare în Europa, pentru Orient’

Tăriceanu: ‘România poate să devină un punct de legătură, de intrare în Europa, pentru Orient’

Replica API 5 mai 2018 | 00:32 248

Președintele ALDE a vizitat Portul Constanța și Universitatea Ovidius

Președintele ALDE a vizitat Portul Constanța și Universitatea Ovidius

Călin Popescu Tăriceanu

În cadrul conferinței de presă susținută la sediul ALDE din Constanța, președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu a punctat câteva elemente strategice privind dezvoltarea la nivel macro economic, având avantaj prin prisma Portului Constanța, aflat la granița dintre orient și occident. Tăriceanu a făcut o vizită în Port, vineri, alături de mai mulți colegi de partid.

"În prima parte a zilei, am fost în portul Constanţa, am avut o discuţie foarte aplicată cu conducerea Administraţiei Portului Constanţa pe problemele legate de rolul pe care îl poate juca portul Constanţa, căile de navigaţie maritimă şi fluvială, în dezvoltarea economică a României şi a regiunii în care iradiază activităţile maritime, portuare, comerciale. A fost, pentru mine, un prilej foarte bun de a constata că, la nivelul conducerii Administraţiei Portului Constanţa, sunt oameni care au o viziune amplă, de perspectivă, privind rolul pe care îl are un port maritim, ca plămân prin care economia respiră", a spus Tăriceanu, în cadrul conferinţei de presă.

Pe lângă portul maritim, Tăriceanu a subliniat și importanţa Dunării ca principală arteră fluvială de schimburi comerciale.

"M-am bucurat foarte mult, de asemenea, că în aceste discuţii am văzut atenţia pe care o acordă rolului Dunării, ca principală arteră fluvială de schimburi comerciale, rolul pe care-l poate juca în prezent şi mai ales în viitor pentru a ajuta la dezvoltarea diferitelor fluxuri de transport pe această zonă, dând astfel posibilitatea României să devină un actor important pe diferite zone, cum ar fi piaţa energiei, piaţa cerealelor sau alte produse", a spus Tăriceanu, la Constanța.

Cu privire la avantajele conferite de Portul Constanța prin poziția sa strategică, Tăriceanu a afirmat că România poate fi un punct de intrare în Europa pentru ţările din Orient. "Am văzut care sunt perspectivele de dezvoltare viitoare la care vreau să am o contribuţie, pentru că eu cred că România poate să devină un punct de legătură, de intrare în Europa, pentru ţări din Orientul Mijlociu mai ales, dar şi, bineînţeles, pentru Orientul Îndepărtat, aici mă refer la ţările în frunte cu China, care cunosc o dezvoltare economică remarcabilă", a susţinut președintele ALDE.

În vizită la Universitatea Ovidius

După Portul Constanța, liderul formațiunii a vizitat Universitatea Ovidius,

Unde s-au purtat discuții despre rolul elitelor în societate. "Le-am vorbit studenților în special despre rolul elitelor. Eu consider că o ţară este cu atât mai puternică, mai influentă, mai valoroasă, cu cât are elite intelectuale mai puternice şi aici este evident că rolul mediului academic este esenţial. (...) Şi în perioada când am fost prim-ministru, dar şi acum, susţin cu tărie învăţământul de nivel înalt, învăţământul universitar, în care trebuie să consfinţim să facem investiţii în infrastructură, dar nu numai. Trebuie să înţelegem că fără salarii care să fie atractive, motivante, nu putem să aducem oameni de valoare în universităţi, (...), nu putem fără investiţii în infrastructură să atragem studenţii şi să asigurăm formarea generaţiilor viitoare", a declarat Tăriceanu.

Despre investiții: ”Au scăzut față de perioada în care eu eram prim ministru”

De asemenea, președintele ALDE a mai subliniat și împortanța investițiilor în domeniul cercetării ştiinţifice. "Investițiile din România au scăzut față de perioada când eu eram prim-ministru, când aceste investiții erau de 1 % din PIB. (...) Cred că este esenţial ca România să fie competitivă în această lume globalizată, investiţia în cercetare. (...) Cred că în perioada următoare, având în vedere evoluţia pozitivă a economiei, fondurile care vor fi alocate pentru învăţământ şi cercetare vor fi în creştere", a completat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul conferinței de la sediul ALDE Constanța.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte interesanta stire dar scrieti si despre despre dezinteresul autoriratilor locale de a aloca bani in dezinsectia orasului. Suntem oras turistic, organizam evenimente de sute de mii de euro cu invitati i ternationali dar in TIGANIE ca ne mananca puricii, plojnitele, furnicile si toate ganganiile purtatoare de virusi si boli pentru ca uitam cel mai important lucru CURATENIA .
1
0
Alde pune oamenii peste toti, verificati la descentralizate, si la agentii de specialitate. Ii face praf pe psdisti din judet. De fapt alde e partidul mare si psd e un rahat in momentul asta
1
1
Nu radeti de nicusor .el macar a fost prins si supravietuieste in parnaie.cand o sa ii prinda pe dragnea tericeanu mazare s.ar putea sa nu aiba parte de norocul sinucigasului infractor nastase adrian tigan .
2
0
Nici 2 lei nu valorati. Sunteti mai mult decat penibili.
5
1
Poate de data asta a stiut pe ce pod a trecut acest om de 2 lei vechi.
9
1
I-am fortat pe angajatii oil terminat sa sa inscrie in alde, sa pot participa la primaria Constanta. Ha. Ha. Ha.
8
1
Ce figura de om tampit are learciu asta...
12
1
Ai facut in pantaloni cu ranjetul asta de curva...?
11
1
Ce cauta ordinarul asta la universitate? Nu spunea el ca profesorii castiga mult?
11
2
tariceanu e doar un familist traditional cu harem de 5 neveste ,un dobitoc senil
15
0
A ajuns Tariceanu sa vorbeasca despre rolul elitelor, el insusi considerandu-se probabil de elita! Vai de noi!
15
1
Cat timp este in remorca olteanului ....zero barat...
15
1
Motociclenule lasa-ne!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108