REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tătaru, despre aglomerațiile din spitale: 'Este vorba despre un management defectuos'

Tătaru, despre aglomerațiile din spitale: 'Este vorba despre un management defectuos'

Replica API 26 octombrie 2020 | 21:51 1455

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a comentat în direct la Digi 24 aglomerațiile de luni de la Spitalul Județean Ploiești și de la Institutul Oncologic București. Tătaru a declarat că aglomerațiile din cele două unități au fost cauzate de managementul defectuos și gestionarea defectuoasă a situației. Ministrul a declarat că la Ploiești pacienții erau ținuți inutil în secțiile de primiri urgențe în așteptarea rezultatelor testelor Covid, lucru care a dus la colmatarea secției.

Nelu Tătaru

„Acolo există probleme la organizare. Ce înseamnă management, ce înseamnă managementul unității de primire urgențe, unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri, unde capacităm saloanele de izolare sau de cei confirmați pentru patologiile concomitente. Avem acea unitate mobilă de terapie intensivă care a fost reașezată, regândită, avem în continuare medicii rezidenți care sunt detașați și care deservesc terapia intensivă. Acolo există și a existat o problemă în care acel management n-a reașezat partea medicală, partea umană pentru a primi acea patologie Covid și a degaja terapiile intensive pentru a primi atât terapiile non-covid cât și patologii covid pe sectoare separate. Noi am avut discuții deja cu noua conducere a Consiliului Județean Ploiești și avem promisiuni că odată cu implementarea noului management vom avea și o nouă abordare a problemei”, a declarat ministrul, la Digi24, citează stiripesurse.ro.

Triaj la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești Foto: Ziarul Incomod

Nelu Tătaru a apreciat că declarația medicului Violeta Tănase de la Spitalul Județean Ploiești care a declarat săptămâna trecută că este în situația de a alege pe cine salvează și pe cine lasă să moară sunt declarații disperate, care nu reflectă adevărata situație din spitale.

„Este o exprimare cred că, să-i spunem așa, la disperare. Cred că nu suntem într-o situație așa de critică încât să decidem cine și cum. Avem transferuri făcute către spitale din apropiere, avem transferuri către spitale din țară, cunoaștem situația din primire urgențe și tocmai pe acea colmatare din primiri urgențe, în condițiile în care cei izolați care așteptau confirmarea sau cei confirmați până a putea pleca către o terapie intensivă sau un spital suport Covid, rămâneau în primire urgențe. ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul deja își arătau impotența, incapacitatea”, a explicat Nelu Tătaru.

Bolnavi de cancer la Institutul Oncologic București, Foto: Facebook/ Cristina Severin

În privința aglomerației de la Institutul Oncologic București, Nelu Tătaru a explicat că este vorba despre o gestionare deficitară a programărilor. Tătaru a declarat că întreaga situație va fi verificată zilele următoare printr-un control de la Ministerul Sănătății.

„Aglomerația de astăzi de la Institutul Oncologic s-a datorat aceleiași probleme pe care am găsit-o acum două sau trei luni la spitalele din București, când erau acele aglomerări și pe care am reușit să le deblocăm. Acești pacienți trebuie să vină cu o programare, acești pacienți sunt programați la ore diferite. Ei trebuie să vină în momentul în care trebuie să intre la consult nu așteptând acele mașini sau stând afară în frig. În următoarea perioadă vom ajunge și la Institutul Oncologic, pentru că suntem în situația în care managerului interimar îi expiră contractul. Oamenii nu trebuie puși în pericol. În momentul în care deja au gestionat o perioadă de opt luni în care s-au s-au adresat foarte puțin de teama Covid-ului, și poate și din cauza precauțiilor pe care le aveau medicii, acum au venit, cred că această venire rară a pacienților către o unitate spitalicească trebuie să fie foarte protejată. Avem circuite făcute, haideți să le dăm și timpul de a sta cât mai puțin pe aceste circuite” a mai precizat Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Management defectuos"? Dar ce faci tu la MS, stii cum se numeste? Management... dezastruos!
3
0
Nelutule nu te.ai plictisit si tu de tine ?? O sa razi si tu de tine intr.o zi ca Rafila
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614