REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tătaru: 'Eroii în halate albe sunt verificați de Curtea de Conturi'

Tătaru: 'Eroii în halate albe sunt verificați de Curtea de Conturi'

Replica API 24 iunie 2020 | 00:15 1711

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a acuzat marți, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, că personalul medical este controlat de Curtea de Conturi.

„Un corp medical control de Curtea de Conturi la ore suplimentare, la garzi, un Avocat al Poporului care spune ca medicii sunt tortionari, nu am crezut ca vom ajunge in momentul ca, dupa ce in martie-aprilie strazile erau pustii, un personal medical expus sa fie aratat cu degetul. Nu e mult de cand erau eroi in halate albe, acum sunt eroii care fura ore suplimentare (...) Suntem acuzati de coruptie, apar tot felul de articole pe site-uri obscure, ne apar rude, afaceri, tot felul de lucruri numai lucruri pe care le-am facut in aceasta perioada, nu”, a declarat ministrul.

Moţiunea intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" va fi votată miercuri. Textul moţiunii a fost prezentat în plen de deputatul PSD Georgeta Holban.

Deputaţii social-democraţi, semnatari ai moţiunii simple, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, motivând că "se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi".

"Sănătatea românilor este sau ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, a oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. 'Sănătatea nu este prioritate' - ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României. După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să 'privatizeze' sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de 'tunuri', 'vânzări de mască fără bon', numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte 'tunuri', gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ", se arată în textul moţiunii simple, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma Tatarule eroilor nu le este frica de controale ci doar spagarilor sau hotilor si daca un om este imbracat cu un halat alb sau cu o camasa cu guler alb asta nu inseamna ca este deaspra legi.
1
0
beshi ma Taran Transpirat cu gogosile tale.
1
0
Unii fura,altii sunt tapii ispasitori. Ar fi cazul ca tapii ispasitori sa plece din tara,sa-si schimbe meseriile,pentru ca populatia sa aiba in sfarsit ce vrea,o tara fara medici si asistente. La ce bun sa lucrezi acolo unde esti urat,nedorit,umilit permanent,in plus in pericol sa vina peste tine hoarde de tigani sa te omoare acolo,in spital ca nu la oblojesti criminalii la comanda? Lasati asa,Romania nu vrea nici spitale,nici oameni cu carte,nici muncitori calificati,nici ordine. Traiasca Iohannis ,PNL si hastag rezist !
2
1
Cel ce fura, imbracat fiind in halat alb, tot hot se numeste. Si poate ca unul dintre ei e chiar marele chirurg ot Husi... Altminteri n-ar scoate pe gura asemenea ineptii. Cine fura sa plateasca...
6
2
Mi-e mila de bolnavii de cancer , care au de a face cu doctorita Mazilu. Mazilu are un comportament de psihopata. La spitalul mare se odihneste ca sa poata sa reziste si la programul de la OCH, unde la fel are un comportament mizerabil.Credeti-ma pe cuvant. In niciun caz nu poate fi eroina.
10
0
Kwi a procedat exact precum Ceausescu in balcon cand au aparut demisiile medicilor la inceputul pandemiei. Oare ii pasa de sanatatea poporului sau de propriul scaun si de lingaii liberali ?
6
0
In perioada pandemiei nu au facut decat sa isi indeplineasca atributiile de serviciu ei depun un juramant asta e meseria lor nu ii mai laudati atat cine nu vroia sa munceasca sa fi renuntat pt totdeauna la medicina
17
3
In halatele albe. Faptele petrecute anterior pandemiei cu spagi, cu asteptari de 6-8 ore pe holurile urgentelor, dezinteresul in tratarea pacientilor, nu-i califica deloc in ochii cetatenilor.
17
2
curtea de conturi ar trebui sa treaca mai intai pe la manelisti, pe la tiganii cu palate cu turnulete si la alti evazionisti arhicunoscuti carenu pot justifica averile
11
6
Despre ce eroi vorbim? Cei care nu te opereaza daca nu cotizezi sau cei care nu sunt in stare sa faca o transfuzie de sange pentru ca gresesc grupa sanguina? Ia ia-ti tu eroii astia de carton si du-te in ma-ta cu ei! Sa-i verifice Curtea de Conturi pana la ultimul leut!
22
3
e ultima zvacnire precum garzile patrotice din decembrie 1989
6
7
Sunteti niste mincinosi cu tupeu de homosexuali. Si daca e asa ce? Nu e nimic nou rablelor
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212