REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Tavanul unui imobil s-a prăbușit! Avocatul Poporului s-a sesizat după articolul din Replica!

Tavanul unui imobil s-a prăbușit! Avocatul Poporului s-a sesizat după articolul din Replica!

Replica API 9 martie 2019 | 00:10 396

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după articolul din Replica! Este vorba despre cazul prăbușirii tavanului unui imobil care aparține RAEDPP Constanța. "Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 47 și art. 52 din Constituția României privind nivelul de trai și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică", spun reprezentanţii Avocatului Poporului.

Ziarul Replica din Constanța a publicat un articol intitulat ,,La un pas de tragedie! Tavanul unui imobil al R.A.E.D.P.P. s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor”, în care relata faptul că o chiriașă a Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (R.A.E.D.P.P.) Constanța și fiica acesteia au ajuns la capătul puterilor după ce, ani la rândul au semnalat, condițiile în care sunt nevoite să locuiască.

De peste 20 de ani, Daniela Ruxanda locuiește cu fiica ei în imobilul situat pe bulevardul Tomis nr. 56, vizavi de primărie. Imobilul aflat într-o stare jalnică, critică chiar, nu mai oferă de mult timp siguranță pentru cele două suflete. De câteva ori, tavanul s-a prăbușit și doar o minune a făcut să nu cadă peste cele două chiriașe. Ultima vizită a unui reprezentant al Direcției Tehnice din cadrul Regiei a fost efectuată în urmă cu ... 15 ani. De ani de zile, chiriașele fac sesizări la R.A.E.D.P.P. însă, parcă nimeni nu le ascultă, nu s-a luat nicio măsură. Pentru că situația în imobil era așa de gravă, femeia a luat o decizie drastică. Un alt imobil de pe coridor, nelocuibil de 15 ani și utilizat pentru depozitarea gunoiul menajer, de doar 2,5 mp, l-a transformat complet, astfel încât să poată dormi liniștită, împreună cu fiica ei. Șeful Direcției Tehnice din cadrul RAEDPP Constanța, a declarat că are cunoștință de situația locatarilor din imobilul de pe Tomis nr. 56 și că se analizează situația pentru relocarea acestora. "Urmează să fie reabilitat, alături de alte imobile, este un proiect realizat în urmă cu trei ani. În acest imobil a fost evacuată o doamnă de la mansardă, nu mai putea sta acolo. Comisia locativă analizează aceste situații, eventual se ia în calcul relocarea. Există posibilitatea să le găsească spații pe o anumită perioadă”, a spus, la acea vreme, Gheorghe Tudorache, director tehnic în cadrul RAEDPP Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai citeste si tu ceva - macar Biblia. Dumnezeu a facut lumea in SASE zile, in a SAPTEA s-a hodinit. Bai, muist mai semidoct ca tine - rar. Nici cu credinta, nici cu politica, nici cu economia... cu nimic. Dar nu-ti mai tace pizda aia de gura. Cum ai incheiat tu? "Cretinule"!
3
1
adormitule, te-ai trezit, daca era somnul de veci, nu te mai trezeai- cine te-a pus sa te trezesti- jigodie, unde era imperios necesar sa te trezesti in interesul tarii si al poporului- tu ai plecat in concediu. Nu te mai obosi, nu te mai deranja- spuneai ca dzeu a facut lumea in cinci zile si intr-a sasea s-a odihnit- tu la ce odihna te rezumui- urma sa raspunzi urgent opozitiei, a, am inteles nu-ti dau voie sus pusii tai puscariasul si analfabeta. Nu vom mai avea mult sa te suportam, vei disparea cretinule
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212