REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Taxa de dezvoltare şi promovare a turismului se achită integral până la data de 1 iulie

Taxa de dezvoltare şi promovare a turismului se achită integral până la data de 1 iulie

A.F. 26 aprilie 2024 | 00:00 868

Serviciul Public de Impozite È™i Taxe ConstanÈ›a, informează contribuabilii că, potrivit Capitolului V din Anexa 6 la HCL 339/2023 pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale la nivelul municipiului ConstanÈ›a în anul 2024, cu modificările È™i completările ulterioare, cuantumul taxei de dezvoltare È™i promovare a turismului este stabilit diferenÈ›iat în funcÅ£ie de tipul/destinaÈ›ia spaÅ£iului È™i zona de amplasare, după cum urmează:

Taxa de dezvoltare si promovare a turismului se achita integral pana la data de 1 iulie

1. În sumă fixă, anuală, în funcÈ›ie de destinaÈ›ia È™i zona de amplasare a spaÈ›iului în staÈ›iunea Mamaia È™i Sat Vacanță È™i este datorată de către:

- operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale ÅŸi persoane juridice, care îÅŸi desfăşoară activitatea în staÅ£iunea Mamaia ÅŸi Sat Vacanţă,  
- persoanele fizice È™i juridice, proprietari ai spaÈ›iilor cu destinaÈ›ia de locuit din staÈ›iunea Mamaia È™i Sat Vacanță. 

Taxa de dezvoltare È™i promovare a turismului, se achită integral până la data de 01.07, inclusiv, dată până la care contribuabilii au ÅŸi obligaÅ£ia depunerii declaraÅ£iei de impunere anuală.

În cazul contribuabililor nou-înfiinÈ›aÈ›i È™i a celor care deschid puncte de lucru sau care dobândesc spaÈ›ii situate în staÈ›iunea Mamaia È™i Sat Vacanță după împlinirea termenului scadent de plată al taxei, respectiv 01.07, depunerea declaraÅ£iei ÅŸi plata taxei se efectuează în termen de 30 de zile de la data înfiinţării, modificării aduse actului constitutiv/statutului/autorizaÅ£iei de funcÅ£ionare sau dobândirii, după caz.

2. În cotă procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA È™i este datorată de către turist/persoana care se cazează corespunzător perioadei de È™edere în structura de cazare turistică din municipiul ConstanÈ›a, inclusiv staÈ›iunea Mamaia.

Obligatia de a calcula, retine si varsa taxa la bugetul local revine operatorilor economici ce au în proprietate sau deÈ›in cu orice titlu structuri de primire turistice cu funcÈ›iuni de cazare în municipiul ConstanÈ›a, inclusiv StaÈ›iunea Mamaia, clasificate de autoritatea centrală cu competenÈ›e în domeniul turismului. 

Termenul de depunere al declaraÈ›iei este până la data de 10, inclusiv, a lunii în curs, pentru luna precedentă în care s-au obtinut venituri din prestarea serviciului de cazare.

Începând cu ziua imediat următoare termenelor scadente se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracÅ£iune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Constituie contravenÅ£ii depunerea peste termen/nedepunerea/depunerea declaraÅ£iei cu informaÅ£ii eronate/nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei ÅŸi se sancÅ£ionează cu amendă de la 400 lei la 900 lei, în cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale ÅŸi întreprinderilor familiale, ÅŸi cu amendă de la 1.400 lei la 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.

Formularele tipizate È™i documentele doveditoare necesare impunerii la plata taxei de dezvoltare È™i promovare a turismului se regăsesc online, accesând site-ul instituÈ›iei www.spit-ct.ro, secÈ›iunea “Documente declarare persoane fizice/persoane juridice”/”Taxa de dezvoltare È™i promovare a turismului” È™i pot fi depuse:

  • online pe site-ul www.spit-ct.ro, cu autentificare;
  • pe adresele de e-mail ale agenÈ›iilor fiscale;
  • prin poÈ™tă cu confirmare de primire;
  • la sediul agenÈ›iilor fiscale, pe bază de programare. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statu Roman e cel mai mare hot. Votați Chitac
1
2
sa va iau taxele in salam ... cum poti sa ceri 200 lei pe fiecare apartament din mamaia , taxa cand omul locuieste acolo si nu desfasoare activitati turistice????????? infractoriilor
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212