REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

TAXA de dezvoltare și promovare a turismului, SUSPENDATĂ

TAXA de dezvoltare și promovare a turismului, SUSPENDATĂ

Replica API 27 iunie 2020 | 00:00 1130

Decebal Făgădău, primarul Constanței, a convocat Consiliul local municipal într-o ședință ordinară în ultima zi a lunii iunie, întrucât sunt anunțate vremuri grele pentru administrația locală și implicit pentru constănțeni. Edilul este de părere că au crescut cheltuielile, odată cu alocarea de sume importante Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Tocmai de aceea, robinetul cu bani din administrația publică se va închide parțial până la finalul anului.

„Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea salariile”

Angajații Primăriei Muncipiului Constanța vor avea suspendat sporul de 15%, nu vor mai primi tichete de vacanță în acest an. De asemenea, promovările vor fi sistate, la fel și angajările. Întregul buget dedicat cursurilor de formare profesională va fi direcționat către economii, la fel și bonificațiile persoanelor care lucrau cu fonduri europene.

„Probabil că ați auzit aproape zilnic că greutatea acestei crize a stat doar pe umerii sectorului privat. În realitate, lucrurile nu stau așa, iar cei din echipa mea au fost acolo zi și noapte, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă și au asigurat servicii publice de calitate. Vin acum în fața dumneavoastră cu vești bune pentru operatorii economici din municipiul Constanța și vești proaste pentru colegii mei, funcționarii publici din aparatul meu de specialitate. Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea veniturile.”, anunță Decebal Făgădău, primarul Constanței.

Proprietarii de terase vor plăti mai puțin de 1 leu pe lună

Edilul din Constanța a anunțat însă o serie de facilități fiscale pentru operatorii economici din oraș. Printre aceste măsuri se numără suspendarea plății taxei de dezvoltare și promovare a turismului în anul 2020, iar cei care au plătit-o pot solicita restituirea sumelor printr-o cerere. De asemenea, taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice, din 15 martie și până la sfârșitul anului, este redusă cu 99%, întrucât sectorul de alimentație publică a avut mult de suferit pentru că a fost închis pe perioada ordonanțelor militare, susține primarul Decebal Făgădău.

„Îndemn toți operatorii de alimentație publică să deschidă terase și vor plăti un preț simbolic. Această reducere de 99% înseamnă, în stațiunea Mamaia, mai puțin de 1 leu pe lună, iar în oraș, chiar mai puțin decât atât. Avem și câteva condiții: să nu încurce circulația pietonală, să respecte regulile de curățenie, să igienizeze domeniul public sau privat pe care îl ocupă și, mai ales, să asigure condiții clienților, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță”, a mai declarat primarul Decebal Făgădău.

De asemenea, impozitului pe clădiri datorat pentru anul 2020 va fi redus cu 50%, pentru clădirile proprietate a persoanelor fizice și juridice care au o destinație nerezidențială.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272