REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

TAXĂ de PROTECȚIE între MINORI și SCANDAL, în față la TOMIS MALL

TAXĂ de PROTECȚIE între MINORI și SCANDAL, în față la TOMIS MALL

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 2363

Marian G., din Constanţa, un adolescent de 15 ani, împreună cu doi prieteni de 10 respectiv 9 ani, prin acțiuni conjugate și întrebuințarea de violențe, au deposedat un băiat de 13 ani, de un portofel ce conținea suma de 50 lei, portofel care îi aparținea unui alt adolescent în vârstă de 13 ani, ce se afla prezent la fața locului și asupra căreia au fost de asemenea exercitate acte de violență, în timp ce se aflau în fața magazinului Tomis Mall din Constanţa.

Cum s-au petrecut faptele

Victima a declarat că în seara incidentului, în jurul orelor 19:45, în timp ce se afla împreună cu colegul său în fața magazinului Tomis Mall, au fost acostați de un grup de trei copii. Persoana vătămată susține că unul dintre cei trei i-a cerut 10 lei taxă de protecție, însă aceasta nu a vrut să-i dea, motiv pentru care acesta i-a aplicat mai multe lovituri cu palma peste ceafă. Împreună cu prietenul lui au încercat să fugă dar nu au reușit să scape de ei, astfel că s-au întors în același loc, respectiv în fața magazinului Tomis Mall. Potrivit susținerilor persoanei vătămate, băiatul cel mai mare din grup i-a cerut trei lei și a încercat să-l controleze, astfel că, i-a dat cei trei lei pentru a fi lăsat în pace. Anterior, prietenul lui își băgase portofelul în care avea o bancnotă de 50 lei, în rucsacul colegului său. La un moment dat, unul dintre cei trei agresori i-a deschis ghiozdanul victimei și i-a sustras din rucsac portofelul. Acesta a încercat să-și recupereze banii, însă nu a reușit deoarece acesta i-a plasat bancnota celui mai mare, după care au fugit toți trei autorii.

Agresorul are probleme psihice

Întrucât la data comiterii faptei, M.G. avea vârsta cuprinsă între 14-16 ani, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Cu această ocazie, comisia de specialitate a concluzionat că minorul „prezintă tulburare de conduită tip socializat. Personalitate în curs de structurare cu elemente antisociale. Intelect de limită QI=72. Abandon școlar. Potențial de recidivă în absența instituirii unor măsuri adecvate sociale și legale. Atât în prezent cât și la data comiterii faptei și în raport cu aceasta, discernământul este/a fost păstrat.”

Instanța a decis să aplice inculpatului măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai politistii si jandarmii doar sa i clonati..unii ii vreti pe plaja sa va distanteze..ca voi nu sunteti in stare..altii ii vreti pe la terase sa numerge cmesenii ..sa nu fie prea multi..altii pe faleza sa i distanteze oe stimabili..altii ii vreti prin statiuni sa aibe grija sa se distanteze turistul..altii ii vreti sa se ocupe de cei cu,covid...mai cezara acum ii vrei sa fie si la fiecare magazin la intrare .Unde se intampla ceva ...hop lipseste nu stiu cine.Dar mai ceza la educatia astora te ai gandit?unde sunt parintii,unde sunt profesorii,unde sunt autoritatile care se ocupa de minori?
2
2
de ce nu vedem politia, jandarmeria, dar mai ales politia locala care are salarii mari?unde sunt institutiile statului de drept?de ce nu se mai patruleaza?nu se sesizeaza nimeni?
8
0
locala, unde sunt cetatenii, opinia publica si organele platite de noi cu bani grei nu isi fac datoria !
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272