REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Taxe şi impozite foarte MARI la Constanţa. Primăria dă vina pe INFLAȚIE

Taxe şi impozite foarte MARI la Constanţa. Primăria dă vina pe INFLAȚIE

Replica API 7 martie 2020 | 23:49 6893

La Constanța, taxele și impozitele s-au dublat în anul alegerilor locale. Constănțenii sunt revoltați de faptul că trebuie să plătească dublu față de anul trecut. Ba, mai mult, cei care doresc să plătească, nu primesc notificări în acest sens și trebuie să bată drumul până la ghișeu. Un contribuabil din Constanţa care a mers la SPIT pentru a-și plăti dările a avut o reală surpriză: a plătit cu peste 200 de lei față de anul trecut.

„Ca un om conștiincios, am fost să plătesc impozitele pe anul în curs. Pentru că nu am primit încă înștiințările de plată, m-am prezentat la SPIT. Nu mică mi-a fost mirarea când mi s-au spus niște sume pe care nu le înțelegeam, mai ales că vândusem două apartamente față de anul trecut. Funcționara de la ghișeu mi-a explicat faptul că toate taxele au fost mărite, ba chiar unele dublate la imobilele care nu sunt rezidențiale. Astfel că, dacă în anul 2019, pentru un apartament de 2 camere impozitul + taxă de gunoi era 256 de lei, anul acesta este 305 lei. Un apartament spațiu comercial în 2019 era impozitat cu 483 de lei, anul acesta, pentru același imobil, impozitul este 913 lei! Inclusiv la autoturisme au fost mărite impozitele. Dacă în 2019 am plătit 1139 de lei, în 2020 pentru aceleași mașini costă 1326 de lei. Din punctul meu de vedere, mi se par niște creșteri nesimțite ale impozitelor, mai ales că în afară de mulți, chiar foarte mulți stâlpișori plantați prin oraș pe unde trebuie și unde nu trebuie, aceleași borduri schimbate la câțiva ani, nu se vede nimic modernizat în acest oraș, care într-un clasament al marilor orașe, cu siguranță se află pe ultimele locuri”, a spus contribuabilul revoltat, care a expus și acte în acest sens.

Sursa foto: George Lazăr

Ce spune Primăria Constanţa!

Cei de la Primăria Constanța pasează responsabilitatea în curtea cetățenilor și spun că au legea de partea lor. Indicele inflației pare a fi problema principală pentru care constănțenii plătesc dublu taxele și impozite față de 2019.

Contactați de Replica de Constanța, reprezentanții Primăriei Constanța se apără și spun că cetățenii au avut posibilitatea de a trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, însă n-au făcut-o. „Indexarea impozitelor și taxelor locale precum și a limitelor amenzilor contravenționale pentru anul 2020 cu indicele de inflație a fost efectuată în conformitate cu prevederile art. 491 și ale art. 493 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, iar majorarea acestora s-a făcut cu respectarea dispozițiilor art. 489 ale aceluiași act normativ. Precizăm că indicele de inflație pentru anul 2018 a fost de 4,6% potrivit comunicatului Institutului Național de Statistică, indice publicat atât pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației cât și pe cel al Ministerului Finanțelor Publice. De asemenea, precizăm faptul că cei interesați au avut posibilitatea de a trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea nr. 52/2003, până la data de 25.03.2019 inclusiv. Precizăm faptul că nu a fost înregistrată nicio solicitare în vederea organizării unei dezbateri publice referitoare la proiectul de hotărâre privind impozitele și taxele locale la nivelul municipiului Constanța pentru în anul 2020”, au spus cei de la Primăria Constanța.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le tragem muie!
0
0
Taxele sunt votate de consilierii PSD, PNL si care mai sunt acolo. A fost vot unanim. Rusine pentru hotiile pe care la fac doar impreuna mereu. Hutuca tu nu vezi asta? Bine ca pui Lupul paznic la stana.
1
0
Stalpisorii sunt scumpi. Inflatia e a PSD-ului. Sa le multumim cu prima ocazie. La vot!
5
0
Aveti ce ati votat? De ce mai comentati? Nu voi l-ati votat? De fapt ati votat psd. Acum luati cu paine, ca va tine de foame. Apropo, observ ca psddisti au target la comentarii si likeurii pe fb.
5
0
Ai ce ai votat. Fii fericit ca nu s a scumpit taxa la cimitir. Aia e importanta nu masina aia bengoasa pe care o conduci. Cimitirul e important sa nu se dubleze sau tripleze ca na...platesc rudele mult
6
2
pai mai nene ai amsina de lux mai ai si vreo cateva apartamente din care peunele obtii si chirie, pai orasul asta cu ce vrei sa se intretina, au crescut preturile la toate materialele pe care primaria trebuie sa le cumpere ca si anumite servicii, asta e vrei sa latesti mai putin, vinde din apt, ta-ti masina mai modesta ca de luxul si opulenta se platesc , peste tot in lume. Dea aia alte tari au orase curate si civilizate, ptr ca acolo impozitele se platesc nu sunt comentate.
0
8
Un loc de parcare in Bucuresti e 60 lei, in Constanta 200 lei. Apa, gunoiul, energia termica sunt cel mai scumpe din tara. Multumim partid iubit
12
1
Ar trebui constantenii sa plateasca mai mult ,as pune o taxa ptr. prostie ..una ptr. neimplicare ,alta ptr. lipsa atitudinei indiferenta ..votati ca dobitoacele in turma si dupa va vaitati ...asta meritati !
20
0
Atat va mai vaitati! Plateste la un apartament de minim 250,000 de lei 305 lei impozit si taxa de gunoi. Vreti ca afara, dar sa nu platiti ca afara!
4
10
Un primar mai bun ca dl Fagadau f rar se mai gaseste. Poate doar dl Mazare a fost mai bun. Constantenii voteaza Decebal !
4
18
Sa isi tina votantii moca in HenriCoanda si pune romanii sa plateasca impozite mari,ca sa stea tiganii moca.Vedeti DACA votati ca dracu,ce se intampla?mosii prosti se vand pe un mic,iar tinerii sa Iasa la vot sa starpim mafia rosie.E un incompetent acest primar care se preocupa doar de soarta tiganilor.In 4 ani de zile nici macar camere pe strazi nu a fost in stare sa puna, sa vada ce fac votantii Lui,cum fura de sting,vandalizeaza de frica ca tb sa ii mute.Iar romanii tac ca prostii si platesc.Cat de prost sa fii?
16
4
Un oras mizerabil cu impozite mari cu concerte de bubuieli pe plaja cu tigani care cersesc fara sa munceasca etc---Adio vot nu ne mai deranjam ptr niste puturosi
20
2
Si la Ovidiu sunt marite impozitele si nu numai cu inflatia, cu mai mult
3
4
Mi se pare normal atata timp cat e nevoie de bani multi si masini ptr analfabetii de la pol locala , pentru unele angajari pe blat ca aceea a sotiei lui sobaru , sau a curvistinelor de la tv neptun , ptr soferii directorilor , ptr salariile enorm de mari ale angajatilor , etc...
23
1
Eu platesc impozit si pentru ceea ce nu am. SPIT ul refuza sa corecteze anomalia.
9
0
Fututi mortii matii de cretin tu si cu aia care te mai voteaza. Mergi prin mamaia si nu mai vezi lacul
22
0
l-am intrebat pe fiul meu, e in clasa a patra si mi-a zis ca nu da calculul cu inflatia 4.6 %...nu stiu ce au calculat geniile dvs dar se pare ca este mult mai mare cresterea. Hai sictir hotilor, toti sunteti o apa si un pamant, va mai voteaza dracu
23
0
Atata timp cat se afla pe mana machidonilor orasul asta nu -si va reveni in veci...
27
3
Pai de unde pomenile electorale cu transportul in comun, marirea ajutoarelor, salariile mari, lipsa investitiilor in caldura care aduc pierderi etc. Inflatia e doar vreo 3- 5. %. Bineinteles faga-dau si Consiliul cu pesedei stie ca nu vor mai fi alesi da incearca. Nu cred ca USR sau PNL au fost de acord cu cresterea taxelor. Abia astept votul.
25
0
pai cine sa plateasca salariile alea imense ?4000 ron un sofer,20000 un asa zis primar,etc???
33
3
Si acum va plangeti. Spuneti mereu ca nu aveti cu cine vota, aveti 10 candidati pe lista, si voi tu cu acelasi fagabou votati. Pe urma plangeti 4 ani. Aveti ce meritati. Un bou.
28
1
Au fost crescute cotele de impozitare. Votul a fost in Consiliul Local. Nu s-a auzit vreun consilier local care sa se opuna sa bata tobele sa sufle vuvuzele sa se lege cu lanturi la sedinta in semn de protest. Nici psd nici pnl nici pmp nici usr nici........ Aplicarea inflatiei este corecta dar cresterea cotelor este o decizie a consilului local
38
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212