REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

TAXIMETRIȘTII constănțeni SIMT deja PRIMEJDIA UBER

TAXIMETRIȘTII constănțeni SIMT deja PRIMEJDIA UBER

Replica API 24 iunie 2020 | 23:06 9593

Pe site-urile de socializare ia amploare acțiunea de promovare a conceptului de ridesharing, Uber. Mai exact, s-ar părea că, din iulie, al șaselea oraș din România în care va fi disponibil ar fi chiar Constanța. Acest lucru începe să îi neliniștească pe taximetriștii constănțeni, aceștia fiind la curent cu scandalul și competiția acerbă din București, dintre taxi și Uber.

Uber, cel mai popular serviciu de ridesharing din lume, va fi disponibil, de la începutul lui iulie într-un nou oraș din România. Reprezentanții companiei Uber anunță că își vor extinde raza de acțiune pentru a acoperi și transportul de persoane și… în Constanța! Ei bine, este oficial. Constănțenii vor putea beneficia de la începutul lunii iulie de serviciile oferite de către cei de la Uber. „Partener oficial Bolt și Uber caută colaboratori cu mașină personală, nu mai veche de 15 ani, și experiență de condus cel puțin 2 ani” este notat într-unul dintre anunțuri.

Se fac demersuri pentru atestarea șoferilor

Pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții au transmis chiar și pașii pe care trebuie să îi urmeze șoferii pentru a obține atestatul profesional în Constanța. Înscrieri la cursurile de atestate se fac la adresa strada Theodor Burada, nr.38C (clădirea Metropolitan) sau la telefon 0746140966. Pe lângă acest fapt, pe platformale de angajări se regăsesc și anunțuri prin care se caută șoferi pentru această companie.

Taximetriștii nici nu vor să audă de Uber

Taximetriștii constănțeni nici nu vor să audă de această companie și amenință cu proteste dacă celor de la Uber li se va permite să opereze în orașul de la malul mării. „Am mai auzit și eu de la colegi că s-ar face demersuri să vină ăștia și la noi dar cred că va fi o nebunie, așa cum a fost și în București. O să se protesteze, cu siguranță… Colegii sunt foarte nervoși și mai că se ceartă între ei pe această temă. Nici nu vor să audă de așa ceva. Eu, personal nu sunt deranjat atât de tare, s-a dus vremea când mă enervam din toate alea. Constănțenii vor decide. Acum, știi cum e dacă vrea să meargă cu tine de bine, dacă nu… nu poți să îi bagi forțat în mașină. Vedem ce-o mai fi…” a declarat un taximetrist constănțean.

5 orașe din țară au deja Uber

Lansat în premieră națională în 2015, în București, Uber s-a extins treptat pentru a activa și în Cluj-Napoca (2016), Brașov (2017), Timișoara (2017) și Iași. Acum nu mult timp, se scria că grație popularității sale și calității serviciilor oferite, compania are toate șansele să se mute și în alte mari orașe din România, precum Constanța, Craiova sau Galați. Ei bine, iată că procedurile încep să prindă contur în orașul de la malul mării.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O futi pe ma ta
0
0
CUM SA LE CONVINA? NU POT SA MAI CEARA 50 LEI PE CURSA DE 20 SAU 1 MILION DE LA EGO PANA LA CASA DE CULTURA DIN CAUZA VOASTRA VREM UBER!!!
3
0
IN NOAPEA DINTRE ANI IN BUCURESTI LA 6 DIMINEATA 800 METRI MA COSTAT UBER 40 LEI. CE ZICETI?
5
3
Astazi am verificat informativ niste preturi estimative pe aplicatia uber: Centru - carefur - 13 lei Centru - murfatlar 41 lei Centru - vama veche 103 lei Eu zic ca sunt super preturi
3
0
Acum doi 2 ani va promitea masini electrice pentru taxi, FAGADAU MINCINOSUL. VOTATI FAGADAU SAU STELIAN ION. Tot FAGA iese.
1
1
In sfarsit, o veste cat de cat bunicica la cate nasoale se intampla in orasul asta..
16
5
MERGEM PESTE BABU SI FAGADOU !!!
10
3
ca Opel-ul e cel mai bun pentru Uber.
4
4
Plin de tigani murdari din piata chiliei la volan care cad dintr-un pumn. Li se zice taxime tristii ca-s morti de foame
16
2
Asi dorii sa va antreb daca am opel merge bagat pe uber
11
3
daca esti trintor,tigan,ex puscarias,drojdia tarii,cocalar nesi,te faci taximetrist.In cta,scursura societatii conduce taxiuri!
16
7
poate asa nu vor mai cere taximetristii 35 de lei de la gara pina la poarta 1
24
5
Am avut si io 4 licente cu masini si le dadeam cu 65 de lei pe zi si mia zis nasu sa le vand ca vine uber si no sa le mai cumpere nimeni si acuma am 5 loganuri din 2012 GPL care o s le bag si eu pe uber cu 400 pe saptamana fara alte cheltuieli licente agreari spagi etc
7
5
CARE AU CITE 4-5-6 TAXIURI SI NU MERGE DOMNULE TREABA!!! DIN FURACIUNE
7
6
Cui nu ii convine sa lase taximetria si sa se apuce de munca la sapat de santuri.
25
2
Uger o porcarie cine foloseste acest serviciu sa vezi toti pe uber sa vezi atunci accidente
8
28
sa vina UBER. Ii asteptam cu drag. Decat sa dau 8 lei pe cursa si sa miros transpiratia, mirosul de ceapa sau usturoi, sa inhalez fumul de tutun, prefer sa dau 20 si sa merg cu un mertzan ca regele ! Futuva-n muma-n cur de taximetristi !!!
52
10
in sfarsit o veste buna
37
5
se plateste si CASH la uber, nu doar cu cardul, asa ca nu mai umbla cu DEFETISME
19
4
IN c-ta toate boraturile tiganesti analfabete sunt taximetristi. Nici nu stii cum si-au luat carnetul. Sa vina uberul!
40
3
La Uber te costa 25 de lei si la dus si la intors asa ca las-o moale ca te vei duce tot la 8 lei cu 20 lei ca oricum iesi mai ieftin. In Cta taxiul esge troleibuzul tiganilor asa ca mai lasati-ma cu vrajeala asta cu Uberul. Cand veti face o cursa din Mamaia pana in centru cu 100 de lei va veti rupe iar gatul dupa taxiuri. Unde mai puneti ca trebuie sa mai aveti si carduri ca sa mergeti cu Uber-ul.
12
43
Cred ca nu-i verifica nimeni la acte sau la tinuta la starea interioara a masinii etc -----Cum e toata tara asa sint si serviciile ----oribile
14
7
Daca UBER-ul este corect il asteptam cu placere la Constanta. Taximetristii locali sunt sub orice critica: m-an dus cu un taxi care a costat 8 lei si m-am intors cu altul care a costat 20 de lei. Ce parere aveti ?
33
4
Babuleee si ia si tu domnu Fagadau!
19
3
Si daca unii din astia actuali care nu ne plac acum si ii injuram trec la Uber?
17
2
Concurenta face bine, mai ales acestor jeguri!
36
4
Vand liciiente taxi loate cu 150 lei de la Patrascu le dau eftin 3000 euro bucata urgent ca vine ubar din spate si ne rupe darloagili
18
3
pai asta-i economia de piata, concurenta, si concurenta nu-i numai in domeniul asta, in absolut toate domeniile e concurenta, nu faci fata esti dat la o parte
40
4
Cand intri in gara Constanta, taximetristii sunt 90% dintre ei ciori si murdari ca naiba! Sa ne fie sila de ei
53
2
multi taximetristi sunt ginitori , te duc la nunta si dupa aia vand pontul la spargatori .
51
4
Multi dintre taximetristi sunt infractori.
59
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108