REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Taximetriștii oferă curse gratuite pentru cadrele medicale aflate la datorie în această perioadă

Taximetriștii oferă curse gratuite pentru cadrele medicale aflate la datorie în această perioadă

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 977

În contextul pandemiei de coronavirus, mai mulți taximetriști din Constanța au început să ofere curse gratuite pentru toate cadrele medicale aflate la datorie în această perioadă grea încercată. Până la acest moment, nu se știe dacă este o chestiune de marketing sau pur și simplu solidaritatea i-a cuprins pe taximetriști.

Lupta împotriva epidemiei de Coronavirus pare să îi determine pe constănțeni să devină mai empatici și mai uniți. În mod benevol, taximetriștii oferă curse gratuite medicilor, în baza legitimației de serviciu. În ultima vreme, mai mulți taximetriști au adoptat această inițiativă. „În atenția tuturor cadrelor medicale din municipiul Constanța‼ Am plăcerea de a vă transporta gratuit, pe bază de legitimație, de la domiciliu până la spital și invers, de la spital până la domiciliu. Dacă vedeți taximetrul, apelați cu încredere. Respect cadrelor medicale”, a scris unul dintre taximetriști pe o rețea de socializare.

Contactat în acest sens, secretariatul nu a dorit să comenteze aceste fapte însă dispeceratul a transmis pentru Replica că nu știe detalii exacte, însă știa că există câțiva taximetriști care fac acest lucru.

Totodată, trebuie să vă reamintim faptul că primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus mai multe măsuri de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Taximetriștii constituie una dintre categoriile cele mai expuse, astfel încât, în urma unei întâlniri care a avut loc cu reprezentanții companiilor de taxi din oraș, pentru a-i proteja atât pe conducătorii auto, cât și pe clienți s-au dispus mai multe măsuri: mașinile trebuie dezinfectate cu substanțe biocide după fiecare cursă; pentru că intră în contact direct cu banii, conducătorii auto trebuie să folosească mănuși de unică folosință; pe fiecare mașină se vor lipi afișe informative puse la dispoziție de municipalitate.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108