REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.8° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Taylor Swift a devenit miliardară, după un an 2023 deosebit de prosper

Taylor Swift a devenit miliardară, după un an 2023 deosebit de prosper

A.F. 4 aprilie 2024 | 00:00 208

Cântăreaţa americană Taylor Swift a devenit miliardară, potrivit celui mai recent clasament al averilor deţinute de celebrităţile mondiale, publicat marţi de revista Forbes, un prag istoric ce a fost depăşit după un an 2023 deosebit de prosper pentru vedeta pop, informează AFP.

Taylor Swift a devenit miliardara, dupa un an 2023 deosebit de prosperTaylor Swift

Deţinând o avere estimată de acum la 1,1 miliarde de dolari, interpreta hitului "Shake It Off" a devenit primul artist din lume - femeie sau bărbat - care a depăşit acest prag cu 10 cifre doar din veniturile obţinute din activitatea sa muzicală.

În mai puţin de un an, averea artistei născute în statul Pennsylvania a crescut cu 360 de milioane de dolari, în mare parte datorită încasărilor generate de turneul ei mondial "The Eras Tour", care include 152 de concerte.

Potrivit mai multor estimări, "The Eras Tour" este pe cale să devină turneul care va genera cele mai mari încasări din istoria industriei muzicale, urmând să depăşească cu mult pragul de 1 miliard de dolari.

Acest turneu, care se va încheia pe 8 decembrie la Vancouver, i-a adus deja artistei americane 190 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.

Aceeaşi publicaţie estimează că, de la începutul carierei sale, Taylor Swift a încasat peste 500 de milioane de dolari din redevenţe muzicale şi concerte.

Interpretă, textieră şi coautoare pentru aproape toate cântecele sale, artista de 34 de ani este în acelaşi timp producătoare şi coproducătoare, ceea ce îi înmulţeşte sursele de venituri.

De asemenea, ea a reînregistrat primele şase albume ale sale, pentru care nu deţinea drepturile de autor asociate înregistrărilor originale - denumite "master" - şi pe care fosta ei casă de discuri, Big Machine, refuza să i le vândă.

Potrivit Forbes, valoarea catalogului ei muzical a ajuns de acum la aproximativ 500 de milioane de dolari.

Revista americană adaugă la acest patrimoniu şi o serie de bunuri imobiliare - estimate în total la 125 de milioane de dolari -, precum şi un avion privat, estimat la 10 milioane de dolari.

Un nou album în curând

Creşterea importantă a averii deţinute de artista americană s-a datorat şi filmului "The Eras Tour", un montaj realizat din imagini înregistrate în trei dintre concertele sale, care a obţinut 261 de milioane de dolari în box-office-ul mondial.

Forbes nu a inclus însă în calculele sale drepturile asupra filmului "Eras" plătite de grupul Disney pentru a putea să îl difuzeze pe platforma sa Disney+, care s-au ridicat la aproximativ 75 de milioane de dolari, potrivit revistei Variety.

Revista muzicală Billboard a estimat cifra de afaceri a "brandului" Taylor Swift la 1,82 miliarde de dolari în 2023, luând în calcul vânzări muzicale, bilete la concerte, produse derivate, bilete la cinematografe şi redevenţe.

Taylor Swift nu este singurul artist din industria muzicii care a pătruns în cercul foarte restrâns al celebrităţilor miliardare.

Ea a fost devansată din acest punct de vedere de rapperul Jay-Z (2,5 miliarde de dolari), cântăreaţa Rihanna (1,4 miliarde de dolari) şi cântăreţul Jimmy Buffett (1 miliard de dolari, decedat în septembrie 2023), însă, în cazul tuturor acestor artişti, părţi din averile lor au provenit din investiţii făcute în activităţi ce nu au avut un raport direct cu muzica.

Dintre artiştii care au câştigat cei mai mulţi bani doar datorită muzicii lor, Paul McCartney este fără îndoială cel mai bine plasat, după Taylor Swift. Anul trecut, ziarul Sunday Times a estimat averea starului britanic la 950 de milioane de lire sterline - ceva mai puţin de 1,2 miliarde de dolari.

Însă acea sumă includea şi averea soţiei fostului membru al trupei The Beatles, Nancy Shevell, estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari.

Pe lângă Paul McCartney, cântăreaţa Beyoncé, a cărei avere a fost estimată anul trecut de revista Forbes la 800 de milioane de dolari, se apropie de pragul simbolic de 1 miliard de dolari.

Taylor Swift a anunţat la gala Grammy Awards de la începutul acestui an că va lansa un nou album de studio, pe 19 aprilie. Acest material discografic se intitulează "The Tortured Poets Department".

Incluzând albumele sale reînregistrate, dar excluzând albumele live, artista pop a ajuns la o serie de 13 albume consecutive în Statele Unite după materialul discografic "Fearless", lansat în urmă cu 16 ani, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468