REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ŢEAPĂ pe litoral. Garsonieră ÎNCHIRIATĂ în regim hotelier, unde MIZERIA domneşte în orice colţ

ŢEAPĂ pe litoral. Garsonieră ÎNCHIRIATĂ în regim hotelier, unde MIZERIA domneşte în orice colţ

Replica API 14 august 2019 | 10:21 764

Concediu stricat!

Concediu stricat!

Cazarea pe litoralul românesc, o loterie mai ales dacă nu vă orientați către unitățile de cazare autorizate. Nu vă încredeţi în pozele frumoase de pe internet şi nu daţi banii înainte, până nu ajungeți la fața locului ori, dacă nu, cumpărați pachetul printr-o agenție de turism. Vă puteți trezi cu țepe și cu concediul stricat! Cum este cazul unei turiste care a ales să se cazeze la o garsonieră din apropierea Camerei de Comerț, pe care a rezervat-o încă din luna iulie. Aceasta nu dorea lux și opulență, ci doar curățenie, așa cum este și normal. Însă, când a ajuns pe litoral, s-a lovit de cruda realitate: mizerie, igrasie și mucegai, fără ușă la toaletă.

Pentru cei care nu-şi permit să plătească o cazare la hotel, sau dacă nu au mai găsit vreun loc disponibil, rămâne varianta închirierii la privat. Site-urile și rețele de socializare sunt pline de anunţuri cu închirieri camere și garsoniere în sezonul estival. Online a aplicat și o turistă, unde a specificat și condițiile: ieftin și curat, fără lux și opulență. A fost abordată de o persoană privată din Constanța, care deține, se pare, mai multe garsoniere pe care le închiriează în regim hotelier. A făcut rezervarea din iulie, iar duminică a ajuns pe litoral, cu gândul la o vacanță reușită și relaxantă. Însă, surpriză: pozele de pe internet nu corespund deloc realității. A făcut rezervare cu plata de avans pentru 5 nopți la prețul de 140 lei pe noapte. Garsoniera este, de fapt, o cameră de cămin din blocurile de lângă Camera de Comerț. Când am vorbit cu domnișoara (n.red. Oana Vasile), căutam o cazare la maxim 150 lei pe noapte. Stătusem anii precedenți și cu 100 lei în apartament cu 2 camere. Am crezut că nu am așa pretenții mari. I-am explicat domnișoarei ca tot ce îmi doresc este curățenie. A zis ca se încadrează perfect. Am mers pe încredere. Ea m-a abordat și mi-a oferit garsoniera cu 140. Mi-a trimis 3 poze, una cu canapeaua extinsă, una cu monitorul pe post de TV și una cu baia care părea curată. I-am zis ca tare greu mi-a fost sa găsesc la prețul ce îl căutam și ca eu nu doresc lux și opulență, ci doar curățenie. Mi-a zis ca se încadrează perfect la acest capitol garsoniera dânsei”, a declarat, pentru Replica, Miruna M., turistă. ”La ora 10 am ajuns la locul cu pricina. Din hol, i-am dat restul de 600 lei și a plecat ca se grăbea, fără sa îmi spună parola la net sau alte detalii. După ce a plecat, m-a lovit realitatea. O mizerie de nedescris, mucegai, miros de canalizare, un monitor pe post de TV ca să păcălească la poze ca are TV, fără ușă la baie! Era ceva pliabil care nici nu se închidea măcar. Nu tacâmuri sau altceva în ceea ce se numea bucătărie. Garsoniera era de fapt o camera cu un aragaz și un wc. Nu credeam ca voi păți ceva de genul vreodată. Este inadmisibil! Vin de ani de zile la mare. Nu pot spune că e "țeapă", căci banii mi-au fost înapoiați și până la urmă mi s-au trimis și cei 100, avansul plătit”, a continuat turista.

Respectiva Oana Vasile are mai multe spații de închiriat în Constanța, se pare, în aceleași condiții mizere.”Am rezervat în perioada 29 iulie-1 august, în altă garsonieră, dar era tot a domnișoarei Oana Vasile. Mizerie de nedescris, pret 170 lei/noapte. În poze, era cu totul altceva, dar când am ajuns era jale ce condiții și ce mizerie. Domnișoara a plecat în grabă, după ce ne-am cazat. Cand ne-am uitat cu atenție la ce era acolo, era prea târziu își închisese telefonul, lăsând un mesaj că e plecata din țară. Până la urma am dat de ea și ne-a dat banii înapoi, doar pe o noapte”, s-a plâns un alt turist.

Indiferent de tipul unității de cazare, curățenia nu ține de preț. Ține de bunul simt, de respect față de client, și cu atât mai mult, față de propria persoană. Iar astfel de specimene, și nu sunt puține, care aleg să facă bani în regim hotelier fără a respecta condițiile minime de igienă ar trebui aspru pedepsiți. Însă, acest lucru nu este posibil, în condițiile în care cazarea se face ilegal. Nu este un secret pentru nimeni că acești ”operatori” nu declară activitatea pe care o prestează şi nu plătesc impozite, iar statul închide ochii la evaziunea fiscală din turismul la negru. În stațiunea Mamaia, ”perla”litoralului românesc, evaziunea este cea mai mare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe domnisoara Oana Vasile o cheama si Violeta? Lucreaza in mediul bancar din Constanta? Are vreo 34-35 de ani?
2
0
Bagami-as pula in bonul fiscal al mortilor vostrii!Bai oilor de abator bonul fiscal nu iti garanteaza nimic,decat poate sa te arda statul de niste bani din care o sa plateasca niste pensii uriase unor gunoaie,sau niste salarii babane unor amante sau beizadele de "oameni politici" Pentru toti spalatii pe creier care o ard cu "bon fiscal". sau " la negru",bai saraciilor,treziti-va,statul este cel mai mare dusman al nostru!
8
2
Ce dreac ma faceai si tu putin curat si apoi inchiriai
5
0
Incurajezi inchiriatul la negru? Negru primesti. Doamna turista, intrebati daca va ofera bon fiscal, factura inainte sa dai banii pe niste fotografii. Nu e decat vina mata iar daca eram in locul celor de la OPC iti aplicam si mataluta o amenda pentru ca incurajezi inchiriatul la negru sau poate speli niste banuti obtinuti?
2
3
Nu te mai intreba , ca ramai fara raspuns.Daca merge si asa de ce omul sa nu profite.Fiecare dupa buget.Daca te dau banii afara din casa alegi vacante exclusiviste, daca pleci cu banii de concediu la minim pe economie, dormi pe unde apuci si mananci de la marchet. Asta-i tara tuturor posibilitatilor.
9
2
Si daca turista si-a primit banii inapoi, ce mai vrea? Si daca ati gasit mizerie in restaurante ce? Duceti-va la bulgari. Si daca nu aveti autobuze ce vreti? Nu va urcati daca nu va convine Si daca nu st locuri de parcare, nu parcati Si daca nu e liber nici un doctor si nici in spital duceti-va la privati Si daca va ia dracu pe toti de comunisti prosti sat fara caini, praveniti morti de foame ce are? Ma intreb si eu asa
6
10
ce fac organele statului ce face ANAF ul acesti pariculari care inchiriaxa cu ziua platesc IMPOZIT LA BUGETUL CONSOLIDAT AL STATULUI....!!! si sa vedeti atunci ce stiu sa respecte clientii
10
5
sii daca respectiva turista si-a primit toti banii inapoi. ..atunci de ce mai arunca cu noroi ???
8
7
cat platesti atat primesti.e simplu.un apartament cu toate utilitatile si minim de confort costa ceva mai mult.si totusi sa nu uitam nici acele hoteluri in care colcaie gandacii iar mobilierul este din vremea comunismului.in general apartamentele din cta si mamaia sunt bine aranjate.mai exista si cazuri de astea!
13
2
what you pay is what you get. Si daca a vazut conditiile de ce a mai intrat in acea garsoniera? trebuia sa plece si sa caute in alta parte ca sunt multi care inchiriaza fara acte. Toti cei care stau in Faleza Nord sau Ciresica, sau Orizont, toti inchiriaza camere, ANAF-ul nici nu trebuie sa mearga in zona, trebuie cei de la politia locala sa ia la verificat camerele de luat vederi din zonele unde sunt aciuiati cei care ofera cazare la negru, si pe baza acelor imagini sa le trimeata amezi enorme, caci sunt unii care castiga si 25000lei pe sezon si chiar mai mult
13
4
asa e romansul. vine la mare cu 5 lei da vrea lux. pai cine vrea lux sa pofteasca la hoteluri.
10
10
daca femeia continua oana vasile avea mult de pierdut . Chiar asa , unde e anaful , are mura in gura , de ce nu i-a masuri sa verifice ce proprietati inchiriate are aceasta femeie ? verificat daca sunt legale ! ....asa ca nick nu te mai da mare , femeia pierdea avansul si pleca ....tu ii dadeai ma -tii cu levierul , taxigiu imbacsit !
5
2
Nimic nou.Pe tot litoralul este la fel,turism la negru.In Mamaia sunt mii de apartamente in blocurile noi care se inchiriaza fara acte.Apartamente la negru in Mamaia a fost "inventia" lui Mazare.Discotecarul PSD-ului,panarama aia de ministru al Finantelor, nu vede.
7
1
La protectia consumatorilor dar cu bon, ca adtia fac evaziune fiscala
5
3
Vad ca v-ati repezit sa dati un nume in acest caz. De ce nu listati si numele unitatilor unde sunt nereguli prin bucatariile controlate de inspectorii CJPC . Cei care mananca sunt considerabil mai multi, decat aceia care iau tepe la cazare .
25
2
Pe facebook v-ati abordat ......
9
1
Clar cazarea a fost in Constanta, nu in Mamaia. Fiecare asa zis operator, el isi poate declara venitul obtinut pana la sfarsitul anului. Nu trebuie declarat inainte.
13
2
Sa o saruti jos
20
4
Javra aia vroia cu 180 lei sa stea in lux . Mortii mamii ei ca o bateam cu ivieru
10
41

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218