REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Teatrul Oleg Danovski va fi reabilitat. Vezi cine face documentația! Video

Teatrul Oleg Danovski va fi reabilitat. Vezi cine face documentația! Video

Cristina BĂRBUCEANU 18 octombrie 2022 | 00:00 1985

Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski este o instituție importantă pentru cultura municipiului și nu numai. Din păcate, clădirea în care funcționează a fost lăsată de izbeliște, iar acum arată într-o stare deplorabilă. Nu pentru mult timp, pentru că Primăria Constanța vrea să o reabiliteze. Recent, a demarat procedura de licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de documentația aferentă în vederea reabilitării clădirii, iar licitația fost câștigată de Studio Art Construct.

Investiție mare pentru cultura orașului

După cum prea bine se cunoaște, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski arată într-o stare deplorabilă de mult timp. Conducerea anterioară a orașului parcă a dat uitării grandioasa clădire culturală, lăsând-o aproape în paragină.

Însă acum, primarul Vergil Chițac a luat în calcul și reabilitarea acestui teatru. În acest scop, s-a organizat o licitație în vederea atribuirii contractului pentru "Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții “Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Constanța” (studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic, DALI, PT, DTAC, documentații avize, asistență tehnică din partea proiectantului)”.

Firma care a câștigat contractul și care se va ocupa de documentație este Studio Art Construct, deținută de Ghiță Cătălin Florin. Societatea, care se ocupă de activități de arhitectură, a fost înființată în 2007 și a avut cifra de afaceri, în 2021, de 4,7 milioane de lei, profit de aproape 467.000 lei și datorii de 6, 3 milioane de lei.

Valoarea totală a contractului este de 677353.06 RON.

Video:

Ce spune directorul teatrului despre reabilitare

Directorul teatrului, Daniela Vlădescu, contactată de reporterii Replica, a declarat: „Suntem foarte bucuroși că această clădire va intra în reparații, dar nu avem niciun cuvânt de spus pentru că nu este clădirea noastră, ci este clădirea Primăriei și proprietarul are drepturi totale asupra proiectelor care se fac pentru reabilitarea clădirii”.

Daniela Vlădescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate o schimbați și pe ea ca e cel mai slab manager din istoria teatrului. Împreună cu soții Cherecheș Monica o frustrata doritoare de putere și Horațiu un abuzator sexual. A avut relații sexuale cu balerinele cu știința soției. DEMISIA ,alo Ministerul Culturii și UDMR ii sprijină.
2
1
Sa se repare de doua ori pe an, ca doar asa se "culeg" bani ca la manastiri și biserici "arzatoare"!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614