REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Telegondola Mamaia, chemata in instanta de fosta contabila a societatii

Telegondola Mamaia, chemata in instanta de fosta contabila a societatii

Replica API 6 decembrie 2010 | 00:00 191

Demitere "cu cantec"

Demitere "cu cantec"

În decursul anului, SC Telegondola Mamaia SA a suferit mai multe modificări. Din luna aprilie, la conducerea Telegondolei a venit Florina Marcu. Ea a schimbat o serie de angajaţi, de la casieri, paznici şi peronişti, aducând în cadrul societăţii propria echipă. Nici nu a venit bine la conducere, că deja Florina Marcu şi-a făcut duşmani, la fel ca şi directorul general al Mamaia SA - principal acţionar la SC Telegondola SA -, Corina Gheorghe. Astfel, Georgiana Stan, fost contabil în cadrul societăţii, a fost concediată după doar două luni de la angajare, fapt pentru care a acţionat conducerea Telegondolei în instanţă, solicitând reintegrarea în funcţie şi plata drepturilor salariale.

Georgiana Stan a fost angajată în funcţia de contabil de la 17.08.2010, cu un salariu de 1.500 lei, fapt pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă. Fără nici un fel de explicaţii, la 19.10.2010, angajatei i-a fost înmânată Decizia 559, prin care i se desfăcea contractul, din două motive. În primul rând, se invoca în Decizie articolul 1, prevederile 55 din Codul Muncii, care spune că, contractul individual de muncă poate înceta "ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea", iar cel de-l doilea motiv invoca faptul că, la emiterea Deciziei, s-a avut în vedere cererea angajatei prin care solicita încetarea activităţii. Numai că, cele speculate în cadrul Deciziei nu sunt reale, conform declaraţiilor fostului contabil, fapt pentru care s-a văzut nevoit să acţioneze conducerea Telegondolei în instanţă. "Cele deţinute în Decizia 559/19.10.2010 sunt nereale, în condiţiile în care nu există o cerere prin care solicit voinţa de încetare a contractului individual de muncă. Mai mult, am semnat Decizia cu menţiunea Menţionez că nu sunt de acord cu demisia mea . În condiţiile în care nu numai că lipseşte o manifestare de voinţă a mea de încetare a contractului, cum aceasta şi-a exprimat în mod clar opoziţia faţă de cele reţinute în cuprinsul Deciziei, este evident că nu ne aflăm în prezenţa unui acord de voinţă al părţilor", a declarat Georgiana Stan, în dosarul de la Tribunal. Acţiunea a fost deschisă pe 24 noiembrie, iar fosta angajată solicită instanţei obligarea conducerii SC Telegondola SA la reintegrarea sa în funcţia deţinută anterior, adică cea de contabil, plata drepturilor salariale neîncasate, indexate, majorate şi reactualizate, precum şi plata tuturor drepturilor băneşti începând cu data la care a fost emisă Decizia de concediere şi până la momentul reintegrării în funcţie. Directorul general al SC Mamaia SA, Corina Gheorghe, nu a dorit să comenteze ce se întâmplă "în curtea" colegei sale Florina Marcu, opinând doar că atât la societatea pe care ea o conduce, cât şi la Telegondola se petreceau "destule nereguli, iar activitatea nu era eficientă", până la schimbările care au atras aceste "răbufniri" în instanţă.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272