REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Temele de vacanță ale elevilor sunt din ce în ce mai mari!

Temele de vacanță ale elevilor sunt din ce în ce mai mari!

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:00 470

Elevii sunt stresați din cauza temelor de vacanță

Elevii sunt stresați din cauza temelor de vacanță

O problemă apăsătoare pentru copiii din Constanța și numai sunt temele pentru acasă și mai cu seamă temele de vacanță. Acestea sunt foarte multe, ocupând tot timpul copiilor și părinților deopotrivă.

Având aceste teme pentru vacanță, copiii nu se mai pot juca sau explora și devin nervoși când știu că trebuie să renunțe la o mare parte din vacanța lor pentru teme, spun părinții. În timpul vacanțelor, mai ales, copiii ar trebui să se joace în aer liber, nu să stea în casă pentru că un profesor a decis să îi bombardeze cu o serie foarte mare de teme, fără să se mai gândească că elevii au primit teme și de la alte materii.

Astfel, un elev de clasa a VII-a a avut de rezolvat pentru vacanța de iarnă nu mai puțin de 200 de exerciții doar la matematică, la celelalte materii având doar câte un exercițiu sau două, toate obligatorii, după spusele copilului. „La matematică ne-a dat foarte mult de scris. Avem de făcut 10 teste a câte 12 exerciții cu câte două subpuncte fiecare. În afară de mate mai avem de citit o carte la limba română și alte câteva exerciții la engleză și fizică” a transmis un copil de clasa a VII-a de la una din școlile constănțene. Din cele spuse nu putem trage decât concluzia că cei mici chiar nu mai au timp de altceva decât de rezolvarea temelor spre nemulțumirea părinților.De asemenea, fetele și băieții se raportează diferit la teme, astfel că ponderea elevilor care susțin efectele pozitive ale temelor este mai mare în rândul fetelor, comparativ cu băieții.

Părinții au mai multe propuneri pentru a evita stresul celor mici. Astfel, printre acestea se numără: alternarea temelor clasice, cu cele practice, legate de viață reală, diverse proiecte sau machete, diferențierea între teme zilnice și teme cu termen mai lung de realizare (săptămânal, bilunar, lunar, semestrial) pentru formarea sau dezvoltarea abilităților și competențelor elevilor legate de managementul timpului și a responsabilității; utilizarea unor instrumente pentru monitorizarea temelor zilnice și săptămânale la nivelul clasei, care să sprijine cadrele didactice în stabilirea realistă a temelor, precum un caiet, jurnalul sau un grafic al clasei, disponibil pentru toți profesorii care predau la clasa respectivă.

În educație a apărut de ceva timp „regula de 10 minute” ce presupune următoarele: dacă copilul tău este clasa I, temele pentru acasă nu trebuie să depășească 10 minute ca timp, pentru copiii din clasa a II se mai adaugă încă 10 minute, adică un total de 20 de minute. Pentru elevii de clasa a VIII, temele pentru acasă nu trebuie să depășească ca timp 80 minute. Astfel, pentru clasa a XII temele să fie făcute în maxim 120 minute (două ore). Această regulă se referă la toate temele, cumulate în timpul menționat mai sus, nu pentru fiecare materie în parte (așa cum se practică în România).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ori este vacanta , egal relaxare, ori sunt cursuri ,si da, exista teme. Suna ,cel putin, bizar .
4
1
Escale....mai bine taci. Comentezi peste tot.
0
4
Niste profesori sadici carora le face placere sa chinuie copiii,temele trebuie sa fie facultative cum sunt si in alte tari unde cu toate ca temele nu sunt obligatorii copiii din tarile alea au fost mult peste elevi din scoala romaneasca la testele PISA.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212