REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.1° Constanța Mie., 4 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6506
23.1° Constanța Miercuri, 4 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6506

Tenis: Iga Swiatek, pregătită să-şi apere titlul la Roland Garros

Tenis: Iga Swiatek, pregătită să-şi apere titlul la Roland Garros

A.F. 28 mai 2023 | 00:00 754

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial al tenisului feminin, care a abandonat săptămâna trecută la Roma din cauza unei accidentări la coapsă, a declarat vineri că va fi pregătită pentru meciul său din primul tur de la Roland Garros, unde este deţinătoarea trofeului, relatează AFP.

Tenis: Iga Swiatek, pregatita sa-si apere titlul la Roland GarrosIga Swiatek

"Din fericire, nu a fost nimic grav, mi-am luat câteva zile libere, încă mă refac după accidentarea la coapsă, dar voi fi bine pentru meciul din tur, asta e cel mai important", a declarat Swiatek.

La Roma, poloneza în vârstă de 21 de ani a renunţat în setul trei al meciului împotriva uneia din principalele sale rivale din circuit, kazaha Elena Rîbakina.

"Pe de o parte, evident că nu este uşor să te accidentezi ştiind că ai un turneu săptămâna următoare, dar, pe de altă parte, sunt foarte bucuroasă că am avut aceste câteva zile libere în plus, pentru că aveam nevoie de timp să reîncarc bateriile", a explicat Swiatek, citează Agerpres.

"De la începutul turneului de la Stuttgart (la jumătatea lunii aprilie - n. r.), singurul lucru pe care m-am concentrat a fost să fac totul ca să joc cât mai bine meciurile mele. Aveam nevoie de timp să respir şi să mă gândesc la altceva. Să mă opresc câteva zile. Şi să analizez ce s-a întâmplat pe tot parcursul sezonului pe zgură. Este o modalitate bună de a aborda ultimul turneu al sezonului pe zgură, cu toate lecţiile învăţate", a adăugat ea.

Swiatek s-a impus la Stuttgart, apoi s-a înclinat în finala de la Madrid în faţa belarusei Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, înainte de a participa la Roma.

"Este prima săptămână după, să zicem, Indian Wells (în martie - n.r.) când am avut timp să fac lucrurile în linişte şi să mă concentrez ceva mai mult asupra tehnicii mele. Profit cu adevărat de acest timp, fiindcă în sezon, nu prea avem. Cred că asta îmi va da multă încredere pentru turneu. Am mai mult timp după Roma decât anul trecut şi pot să mă pregătesc mai liniştit pentru Roland Garros", a spus Swiatek.

"Nici măcar nu ştiam" că poziţia de lider mondial va fi în joc în cele două săptămâni de la Roland Garros, a afirmat poloneza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265