REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tenis: Mă consider în continuare cel mai bun, afirmă Djokovic după victoria din Turneul Campionilor

Tenis: Mă consider în continuare cel mai bun, afirmă Djokovic după victoria din Turneul Campionilor

A.F. 22 noiembrie 2022 | 00:00 246

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a câştigat duminică Turneul Campionilor, pentru a şasea oară în cariera sa, pentru a încununa astfel un sezon în mare parte trunchiat de refuzul său de a se vaccina anti-Covid, a recunoscut că se consideră în continuare ''cel mai bun", informează AFP.

Novak Djokovic

Succesul de la Torino i-a adus lui Djokovic un cec în valoare de 4,74 milioane de dolari, cel mai mare din istoria tenisului, permiţându-i totodată să-l egaleze pe elveţianul Roger Federer ca număr de trofee cucerite la competiţia de final de sezon din circuitul ATP (6). Sârbul a făcut totodată un salt de trei locuri în clasamentul mondial graţie acestei victorii, aflându-se în acest moment pe poziţia a cincea în ierarhia ATP, citează Agerpres.

Întrebat, la conferinţa de presă de la finalul meciului câştigat în faţa norvegianului Casper Ruud (7-5, 6-3), dacă este cel mai bun jucător din lume, Djokovic a răspuns: "Nu, eu sunt al cincilea. Săptămâna acesta, probabil că am fost. Dar clasamentul este cel care spune cine a avut cel mai bun sezon, iar (Carlos) Alcaraz este numărul unu. Acestea fiind spuse, în adâncul meu mă văd în continuare cel mai bun jucător din lume. Este mentalitatea mea. Oricine se află de cealaltă parte a fileului, indiferent de suprafaţă, indiferent de anotimp, este întotdeauna la fel. Ambiţiile mele sunt cele mai mari. Aşa am ajuns unde sunt astăzi, la 35 de ani, ţinând în mâini unul dintre cele mai mari trofee ale sportului nostru. Sunt motivat, mă simt bine în corpul meu, am grijă de mine. Şi cât timp voi avea această flacără în mine, voi face totul pentru a lupta împotriva tinerilor, pentru a câştiga cele mai mari trofee".

Djokovic a recunoscut, totodată, că "a suferit" la meciul cu rusul Daniil Medvedev, în ultimul său meci din grupă. "A fost fără îndoială cel mai dificil meci al săptămânii, din punct de vedere fizic. M-am chinuit să-mi revin şi săi fiu cu adevărat pregătit să joc semifinala (cu americanul Taylor Fritz), la mai puţin de 24 de ore mai târziu. Dar ce să spun? Am un fizioterapeut excelent, o echipă superbă. Rutinele mele de recuperare funcţionează foarte bine. Limitele, de cele mai multe ori, există doar în cap. E o luptă interioară cu tine însuţi, împotriva unei voci mici care spune: 'Nu mai suporţi, eşti obosit'. Trebuie să hrăneşti mica voce pozitivă, astfel încât să devină mai puternică decât cea negativă. Este atât de simplu, dar este mai uşor de spus decât de făcut. E în inimă, în cap. Pe mine, ceea ce mă motivează este foamea de victorii, pasiunea mea pentru tenis. Nu am nicio problemă să o spun, am cele mai mari obiective, vreau să fiu cel mai bun, vreau să câştig toate turneele. Nu cred că este o lipsă de modestie. Cred că este important să respecţi pe toată lumea, dar trebuie să ai încredere în tine şi nu văd nimic rău în asta", a mai spus jucătorul sârb.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367