REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Tenis: Premierul sârb speră că va fi luată în curând o decizie în cazul lui Djokovic

Tenis: Premierul sârb speră că va fi luată în curând o decizie în cazul lui Djokovic

Replica API 12 ianuarie 2022 | 00:00 862

Premierul sârb Ana Brnabic a declarat marţi că nu este nici optimistă, nici pesimistă în ceea ce priveşte participarea compatriotului său, tenismanul Novak Djokovic, la Australian Open, dar speră că o decizie finală va fi luată în curând, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Novak Djokovic

Djokovic, liderul mondial, se confruntă cu ameninţarea de a fi reţinut de guvernul federal pentru a doua oară şi deportat din Australia, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti de luni, care a desfiinţat o decizie anterioara de a-i anula viza.

"Sper că decizia finală va fi anunţată în curând. Incertitudinea nu este bună pentru niciuna dintre părţile interesate, nici pentru Djokovic, nici pentru Australian Open", a declarat Ana Brnabic pentru Reuters într-un interviu.

Ea a spus că nu este "nici optimistă, nici pesimistă" că lui Djokovic i se va permite să rămână în Australia, unde el ar încerca să câştige pentru a 21-a oară un turneu de Mare Şlem, ceea ce ar fi un record.

Brnabic, care a discutat luni seara cu omologul său australian Scott Morrison, a declarat ca guvernul său este gata să ofere garanţii că Djokovic va respecta reglementările locale în timp ce se află în Australia.

Nerezidenţii care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 nu pot intra în Australia decât dacă au o derogare. Djokovic, care nu este vaccinat, şi-a bazat derogarea pe faptul că a contractat virusul luna trecută. Guvernul a susţinut că în cazul său derogarea a fost inadecvată, însă instanţa a anulat acea decizie.

Întrebată în legătură cu prezenţa lui Djokovic la un eveniment organizat de Asociaţia de Tenis din Belgrad pe 17 decembrie, a doua zi după ce a fost testat pozitiv, Brnabic a spus că starul ar fi "încălcat în mod clar regulile" dacă ar fi ştiut despre rezultatul testului înainte de a participa" şi s-ar fi dus la eveniment.

Premierul a adăugat că este nevoie de clarificări suplimentare. "Nu ştiu când a primit rezultatul testului, când l-a citit", a spus Brnabic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper sa fie deportat
1
0
cand mergi intr o tara straina, evident,respecti legile ei; in cazul lui, asta inseamna 12 luni inchisoare pt fals in acte publice.
2
1
are un asa caracter de cacat!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272