REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Tenis: Rusoaica Anastasia Pavliucenkova condamnă agresiunea ţării sale împotriva Ucrainei

Tenis: Rusoaica Anastasia Pavliucenkova condamnă agresiunea ţării sale împotriva Ucrainei

Replica API 5 martie 2022 | 23:46 647

Cea mai bună jucătoare de tenis a Rusiei, Anastasia Pavliucenkova (14 WTA), şi-a exprimat marţi "dezacordul" faţă de agresiunea ţării sale asupra Ucrainei, dar şi imposibilitatea ei de a se opune altfel decât postând pe Twitter, scrie AFP, citată de Agerpres.

Anastasia Pavliucenkova

"Eu joc tenis de când eram copil. Întotdeauna am reprezentat Rusia. Aceasta este casa mea şi ţara mea. Dar acum mi-e frică, la fel ca prietenilor şi familiei mele. Dar nu mi-e frică să spun care este părerea mea. Sunt împotriva războiului şi a violenţei", a scris Pavliucenkova, într-o postare pe contul ei de Twitter.

Ea şi-a exprimat totodată neputinţa cu privire la posibilitatea de a influenţa în vreun fel situaţia. "Nu sunt politician, nici personalitate publică, nu am experienţă în aceste domenii. Nu pot decât să nu fiu de acord public cu aceste decizii şi să vorbesc despre ele deschis", a menţionat ea.

Postarea sa vine în timp ce ATP, WTA şi ITF, organismele care gestionează tenisul mondial, nu au anunţat încă posibile sancţiuni împotriva jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi Belarus.

Aşa cum se ştie, jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunţat că nu va juca meciul său din prima rundă a turneului WTA 250 de la Monterrey (Mexic), contra rusoaicei Anastasia Potapova, decât dacă organizaţiile care conduc tenisul mondial vor urma recomandările făcute de Comitetul Internaţional Olimpic.

Comitetul Executiv al CIO a decis, vineri, ca steagurile Rusiei şi Belarus să nu fie desfăşurate la evenimentele sportive internaţionale după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Luni, CIO a mers mai departe şi a recomandat federaţiilor sportive internaţionale să excludă sportivii şi oficialii din Rusia şi Belarus de la competiţiile sportive, însă Svitolina şi-a anunţat decizia înainte de a afla acest lucru.

''Noi, jucătorii ucraineni cerem ATP, WTA şi ITF să urmeze recomandările CIO de a accepta sportivii ruşi sau belaruşi doar ca sportivi neutri, fără a afişa simbolurile lor naţionale, culori, steaguri sau imnuri'', a afirmat Svitolina.

''În consecinţă, vreau să anunţ că nu voi juca mâine (marţi, n. red.) la Monterrey, şi nici alt meci contra unor jucătoare ruse sau belaruse până când organizaţiile noastre nu vor lua aceste decizii necesare'', a subliniat Svitolina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272