REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
15.3° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Tenis: Turneul de la Roma trebuie să ofere premii egale pentru bărbaţi şi femei, afirmă Ons Jabeur

Tenis: Turneul de la Roma trebuie să ofere premii egale pentru bărbaţi şi femei, afirmă Ons Jabeur

A.F. 12 mai 2023 | 00:00 405

Numărul şapte mondial în tenisul feminin, tunisianca Ons Jabeur, a declarat că jucătoarele nu ar trebui să aştepte pentru a avea aceleaşi premii în bani ca la masculin la turneul de la Roma după ce organizatorii au anunţat planul să atingă paritatea financiară până în 2025, transmite Reuters.

Tenis: Turneul de la Roma trebuie sa ofere premii egale pentru barbati si femei, afirma Ons JabeurOns Jabeur

Tenisul este considerat un lider în lupta pentru egalitate în ultimele decenii, cu premii egale în bani oferite pentru masculin şi feminin la turneele de Mare Şlem, citează Agerpres.

Turneele din circuitul WTA (feminin), totuşi, oferă bani mai puţini decât cele din circuitul ATP (masculin). La turneul de la Roma, premiile în bani sunt de 3,5 milioane euro la feminin şi 7,7 milioane de euro la masculin.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Tenis, Angelo Binaghi, a declarat luna trecută că turneul a început un proces care va aduce egalitatea în privinţa premiilor în bani în următorii trei ani, dar Jabeur a cerut o schimbare imediată.

''Nu înţeleg de ce trebuie să aşteptăm. Este frustrant. E timpul pentru o schimbare. E timpul ca turneul să facă ceea ce trebuie''. a declarat finalista de anul trecut de la Foro Italico pentru New York Times.

Atât la feminin, cât şi la masculin, turneul de la Roma, WTA 1.000, respectiv ATP Masters 1.000, o categorie sub Grand Slam, se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi, cu tablouri de simplu cu 128 de jucători.

Turneele similare de la Indian Wells, Miami şi Madrid oferă premii egale la feminin şi masculin.

Jucătoarea spaniolă Paula Badosa a afirmată că nu înţelege de ce există această diferenţă la Roma, turneu care atrage cei mai buni jucători din lume: ''Nu înţeleg de ce nu este egalitate acum. Nu ne-au informat. Au spus că asta este ce primim şi trebuie să jucăm''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515