REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tensiuni în creștere - Amenințări nucleare lansate de Kim Jong Un drept răspuns la avertismentele SUA

Tensiuni în creștere - Amenințări nucleare lansate de Kim Jong Un drept răspuns la avertismentele SUA

Cristina BĂRBUCEANU 21 noiembrie 2022 | 00:00 429

Liderul nord-coreean Kim Jong Un amenință nuclear față de acțiunile SUA sau a altor „forțe ostile” Phenianului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Conform KCNA, Kim Jong Un "a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări" la adresa Coreei de Nord, "partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală".

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile".

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap.

Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite au realizat un exerciţiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test.

Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian, potrivit realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614