REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TENSIUNI la negocierile dintre Damen şi Ministerul Economiei: când ar urma să fie semnat contractul de societate mixtă

TENSIUNI la negocierile dintre Damen şi Ministerul Economiei: când ar urma să fie semnat contractul de societate mixtă

Replica API 25 mai 2018 | 00:00 264

Angajaţii Şantierului Naval de la Mangalia, cu sufletul la gură!

Angajaţii Şantierului Naval de la Mangalia, cu sufletul la gură!

Negocierile dintre Ministerul Economiei şi Damen sunt pe ultima sută de metri! Surse apropiate negocierilor au precizat pentru coditianul „Replica” de Constanţa faptul că încă se poartă discuţii oarecum aprinse între avocaţii celor două părţi, dar imediat după ce vor fi puse la punct ultimele clauze din contract, urmează semnarea documentelor de către societate mixtă. Olandezii de la Damen şi reprezentanţii Minsiterului Economiei vor semna, cel mai probabil, în cursul săptămânii următoare contractul.

„Sunt în continuare în negocieri pentru nişte clauze din contract. Speranţa noastră este să putem încheia negocierile în cursul săptămânii următoare şi să putem să semnăm contractul de societate mixtă între S.N. 2 Mai şi Damen”, au precizat surse apropiate negocierilor. De precizat este că la negocierile care s-au derulat în cadrul zilei de 24 mai au existat tensiuni între avocaţii celor două părţi, pe seama contractului de asociere mixtă.

Însă, în momentul în care părţilor vor ajunge la un numitor comun, se vor semna atât cesionarea acţiunilor de la Damen către Şantierul Naval Mangalia – 2 Mai, cât şi contractul de asociere mixtă. Negocierile dintre reprezentanţii Şantierului Naval Mangalia şi olandezii de la Damen s-au încheiat miercuri, 21 martie, la Ministerul Economiei. Statul român devine astfel acţionar majoritar cu 51%, pe când Damen va deţine 49%.

Pe de altă parte, sindicaliştii, nemulţumiţi pe bună dreptate de întârzierea semnării contractului, au anunţat zilele trecute că vor organiza proteste la minister. Motivul: pe 25 mai le expiră contractul colectiv de muncă, iar în lipsa unor proprietari clari ai şantierului, ei nu au cu cine să renegocieze condiţiile salariale. Surse din cadrul şantierului au precizat pentru cotidianul „Replica” de Constanţa că la data de 4 iunie ar urma să fie organizat protestul dacă nu se ajunge la un acord final în privinţa situaţiei şantierului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In nici un caz angajatii mangalioti nu vor fi avantajati,decat ca-si vor pastra locurile de munca si starea de oameni supusi unor dilii ,ca mereu de cand a facut Ceausecu sa existe acest santier.Coreeni,greci,pot sa vina si de pe Marte,romanii vor suporta in continuare oribilitatile ,mizeriile si stresul indus de niste suboameni tot romani,dar complet dezumanizati.Culmea e ca astia se cred buni. In fine,totul depinde de capacitatea angajatilor de a fi uniti,macar de data asta sa nu accepte cacaturi transmise prin sefimea romaneasca ,sa se ceara tratament European,civilizat.
8
0
incheiat la repezeala , cum a fost cel la vanzarea santierului la coreeni sau la vanzarea Santierului Galati la Damen , mai bine un contract negociat la sange pentru mai tarziu. Daca era in China , olandezii primeau o muie de nu se vedeau !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614