REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tentative de phising care folosesc numele ÅŸi imaginea ministrului Economiei

Tentative de phising care folosesc numele ÅŸi imaginea ministrului Economiei

Ana Maria LIPAN 8 noiembrie 2023 | 00:00 102

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului ÅŸi Turismului (MEAT) atrage atenÅ£ia asupra existenÅ£ei în spaÅ£iul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în acest caz Societatea NaÅ£ională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" S.A, folosind imaginea ÅŸi numele ministrului Economiei, Antreprenoriatului ÅŸi Turismului, Åžtefan-Radu Oprea.

Tentative de phising care folosesc numele si imaginea ministrului EconomieiȘtefan Oprea

Potrivit unui comunicat al MEAT, transmis către agerpres.ro, site-urile web implicate în aceste acÅ£iuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective ÅŸi a unor persoane publice, în încercarea de a obÅ£ine credibilitate ÅŸi pentru a obÅ£ine câÅŸtiguri frauduloase.

"Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câÅŸtiguri rezultate din tranzacÅ£ionarea acÅ£iunilor companiei pe diverse platforme. Åžtefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului ÅŸi turismului nu susÅ£ine ÅŸi nu încurajează prin declaraÅ£ii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacÅ£ionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)", se menÅ£ionează în comunicat.

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, ministerul recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiÅ£ii să fie consultate sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea NaÅ£ională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" S.A. - www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori BucureÅŸti, la adresa: https://m.bvb.ro.

De asemenea, reprezentanÅ£ii MEAT transmit că este important ca în situaÅ£ia în care "vă confruntaÅ£i cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte să raportaÅ£i imediat aceste situaÅ£ii autorităţilor competente".

Pentru sesizări poate fi accesat site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau apela numărul unic de urgenţă la nivel naţional dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, respectiv 1911, apelabil din orice reţea, cu tarif normal, disponibil 24/7.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468