rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Teo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt nivel, unul superior. Una dintre prioritățile sale o reprezintă maximizarea profitului și minimalizarea cheltuielilor. Care sunt soluțiile? Le-a explicat chiar Teo Hira în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Totodată, directorul executiv al RAEDPP a povestit despre probleme și spune că a preluat o novă blocată pe un banc de nisip, care a avut la comandă oameni ce au urmărit propriul interes, și nu dezvoltarea regiei.

Teo Hira spune că RAEDPP a avut, mulți ani, un management defectuos, fără viziune economică, care a condus în stil fanariot și care a obținut beneficii.

”În fruntea de comandă am avut oamenii care au subordonat interesul public”

”Avem puțin peste o lună de când am preluat conducerea. Avem și lucruri bune, dar și lucruri mai puțin bune. Cert este că am preluat o regie, în 2019 și 2020 pe pierdere. Am preluat o navă blocată pe un banc de nisip, dar din fericire, cu un echipaj foarte bine pregătit. Aici mă refer la tot personalul regiei și la tot ce înseamnă oameni care lucrează în departamentul juridic, departamentul tehnic, la departamentul administrativ, financiar, absolut tot colectivul care este foarte bine pregătit. În fruntea de comandă am avut, într-adevăr, oamenii care au subordonat interesul public intereselor personale și mai mult decât atât, a fost o lipsă totală de viziune economică. Din punctul meu de vedere, vorbim despre un management defectuos. Această regie a fost condusă în cel mai pur stil fanariot, cu beneficii pentru foștii directori”, a spus Teo Hira.

Hira: Pierderile RAEDPP provin din lipsă de viziune economică

Dar, de unde vin aceste pierderi? ”Vin dintr-o lipsă de viziune economică și vă dau câteva exemple simple. Avem un spațiu minunat, un spațiu de lux, situat pe strada Dezrobirii, numărul 111. Regia deținea acolo un spațiu cu finisaje premium, ceea ce e limpede pentru toată lumea că acel spațiu, dacă iese pe piața liberă la închiriat, devine un generator economic de profit categoric. Acel spațiu trebuie scos pe piața liberă la închiriere, la prețul pieței, pentru profesii liberale, pentru bănci și nu trebuie ținut pentru arhiva regiei. Pentru sediul nostru plătim chirie, plus utilități, pe luna ianuarie, în jur de 19.000 de lei. Până să ne mutăm, am făcut o singură cerere către societatea care deține acest imobil și am reușit din chiria existentă să ne reducă chiria cu o cincime din valoare. După o simplă solicitare, un e-mail, am reușit să micșorăm chiria cu o cincime din valoare. Nu erau necesare facultăți de management, erau necesare doar bunăvoință și puțină grijă față de bani. Din punctul meu de vedere, este, din nou, o lipsă de bun simț și din cauza acestor decizii luate de fost conducere de la acel moment, de fostul CA, Regia este în pierdere”, a completat directorul RAEDPP.

O primă schimbare la cârma instituției a vizat Consiliul de Administrație. ”Eu nu cred că era necesar să vină un nou director, categoric era nevoie de schimbarea Consiliului de Administrație și revin, și încă o dată, anunț că la acest moment, este unul dintre punctele tari ale regiei, noul CA. Acesta este format numai și numai din membri cu experiență în expertiză din mediul de afaceri privat. Puțin contează cum a fost până acum. Noi o să cerem puțin timp, poate de 3, 6 sau maxim un an pentru a se vedea primele rezultate.

Teo Hira: Am întâlnit atributele intrinseci ale statului mafiot

Teo Hira a vorbit și despre contractele păguboase încheiate cu diverși afaceriști care plăteau chirii, pe terenuri, cu mult sub nivelul pieței.

”Contractele păguboase sunt acele contracte de asociere făcute în 2000, de către regie. Am întâlnit atributele intrinseci ale statului mafiot. Noi în Mamaia, avem unele contracte de asociere cu persoane juridice, din care noi trebuie să luăm un procent din câștig, între 5-45%. Atunci când societatea este pe pierdere, avem un preț fix pentru terenul cu care regia a intrat în asociere la acel moment. Acest preț este foarte mic, între 8,5 și 10 dolari/ metrul pătrat. Acesta unul dintre motivele pentru care această regie este în pierdere, contractele fiind semnate în avantajul societăților comerciale și nu a regiei. Contractul este legea părților, acolo unde putem negocia, vom negocia. Mai avem niște contracte de asociere publică în domeniul sănătății publice, pentru niște wc publice. La un wc în Tomis II trebuie să primim aproximativ 200 de dolari. Dincolo de aceste sume în care regia economică nu a avut viziunea de management deficitară, regia nu a reușit să închirieze cu 1500 de dolari acest wc public, a venit și a închiriat o altă societate acel wc, iar acela nu mai este public”, a completat directorul RAEDPP.

Toalete publice, atentat la sănătate

O altă problemă de care a trebuit să se ocupe noul director al RAEDPP este sănătatea publică. Și vorbim despre toaletele publice pe care regia le are în administrare. ”Avem o problemă de sănătate publică, la acest moment în administrare aproximativ 10 grupuri sanitare, dintre care avem în asociere 2, închiriat unu, dar restul pe care regia le are în administrare, le-am găsit pe toate închise. Închise din varii motive, din cauza faptului ca arată jalnic de nu ar intra nimeni în ele. Nu ne plângem, suntem doar constructivi. Unul dintre primele contracte pe care le-am semnat, a fost acela de reabilitate a wc-ului din Piața Griviței. La acest moment, aveam a 3 sau a 4 zi în care constructorul este în șantier, ne-am mișcat destul de repede pentru că avem o problemă de sănătate publică. Următoarea mișcare este faptul că serviciul tehnic lucrează la un deviz de antemăsuratoare pentru a putea pune în funcțiune și wc-ul din Tomis 3, nu cel din incintă, ci cel care este în exterior, mai aproape de bulevardul Al. Lăpușneanu”, a precizat Hira.

RAEDPP și-ar putea muta activitatea în Piața de la Abator

Și, pentru că tot am adus vorba despr epiețe, Hira a ținut să precizeze că își dorește să mute sediul RAEDPP în incinta Pieței de la Abator. ”Despre piața Abator, am fost acum 2 zile, avem 2 chiriași cu magazine deschise, o farmacie si un magazin, avem 2 producători și 3 comercianți. Spațiul de la Abator este foarte generos care a intrat în posesia regiei, este proprietatea noastră, acela este un spațiu unde noi am dorim să ne mutăm și să devină sediul regiei. Acolo ne-am putea desfășura activitatea civilizat, unde putem muta chiar și arhiva. Rămâne să face un studiu, antemăsurători și vedem ce o să iasă”, a mai precizat Teo Hira.

Hira, despre cartierul Henri Coandă:

Hira a vorbit și despre cartierul Henri Coandă. Acesta spune că zona a devenit destul de neatractivă pentru cei care caută chirie. ”Nu trebuie să ne ferim de adevăr. Problema maximă a acestui cartier nu este cine locuiește acolo, problema grea este că acest cartier a devenit foarte neatractiv. Noi avem foarte multe cereri pentru locuințe în care sunt specificate că nu doresc în Henri Coandă. Faptul că fosta conducere a semnat un contract la jumătatea lunii decembrie de implementare a unui sistem de supraveghere video, este un lucru bun și o spun că au existat și decizii corecte în acel cartier”, a specificat directorul.

Mai multe detalii despre proiectele lui Teo Hira, și nu numai, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

vineri, 26 februarie 20215241
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...1235

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO3246
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani5855
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...2448

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!4303
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video1081
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2351

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele2607
19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO3666
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3654

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA6934
4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival7960
Vremea
12.9°9.4° - 12.9° luni, 12 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 50%
Vânt: 4.79 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 apr 00:00SportPremier League: Manchester United, victorie pe terenul lui Tottenham

Manchester United și-a consolidat poziția secundă în clasamentul din Premier League, după ce s-a impus, duminică,...368

12 apr 00:00SportLiga 2, play-off: Rapid București a urcat pe primul loc (4-1 vs Dunărea Călărași)

Formaţia Rapid București a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, echipa Dunărea Călăraşi,...358

12 apr 00:00SportBogdan Stancu a marcat, dar Genclerbirligi a pierdut în campionatul Turciei

Atacantul român Bogdan Stancu a marcat golul echipei Genclerbirligi Ankara, învinsă cu scorul de 2-1, duminică, în...287

12 apr 00:00SportLadislau Boloni, înfrângere în campionatul Greciei (1-3 vs Olympiacos)

Formaţia Panathinaikos, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, de...319

Local
12 apr 23:57LocalCORONAVIRUS: 2 NOI DECESE, la Constanța

Până duminică, 11 aprilie a.c., 25.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...870

12 apr 12:44LocalTemperaturi de până la 20 de GRADE, în această săptămână, la CONSTANȚA

Specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea transmit faptul că prima zi a săptămânii...1215

12 apr 14:27LocalPrimarul George Ionașcu, din Mircea VODĂ, spune că va trage GAZE în comună

984

12 apr 23:56LocalRezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc: Numerele extrase duminică, 11 aprilie

Duminică, 11 aprilie a.c., au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc,...761

12 apr 23:56LocalCoronavirus: 2.272 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...426

12 apr 23:57LocalCoronavirus: 478 de persoane, internate în spitalele din Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 40.320 de persoane...626

12 apr 23:57LocalTrei MINORI din Ciobanu, dați DISPĂRUȚI

În cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 20.40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova au fost...1005

12 apr 23:58LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, pe strada Pandurului din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 11 aprilie, pe strada Pandurului din...2541

12 apr 23:58LocalO nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni la Constanța

732

Politică
12 apr 00:00PoliticăLucian Bode: Diana Şoşoacă „încalcă deliberat legea”. Este un act de iresponsabilitate faţă de ceilalţi

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că senatoarea Diana Şoşoacă a fost amendată de mai multe ori...404

12 apr 00:00PoliticăAUR cere comisie de anchetă în cazul Spitalului Foişor, precum şi demisia lui Voiculescu şi Arafat

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-ministrului Florin Cîţu 'demiterea imediată' a...384

12 apr 18:20PoliticăElena Băsescu, salariu de mii de lei în Parlament

1424

12 apr 18:21PoliticăMihai Tudose: Evacuarea de la Foișor nu mai e „problema Voiculescu”, ci este „problema Cîțu și problema Cioloș”

Evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor” din Capitală nu mai reprezintă „problema Voiculescu”, ci este...1050

12 apr 18:21PoliticăVictor Ponta bagă bățul prin gard în scandalul de la Spitalul Foișor

Fostul premier al României, Victor Ponta, care și-a dat demisia după incendiul de la Colectiv, comentează într-un...921

12 apr 18:22PoliticăEuroparlamentarilor români li se cere să voteze ÎMPOTRIVA adeverinței electronice verzi

723

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2351

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2607

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3666

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3654

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...6934

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

7960

Monden
12 apr 00:00MondenMarea favorită la Oscar 2021 a câștigat un premiu important înainte de gala Academiei Americane de film

Chloe Zhao a câştigat, sâmbătă, prestigiosul premiul pentru cel mai bun lungmetraj "Nomadland", decernat de...339

12 apr 00:00MondenCum a reuşit Camilla să îl cucerească pe Prinţul Charles. Ce pasiuni au în comun cei doi

Povestea de dragoste dintre moştenitorul tronului britanic şi Camilla Parker Bowles a început cu mult timp înainte...590

12 apr 17:15MondenAlexander Nanau: Prin cele două nominalizări la Oscar, cinematografia românească nu mai are nimic de dovedit

307

12 apr 00:00MondenTaylor Swift a relansat o versiune a albumului din 2008 Fearless

Celebra cântăreaţă americană Taylor Swift a lansat vineri o reînregistrare a albumului ei de succes "Fearless" din...292

12 apr 00:00MondenFilmele cu Tom Cruise au fost amânate din cauza pandemiei

Viitoarele proiecte ale lui Tom Cruise nu vor fi lansate prea curând în sălile de cinema. Fanii actorului aşteaptă...310

12 apr 00:00MondenPredicții Oscar 2021: Cine sunt marii favoriți. Ce spun experții despre șansele ”Colectiv”

Mai sunt două săptămâni până la decernarea Premiilor Oscar 2021, care va avea loc la Teatrul Dolby, din Los...334

12 apr 00:00MondenBAFTA 2021: Pelicula „Ma Rainey's Black Bottom“, câştigătoare în două categorii în prima seară a galei

Pelicula ''Ma Rainey's Black Bottom'' a câştigat sâmbătă două trofee BAFTA în cadrul primei seri a celei de-a...301

12 apr 00:00MondenSUA: Harry şi Meghan i-au adus un omagiu virtual prinţului Philip

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle au adus un omagiu prinţului Philip, care a încetat din viaţă vineri, pe...453

12 apr 17:56MondenVIDEO Andreea Bănică, critici la adresa Guvernului pentru că nu-i ajută pe artiști

1012

Mapamond
12 apr 00:00MapamondAustria: Un bărbat a fost arestat în legătură cu atentatul din 2 noiembrie 2020 din Viena

Un bărbat a fost arestat în legătură cu atentatul din 2 noiembrie 2020 din Viena în care patru persoane au fost...284

12 apr 00:00MapamondÎn Germania au fost raportate 42 de cazuri de tromboze, majoritatea după vaccinarea cu AstraZeneca

În Germania au fost raportate până în prezent 42 de cazuri de cheaguri de sânge rare, majoritatea după vaccinarea...330

12 apr 00:00MapamondCoronavirus/FDA: Pentru moment nu s-a stabilit o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul Johnson & Johnson

399

12 apr 00:00MapamondIranul, în carantină pentru 10 zile, din cauza celui de-al patrulea val de coronavirus

Cel de-al patrulea val de COVID-19 a determinat sâmbătă autorităţile iraniene să bage în carantină aproape...350

12 apr 00:00MapamondCoronavirus: Guvernul Italiei ordonă regiunilor să accelereze vaccinarea vârstnicilor

Guvernul italian a ordonat regiunilor să accelereze vaccinarea anticoronavirus a vârstnicilor şi a persoanelor...296

12 apr 00:00MapamondCopiii prinţului Philip i-au adus un omagiu tatălui lor, „stânca“ familiei regale

357

Sănătate
12 apr 00:00SănătateCum prepari acasă lapte vegetal

Tot mai mulți pacienți sunt diagnosticați cu alergie, sensibilitate sau chiar intoleranță la lactoză, iar acest...317

12 apr 00:00SănătateSupă-cremă de sfeclă – ce beneficii are și cum se prepară rapid

Sfecla roșie, un aliment nu foarte popular în bucătărie, este recunoscută pentru proprietățile sale de prevenire...348

12 apr 00:00SănătateRubarba: proprietăți și beneficii și rețete delicioase

292

12 apr 00:00SănătateStudiu: Sângerarea gingivală, indicator al lipsei de vitamina C?

Sângerarea gingiilor poate avea legătură nu doar cu o igienă orală defectuoasă, ci și cu anumite carențe de...300

12 apr 00:00SănătateAlergia la polenul copacilor: factori declanșatori și remedii

Primăvara este sezonul alergiilor, mai ales pentru că natura își reintră în drepturi, copacii și plantele...289

12 apr 00:00SănătateTratează depresia și anxietatea cu uleiuri esențiale

Depresia și anxietatea sunt cele mai comune tulburări psihice ale vremurilor noastre. În afară de tratamentul...317

12 apr 00:00Sănătate3 rețete pentru copiii cu intoleranță la gluten

Intoleranța la gluten nu înseamnă renunțarea la mâncăruri savuroase. Iată câteva exemple de preparate gustoase,...299

12 apr 00:00SănătateUrticaria: cauze, simptome și tratament

Urticaria este o iritație care apare într-una sau mai multe zone ale corpului, la nivelul pielii, și se manifestă...324

12 apr 00:00SănătateDermatita de contact la henna: simptome și tratament

284

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT