REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Vin., 14 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6760
22.4° Constanța Vineri, 14 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6760
 

Teodorovici acuză că Grindeanu a modificat legea achizițiilor ilegal

Teodorovici acuză că Grindeanu a modificat legea achizițiilor ilegal

Replica API 20 martie 2022 | 00:14 1438

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe ale României, îl atacă pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre care spune că a dat undă verde rezilierii de contracte pentru realizarea de drumuri, lucru care va aduce o avalanșă de sancțiuni din partea Comisiei Europene.

"Constat cu părere de rău, că unii foști prim-miniștri ai guvernelor României se încăpățânează să ne demonstreze că astăzi, mai mult decât oricând, ocuparea funcției de prim-ministru este o încercare eșuată a celor care au făcut posibilă o astfel de numire dar, mai ales, o mare șansă (a câta oară?) pierdută pentru #România. Sorin Grindeanu se laudă cu modificarea legislației privind achizițiile publice, fără să înțeleagă mare lucru din ceea ce alții i-au băgat pe sub nas, la semnat. Cel mai grav este că se dă liber la rezilieri de contracte, urmate de negocieri directe cu alte firme, fără o minimă #transparență ... O să plouă cu corecții financiare din partea Comisiei Europene, că tot NU poate suporta bugetul de stat și, chiar și fără “noroc", cu un ditamai #INFRINGEMENT pe achiziții publice.

Sorin Grindeanu

Sorin, ai curaj să prezinți public toate #OBSERVAȚIILE formulate cu privire la proiectul de ordonanță de urgență și toate punctele de vedere oficiale trimise de instituțiile avizatoare, inclusiv faptul că unele dintre propunerile tale sunt NECONSTITUȚIONALE

Sorin, te-ai consultat cu Comisia Europeană Sorin, cine va suporta consecințele acestei decizii, ce va duce inclusiv la #abuzuri grave în derularea procedurilor de #achiziții #publice, că tu sigur NU ai #curaj să-ți asumi aceste #aberații costisitoare. Mai bine te-ar preocupa faptul că au început firmele din România să rezilieze contractele de lucrări, ca urmare a efectelor războiului, și ai găsi, împreună cu #ministrul #finanțelor, o soluție de modificare a contractelor de lucrări (actualizarea bugetelor contractelor, pentru că sunt creșteri la materialele de construcții de peste 50% - 60% în doar câteva zile), ca să nu intre (și) #firmele de #construcții în #faliment și să pierdem și #finanțările #europene aferente", scrie Teodorovici pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pizdoiule vopsit
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112